Een heerlijke crunchy Keto reep of fatbar met macadamia noten, pecannoten, chiazaad, rauwe cacaoboter en vanille.
Koolhydraatarm en suikervrij genieten van deze lekkere traktaties zonder je zorgen te moeten maken over ingrediënten die je Keto dieet zouden kunnen saboteren.
Met dit recept maak je 10 grote Keto Proteïne fatbars of 20 kleinere fatbombs.
Doordat ze gemaakt zijn met macadamia noten en pecannoten, zijn ze lager in koolhydraten.
De meeste repen die je in de winkel of online kan kopen zijn op basis van cashewnoten. Hetgeen eigenlijk geen noten zijn, maar een peulvrucht en ze zijn daarenboven ook heel hoog in koolhydraten.
De repen zijn bovendien no-bake, dus je hebt geen oven nodig. Alleen een vorm om het beslag in te doen en een beetje geduld tot zijn ze zijn opgesteven. ( een nachtje in de koelkast of een uurtje in de vriezer)
Als je een metalen of glazen vorm gebruikt, bekleed die dan met bakpapier. Zo kan je ze makkelijk uit de vorm halen.
Of gebruik een siliconen vorm die je kan plooien, waardoor je ze ook makkelijk kan losmaken.

Verdeel in repen en wikkel in vetvrij papier of bakpapier. Zo kan je ze ook makkelijk meenemen voor onderweg of op je werk.

Je kan ze ook makkelijk voor een langere tijd bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.
Enjoy!
Keto Macadamia Pecan en Cacao Boter fatbar
materiaal
- keukenrobot
Ingrediënten
- 200 gram macadamianoten
- 50 gram pecannoten
- 15 gram kokosolie
- 100 gram cacao boter
- 20 gram chiazaad
- 20 gram zonnebloempitten
- 50 gram proteïne poeder (whey of egg white (vanille of unflavored))
- 2 eetlepels collageen poeder of gelatine poeder (of extra proteïne poeder of weglaten)
- 2 eetlepels Sukrin Melis
- 10 druppels Sweet Leaf Vanille cream (of 1 extra eetlepel Sukrin Melis)
- 1/2 tlp vanille extract
- 1 vanille stokje (of 1/2 tlp vanillepoeder)
Bereiding
- Smelt de cacaoboter au bain marie
- Los er de zoetstof in op en voeg het vanille extract en gelatine (als je die gebruikt) toeIndien je collageen gebruikt ipv gelatine poeder voeg je dit bij de droge ingrediënten
- Mix de macadamia noten met de kokosolie in de keukenrobot tot je bijna een notenboter krijgt (een paar minuten)
- Voeg pencans, zonnebloempitten, chiazaad en het eiwitpoeder toe en mix (zorg dat er nog stukjes pecannoten zichtbaar zijn)
- Snijd het vanille stokje in de lengte door en schraap de vanille bij het mengels
- Giet vervolgens de gesmolten cacaoboter bij het notenmengsel en mix goed
- Bekleed een vorm met bakpapier of gebruik een silicone bakvorm en giet er het mengsel in
- De laag moet een goede cm dikte hebben
- Laat een nachtje opstijven in de koelkast of indien je niet kan wachten, een uurtje in de diepvries
- Verdeel in 10 repen of 20 vetbommetjesBewaar in vetvrij papier in de koelkast