Heerlijke Keto lookbroodjes met olie en look en fijne kruiden.
Lekker bij de aperitief of bij je Keto pizza.
De broodjes zijn op basis van het Keto Proteïnebrood.
Ze zijn dus niet alleen graanvrij en glutenvrij, ze zijn ook notenvrij en zuivelvrij. (als je het maakt met Egg-white proteïnepoeder wel te verstaan)
Bovendien zijn ze ook ECHT KOOLHYDRAATARM want 1 portie bevat minder dan 1 g totale koolhydraten.
Dit lookbrood is super bij de Keto mosselen op Italiaanse wijze.
En lenen zich ook perfect om bruschetta mee te maken. Beleg ze met een beetje gehakte tomaat, wat rauwe ham en een beetje mozzarella en gratineer ze nog even in de oven.
Ze zijn ook super vullend, dus met 1 grote snede heb je ruim voldoende.
Dit brood gebruik ik ook voor het recept Keto Verloren Brood.
En je kan er heerlijke Keto Croque Monsieur mee maken.
Het brood is heel luchtig en neemt enorm veel vet/sap op.
Je hebt dus wel wat olie of boter nodig om het in te bakken want ander hou je alleen een soort van kruimel / beschuit over.
Als je onvoldoende vetstof hebt met wat aangegeven staat in het recept, voeg dan gerust wat extra toe.
Laat het nadien even uitlekken op keukenpapier en geniet van deze heerlijke Keto variant van lookbrood.
Voor een croque smeer ik het in met boter, maar om het te bakken in de pan gebruik ik meestal Ghee of olijfolie, afhankelijk van welke toets ik het wil geven.
Is het voor bij de Keta Pizza of als bruschetta, dan gebruik ik olijfolie.
Is het als toast voor bij gerookte zalm bijvoorbeeld, dan gebruik ik geklaarde boter. (Ghee)
Heerlijk bij de Keto Gerookte Zalm Bonbon!
Varieer, experimenteer en creëer je eigen smaak.
Afwisseling is belangrijk en voorkomt dat je op den duur altijd hetzelfde eet waardoor je voedingspatroon saai wordt.
Dit wil niet zeggen dat je dagelijks nieuwe recepten moet proberen. Absoluut niet, in tegendeel zelfs.
Je kan gewoon je favoriete/standaard recepten klaarmaken en heel eenvoudig pimpen met andere kruiden, een andere bereidingswijze, enz…
Kleine aanpassingen kunnen een heel groot verschil maken, zonder dat het daarom ingewikkeld of moeilijk hoeft te zijn.
TIP!
Als je dit brood maakt, maak er niet één maar twee!
Je kan het perfect invriezen, in sneetjes of in zijn geheel.
Ik vries het meestal in sneetjes in en dan hoef ik enkel een paar sneetjes uit de vriezer te halen om in 1, 2, 3 een heerlijk aperitiefhapje of een lekker croque of toast op tafel te toveren.
Smakelijk! 🙂
Keto Lookbrood met kruiden
Ingrediënten
- 1 recept Keto Proteïnebrood
- 16 el olijfolie of ghee
- 3 teentjes knoflook
- 2 el verse kruiden naar keuze (basilicum, tijm, rozemarijn, peterselie, oregano)
Bereiding
- Snijd 2 van de teentjes knoflook heel fijn of gebruik een rasp
- Spoel de kruiden en hak ze fijn
- Meng de geraspte knoflook en de kruiden met 4 el olijfolie (of boter -> kruidenboter)
- Doe per sneetje brood een halve eetlepel olijfolie in de pan en bak goudbruin
- Voeg een extra halve eetlepel olijfolie in de pan en keer het brood omhet brood zal alle olie opslorpen, dus als je ziet dat het te weinig is, voeg extra olie toe
- Haal uit de pan en plaats op een bord op keukenpapier zodat het een beetje kan uitlekken
- Strijk de bovenkant in met je olijfolie mengsel of kruidenboter mengsel als je roomboter of ghee gebruikt en laat enigszins afkoelen
- Herhaal met de resterende sneetjes brood