Keto en lasagne? Ja hoor, en volgens het oordeel van de proevers BETER DAN DE ‘ECHTE’
Lasagne maken neemt wel wat tijd in beslag, maar als je voorbereid bent en je hebt de Keto Lasagna vellen en de Keto Bolognaise saus in je vriezer, dan tover je deze heerlijke maaltijd in 30 minuten op tafel. De Keto Tomatenroomsaus maak dit gerecht helemaal af!
Het is bij ons zeker één van de favoriete recepten, dus als je denkt aan restjes voor de volgende dag, … dan voorzie je best sowieso een extra portie. 😉
Komen je kinderen, kleinkinderen, ouders of vrienden op bezoek? Laat ze proeven van deze heerlijke Koolhydraatarme lasagne bolognaise.
Wedden dat ze niet zullen weten dat dit Keto is?
Je kan alles op voorhand klaarmaken en in de koelkast bewaren, zo sta je geen uren in de keuken en kan je met je gasten bezig zijn en mee genieten van een gezellig etentje.
Het geheim van de perfecte lasagne zit hem niet alleen in de juiste ingrediënten, maar ook hoe je hem laag voor laag opbouwt.
Zo ga je te werk :
# 1 Zet alle ingrediënten binnen handbereik
# 2 Begin met een lasagne vel en schep er een lepel Keto bolognaise saus op
# 3 Leg er een sneetje ham op en lepel er wat Keto tomatenroomsaus over
# 4 Leg opnieuw een lasagne vel, bolognaise saus en een sneetje ham in de schaal.
deze keer doe je er geen roomsaus over
# 5 Leg het derde (en laatste) vel er bovenop
# 6 Lepel er rijkelijk tomatenroomsaus over en strooi er de geraspte kaas over
# 7 Bak in een voorverwarmde oven en klaar! Smullen maar!
Wel nog saus in de vriezer, maar geen Keto Lasagna vellen? Geen probleem, probeer eens aubergine of courgette in plakken, ook heerlijk!
Zelfs pompoen in schijven is een mogelijkheid! Wees creatief en probeer iets nieuw.
Probeer het en laat weten wat je ervan vindt!
Deze receptjes heb je hiervoor nodig
Keto lasagne bolognaise
Ingrediënten
- 9 Keto lasagnavellen
- 1/4 recept Keto Bolognaise saus
- 1 recept Tomatenroomsaus
- 6 sneetjes gekookte ham (zonder glucose!)
- 150 gram geraspte kaas (mozzarella, emmentaler, parmezaan)
- 1 el ghee (om schotel in te vetten)
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C
- Vet de ovenschalen in met de ghee
De lasagne samenstellen
- Leg een lasagnavel op de bodem
- Bedek met een schep bolognaisesaus
- Leg er een snede gekookte ham bovenop
- Doe er een schep tomatenroomsaus op
- Herhaal 3 keer en werk af met geraspte kaas
- Schuif in de voorverwarmde oven en draai de temperatuur terug naar 180°C
- Bak gedurende +/- 15 à 20 minuten tot je de saus ziet pruttelen en de kaas gesmolten is.
- De laatste 3 minuutjes zet ik altijd de grill aan voor een krokant kaaskorstje.