Heerlijke Koolhydraatarme Tortilla’s met frisse kruidenkaas – roomkaas. Perfect als Keto Wrap of platbrood.
Deze zijn zo makkelijk om te maken en je kan variëren met kruiden zoveel je maar wil.
Lekker bij een stukje lam, vis, kip, … op de BBQ
Ook als platbrood als je er twee stuks van maakt in plaats van 4.
Of als wrap opgerold met wat sla, geraspte groentjes, tomaat, avocado, wat zalm of kip en een heerlijke aïoli, Keto mayonaise of extra kruidenroomkaas.
Of smeer er wat kruidenboter op en bak nog even extra aan in de pan of zelfs op de BBQ.
Vervang die tarwe tortilla of maïswrap door deze heerlijke koolhydraatarme versie.
Je kan kruidenroomkaas gebruiken (type boursin of Mme Loic of St. Môret) of je kan ook gewone roomkaas gebruiken en kruiden naar keuze toevoegen.
Oosters getint of liever Mexicaans, aan jou de keuze.
Pas de kruiden aan volgens het gerecht dat je maakt of waarvoor je de tortilla’s of wraps gaat gebruiken.
Probeer ook eens met Italiaanse kruiden en kleine stukjes zongedroogde tomaat of een paar olijven in schijfjes.
Of roer er in de plaats van de zure room een beetje tapenade van olijven door. Ook heerlijk als je ze dan oprolt met wat Parmaham, mozzarella en afwerkt met verse basilicum.
Zie dit als een soort van basisrecept waarmee je naar eigen hartenlust kan variëren.
De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos.
Probeer het zeker eens uit! Je zal aangenaam verrast zijn hoe eenvoudig en lekker Keto / Low-Carb eten kan zijn.
Deze Tortilla’s gebruikte ik in ook in het recept van de Keto Kipsaté met Satésaus (pindasaus) op de BBQ
Bovendien kan je ze makkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast of je kan ze ook invriezen.
Probeer ook de koolhydraatarme taco’s of Focaccia eens.
Keto Kruiden Roomkaas Tortilla
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 100 gram kruiden roomkaas (of gewone roomkaas + zelf kruiden)
- 2 el zure room (optioneel)
- 1 tlp psyllium husk
- 1 el kokosmeel (superfijn (Sukrin))
- snuifje zout en eventueel wat extra kruiden naar keuze
- 2 el ghee (om in te bakken)
Bereiding
- Klop de eieren en eiwitten luchtig met de mixer
- Voeg er de roomkaas en zure room (optioneel) aan toe en klop glad
- Voeg zout, psyllium husk en kokosmeel (en eventueel extra kruiden toe) en klop nog even goed door
- Laat het mengsel enkele minuutjes staan zodat het wat dikker wordt
- Verhit 1/2 el ghee in de pan en schep 1/4 van het beslag in de pan
- Zet een deksel op de pan en laat 2 à 3 minuutjes bakken tot er luchtbellen in het deeg vormen
- Haal het deksel van de pan, keer de tortilla om en bak nog 1 à 2 minuten verder met het deksel op de pan
- Haal uit de pan en leg op een bord
- Herhaal met het overige beslag