Dit koolhydraatarm receptje is perfect voor de lunch.
Heerlijk met de Keto avocado en zure room dressing, maar evengoed gewoon zo!
Heb je restjes kip of ander gevogelte over van het diner van gisteren, dan is dit een perfect slaatje om ze in te verwerken.
Gooi geen eten weg, maar bewaar restjes in de koelkast in een luchtdichte doos. Je kan dan in één, twee, drie een snelle lunch uit je mouw toveren.
Mis je bepaalde ingrediënten voor een recept, vervang ze door een andere koolhydraatarme variant.
Zit er een ingrediënten dat je niet lust, vervang het, maar houd wel altijd de koolhydraten in het oog.
Kies voor ingrediënten van goede kwaliteit, liefst biologisch en als het om vlees gaat, kies dan voor natuurvlees, grasgevoerd rundsvlees, varkensvlees van buitenvarkens en antibioticavrije kip!
Kijk op de lijst met aanbevelingen om ze zien waar je makkelijk en voordelig gezonde ingrediënten kan vinden.
Keto Komkommer Kip Salade
Ingrediënten
- 1 halve kipfilet (+/- 150 gram)
- 1 el eendenvet (of kokosolie)
- 50 ml gevogelte fond
- 50 ml water
- 1/2 tlp zeezout
- 1/4 tlp kipkruiden (currypoeder, paprikapoeder, ...)
- 2 el huisgemaakte avocado dressing
- 1/4 komkommer (in schijfjes)
- 4 kerstomaatjes
- 100 gram gemengde sla
- peper van de molen
Bereiding
Voor de kip
- Snijd de kipfilet langs door zodat je twee dunnere filets krijgt
- Smelt de vetstof in de pan, kruid de kip en bak langs beide zijde kort aan
- Blus met de bouillon en het water, draai het vuur lager en zet een deksel op de pan en laat verder garen (+/- 8 à 10 minuten)
- Was de sla, snijd de kerstomaat en de komkommer
- Kruid met peper en zout
- Roer er de dressing onder
- Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen
- Snijd in blokjes en doe bij de salade
- Lepel er wat van het braadvocht over en kruid eventueel bij volgens smaak