Keto Kokos Kletskoppen

Keto Amandel Kokos kletskoppen suikervrije koolhydraatarme graanvrije en glutenvrije koekjes

Keto Kletskoppen

Koolhydraatarme, graanvrije, glutenvrije en suikervrije koekjes met amandelen en kokosflakes.

Je kent ze wel, die dunne, taaie koekjes die aan je tanden blijven plakken.

Ze zijn heerlijk bij de koffie, maar ook lekker met een bolletje vanille ijs.

Het traditionele recept bevat niet alleen gewone bloem en dus gluten, het zit ook bomvol suiker.

Deze keto versie bevat geen van beide.

De koekjes zijn gemaakt met een combinatie van amandelen, amandelmeel, kokosrasp en kokosflakes.

Ze zijn gezoet met erythritol en een beetje stevia.

Ik hou er van om zoetstoffen te mengen.
Dat geeft meestal een beter resultaat dan te kiezen voor enkel erythritol, wat een koele nasmaak heeft.
Of voor enkel Stevia, wat voor mij een plakkerige, melige nasmaak geeft en al gauw alles veel te zoet maakt.

Voor het beslag van de koekjes gebruikte ik een combinatie van bruine erythritol en mijn huisgemaakte Keto Vanille Suiker (erythritol).

De bruine erythritol die ik gebruik is de Erythrit Gold van Simply Keto.

Je kan ook de Ery Bronze van Steviala gebruiken.

Keto Vanille Suiker - erythritolVoor de Keto vanille suiker gebruik ik zowel de gewone (biologische) erythritol van Sukrin als de Sukrin :1.

Gewoon een opengesneden vanillestokje (mag leeggeschraapt zijn) in de zak doen en een weekje laten staan.

Meer is er niet aan.

Deze kletskoppen zijn natuurlijk iets anders dan de traditionele en ik heb nog een ideetje voor een recept dat misschien nog meer dat taaie van de koekjes zal evenaren, maar dat is voor later.

Voor nu kan je alvast deze eens proberen. 😉

Keto kletskoppen bak je in 2 fases

Dit recept is zo eenvoudig en bovendien snel klaar zodat je lekker kan smullen.

Om de kletskoppen ook in het midden krokant te krijgen zonder dat de randjes verbranden, bak je de koekjes best in 2 fases.

Zo ga je te werk :

Maak het deeg

Geen ingewikkelde toestanden, gewoon alles de keukenrobot in en mixen maar.

De boter mag wel wat zachter zijn, dus eerder op kamertemperatuur, maar je hoeft ze dus niet plat te laten worden.

Hoe zachter ze is, hoe langer je het deeg in de koelkast moet plaatsen vooraleer je er balletjes kan van rollen.

Zo’n 10 à 15 minuutjes volstaan en ondertussen kan je oven voorverwarmen.

1 ste bakfase

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en rol 28 balletjes ter grootte van een rubber stuiterballetje.

Leg de balletjes ver genoeg uit mekaar want het deeg loopt helemaal open.

Schuif in de voorverwarmde oven en bak ze een eerste keer +/- 5 min op 170°C.

Op de ene bakplaat was het ok, maar op de andere heb ik toch nog geprobeerd om er twee tussen krijgen en daar waren ze in mekaar gelopen.

Mijn excuses, ik vergat een foto te nemen van de deegballetjes voor ze de oven in gingen, maar hier zie je dus het resultaat van de in mekaar gelopen koekjes.

Keto kokos kletskoppen meelmix
Keto kletskoppen suikervrije koolhydraatarme koekjes 1 ste bakfase
Koekjes vervolg

Haal de koekjes na de eerste bakfase uit de oven en duw ze in het midden plat en een beetje open met de zijkant van een lepel.

Nu kan je kiezen om er wel of geen kokosflakes op te doen, maar de vloeibare erythritol heb je wel nodig.

Ik gebruikte de Suikervrije Erythritol siroop met Stevia van Simply Keto.

De Sweet Maple van Steviala is een optie.

Als je kokosflakes gebruikt, verkruimel ze dan een beetje en strooi ze over het midden van de koekjes, waar je het deeg wat open hebt gemaakt.

Spuit vervolgens op elk koekje een heel klein beetje van de siroop.

Keto kletskoppen suikervrije koolhydraatarme koekjes 1 ste bak
Keto kokos kletskoppen afwerking voor afbakken
2 de bakfase

Schuif de bakplaten terug in de oven en bak nog +/- 5 minuutjes of tot de kokosflakes lichtjes bruin kleuren.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op de bakplaat.

De koekjes worden hard en stevig tijdens het afkoelen.

Ik leg ze dan even op keukenpapier zodat de overtollige boter weggenomen wordt.

Keto kletskoppen suikervrije koolhydraatarme koekjes afgebakken
Keto Amandel en Kokos kletskoppen suikervrije koolhydraatarme glutenvrije koekjes recept

Nadien kan je ze best in een luchtdichte doos op een koele plek bewaren.

Hoelang kan je ze bewaren?

Zeker een week of twee, maar ik vrees dat ze tegen dan op zullen zijn want ook de niet-keto’ers zullen er van smullen. 😉

Keto Amandel Kokos kletskoppen suikervrije koolhydraatarme glutenvrije koekjes

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Amandel en Kokos Kletskoppen

Knapperige koolhydraatarme, suikervrije en glutenvrije kletskop koekjes met amandelmeel en kokosflakes
Print recept Pin recept
bakken, Dessert, traktaties
porties 28 koekjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
materiaal
  • oven - bakplaat

Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram amandelen
  • 20 gram kokosrasp
  • 20 gram kokosflakes
  • 80 gram Erythritol Gold (Simply Keto)
  • 20 gram Sukrin erythritol (vanille zelfgemaakt of gewone)
  • 1/2 tlp vanille extract (Cook)
  • 1/4 tlp baksoda
  • 1 snuifje zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • 110 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 groot ei
voor de afwerking

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten voor de koekjes in de keukenmachine en meng tot een glad deeg
  • Zet 10 minuutjes in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 170°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier of gebruik bakmatjes
  • Haal het beslag uit de koelkast en rol er 28 kleine balletjes
  • Plaats ze ver genoeg uit mekaar op de bakplaten en schuif in de oven
  • Bak +/- 5 minuutjes en haal ze dan de oven
  • De randjes zullen al gekleurd zijn, maar het midden is nog zachter en dikker
  • Klop het zachte middendeel van de koekjes met de kant van een lepel plat en een beetje open
  • Strooi er de verkruimde kokosflakes over en spuit er een heel klein beetje van de suikervrije erythritol & Stevia siroop op
  • Schuif de bakplaten terug in de oven en bak nog +/- 5 minuutjes verder tot de kokosflakes bruin beginnen te kleuren
  • Haal uit de oven en laat op de bakplaat verder afkoelen
  • De koekjes harden uit tijdens het afkoelen
  • Wil je ze echt heel krokant, leg ze dan een 10-tal minuutjes op een stukje keukenpapier tot de overtollige boter is geabsorbeerd
  • Bewaar in een luchtdichte doos tussen vetvrij papier op een koele plek

Notities

Dit recept is goed voor 28 heerlijke Keto Kletskoppen
totale KH 5,4 g waarvan 4,1 g erythritol (95% gerekend)
voedingswaarde per koekje :
Totale KH - suikeralcohol : 1,3 g / eiwit : 1,1 g / vet : 6,5 g
Nutrition Facts
Keto Amandel en Kokos Kletskoppen
Amount Per Serving (1 koekje)
Calories 65.8 Calories from Fat 59
% Daily Value*
Fat 6.5g10%
Saturated Fat 3.5g22%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 15.1mg5%
Sodium 56mg2%
Potassium 15.3mg0%
Total Carbs 5.4g2%
Fiber 0.7g3%
Sugar 0.2g0%
Protein 1.1g2%
Vitamin A 108IU2%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 6.2mg1%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 4.1g
Net Carbs 0.6g
Total Carbs - sugaralcohol 1.3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven