Keto Kipvinken Porchetta Style met Ratatouille

Keto koolhydraatarme Kipvinken Porchetta Style met mortadella gehaktvulling en snelle ratatouille
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Keto Kipvinken in Porchetta Style

Blinde vinken van kip met vulling van mortadella en varkensgehakt met verse kruiden en een snelle ratatouille

Dit is er ééntje waar het hele gezin zal van smullen.

Ik gebruikte een combinatie van kipfilet en uitgebeende kippendijen omdat ik die nog in de diepvries zitten had.

De uitgebeende kippendijen kan je zo bestellen bij Schotse Hooglanders.nl of je kan ook aan je poelier of slager vragen dat hij het voor je doet.

Ik geef de voorkeur aan kippendijen omdat die wat sappiger zijn, maar het kan dus ook perfect met kipfilet.

Zeker als je geen uitgebeende kippendijen kan vinden, is kipfilet een snelle en makkelijkere oplossing. Het moet wel met vel zijn.

Kippendijen zelf van de botten ontdoen is niet zo moeilijk, maar het vraagt wel meer tijd en is voor een leek wel wat prutswerk.

Het ziet er ook wel wat mooier opgerold uit als je kipfilet gebruikt, dus die mocht op de foto. 😉

Moeilijk? Helemaal niet! Ik leg het je graag stap voor stap uit.

Kipvinken zelf maken

De kipfilet of dijen platten

Een stuk kip kan je niet zomaar oprollen. Je moet het eerst platten.
Als je dat niet doet krijg je het trouwens ook nooit correct uitgebakken.

Het vlees platslaan doe je met makkelijk met een vleeshamer. Je gebruikt hiervoor de vlakke kant.

Heb je geen vleeshamer, dan kan je het ook met een deegrol of iets dergelijks doen.

Bij kip gebruik ik altijd een bakpapier of het papier van de slager om mijn houten plank mee af te dekken zodat het rauwe kippenvlees niet rechtstreeks op het hout komt te liggen.

Op de bovenkant leg ik altijd een stukje vershoudfolie. Het voorkomt dat je het vlees uit mekaar gaan slaan en zo blijft ook alles proper.
Plus het is straks wel handig om de kip om te draaien en helpt bij het oprollen.

Klop de kip tot een dikte van +/- 0,5 cm en draai dan met folie en alles om
Keto Kipvinken kipfilet plat maken
Keto Kipvinken kipfilet plat slaan met vleeshamer
De vulling maken

Dit is kip in porchetta style, dus gebruikte ik mortadella en varkensgehakt voor de vulling.

Mortadella bevat vaak suiker / glucose of andere ongewenste toevoegingen. Op Coach Sofie’s Keto keuken voorraadlijst vind je waar je mortadella zonder suiker/glucose kan vinden.

In plaats van een kruidenmengsel te maken en het zo over de kip te smeren, voegde ik de verse kruiden en smaakmakers toe aan het varkensgehakt.

Keto Kipvinken gehakt vulling
Keto Kipvinken van kipfilet met mortadella en gehakt vulling
De kipvinken oprollen

Normaliter zou je de vulling moeten uitsmeren over de mortadella en dan zo oprollen om het zicht van een porchetta te krijgen als je de kip snijdt.

Echter is dat met zo’n klein stukje kip niet zo handig, want je wil wel de vulling er mooi in blijft.

Ik koos er dus voor om het gehakt in een soort van klein vleesbroodje te laten, zodat het eigenlijk kipvinken werden, maar dan in porchetta style.

Gebruik de folie om de kipvinken op te rollen en zet de uiteinden vast met houten prikkers

Kruid volgens het recept, leg op de bakplaat en schuif in de oven.

Keto Kipvinken met mortadella en gehakt vulling oprollen
Keto Kipvinken met mortadella en gehakt vulling opgerold
De snelle ratatouille

Je kan deze heerlijk sappige kipvinken serveren met groenten naar keuze, maar deze snelle ratatouille past er perfect bij.

Alles in de wok met wat goede vetstof, een beetje wijnazijn en lekker veel verse kruiden.

Schik op het bord en snijd de kipvinken in mooie sneetjes.

Serveer er eventueel nog wat zure room of een kruiden keto mayo bij.

Keto ratatouille
Keto Kipvinken Porchetta Style met mortadella en gehaktvulling en een koolhydraatarme ratatouille

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto Kipvinken Porchetta Style met mortadella gehaktvulling en snelle ratatouille

PS : check zeker ook de andere keto recepten met kip op de site

Als je dit recept voor je familie of voor een feestje wil klaarmaken, check dan zeker ook het recept voor de Keto gevulde Party Kip met groentefrietjes.




Keto Kipvinken Porchetta Style met snelle ratatouille

Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
materiaal
  • vleeshamer of deegrol - vershoudfolie - oven/bakplaat - braadpan of wok

Ingrediënten

voor de kipvinken
  • 4 halve kipfilets (of kippendijen met vel (+/- 125g vlees))
  • 300 gram varkensgehakt
  • 1 sneetjes mortadella
  • 1/4 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse rozemarijn, tijm, oregano, basilicum
  • 1 tlp Spaghetti all Italiane kruidenmix (Pit en Pit)
  • 1 tlp bruschetta kruiden
  • zout en peper van de molen
  • 3 el ghee (of eendenvet )
  • 150 ml kippenfond
  • 1 el appelciderazijn
voor de snelle ratatouille
  • 1/2 kleine courgette
  • 150 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 8 kerstomaatjes
  • 1/4 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el witte wijnazijn (of rode of ACV )
  • 2 el ghee
  • 1 el olijfolie
  • 1 tlp Spaghetti all Italiane kruidenmix
  • 1 tlp bruschetta kruiden
  • 1 el verse rozemarijn, oregano, tijm, basilicum

Bereiding

voor de kipvinken
  • pel de ui en versnipper
  • plet de knoflook en hak fijn
  • hak de kruiden fijn
  • meng het gehakt met de kruiden en zet in de koelkast
  • leg de kipfilet of uitgebeende kippendijen met de velkant naar beneden en bedek met een groot stuk vershoudfolie
  • klop de kipfilet plat tot +/- 0,5 cm dikte
  • keer met folie en al om
  • leg op elke kipfilet een sneetje mortadella
  • haal het gehakt uit de koelkast en verdeel in 4 rolletjes
  • leg op elke snee mortadella een rolletje gehakt
  • gebruik de folie om de kip mee op te rollen
  • zet eventueel vast met houten prikkers
  • leg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de vetstof over
  • sprenkel er de azijn over, schuif in de oven en bak +/- 10 minuten op 180°C
  • trek de ovenschaal voorzichtig uit de oven, giet de bouillon over de kip en laat nog +/- 20 min verder bakken op 180°C
  • haal na 30 minuten de kip uit de oven en overgiet met de gesmolten vetstof/saus van op de bakplaat
  • strooi er de brushetta kruiden over en schuif opnieuw in de oven voor +/- 10 à 15 minuten
  • zet de oven uit en de deur op een kier maar laat de kip in de oven staan
voor de snelle ratatouille
  • versnipper de ui en pel en plet de knoflook en hak hem fijn
  • borstel de champignons schoon en snijd in 4
  • was de courgette en snijd in kleine blokjes (verwijder eerst de zaden)
  • was de paprika, verwijder ook hier de zaden en zaadlijsten en snijd in blokjes
  • snijd de tomaat middendoor, verwijder de zaden en de schil en snijd in partjes
  • was de kerstomaatjes en snijd in twee
  • verhit de ghee in een wok of pan en voeg alle groenten toe
  • bak even aan en voeg de wijnazijn toe
  • voeg vervolgens de fijngehakte kruiden toe en roer om
  • laat even verder garen en draai het vuur uit
  • voeg de olijfolie toe en roer nogmaals om
afwerken en serveren
  • haal de kip uit de oven
  • verdeel de ratatouille over de borden
  • verwijder de houten prikkers uit de kip en snijd in schijfjes
  • schik naast de ratatouille op de borden, lepel wat van het braadvocht/saus over de kip en werk het geheel af met brushetta kruiden en verse oregano
    smakelijk!

Nutrition Facts
Keto Kipvinken Porchetta Style met snelle ratatouille
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 659.1 Calories from Fat 454
% Daily Value*
Fat 50.4g78%
Saturated Fat 21.5g134%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 2.7g
Monounsaturated Fat 15.1g
Cholesterol 182mg61%
Sodium 143.7mg6%
Potassium 943mg27%
Total Carbs 9.6g3%
Fiber 2.8g12%
Sugar 4.8g5%
Protein 42.2g84%
Vitamin A 1523.4IU30%
Vitamin C 55.5mg67%
Calcium 73.3mg7%
Iron 3.1mg17%
Net Carbs 6.8g
Total Carbs - sugaralcohol 9.6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top