Kipsaté met satésaus / pindasaus marinade, geserveerd op een koolhydraatarme tortilla met kruiden roomkaas en extra pindasaus om in te dippen.
Perfect voor op de BBQ, maar je kan de kip natuurlijk ook gewoon in de oven bakken.
Satésaus vind je niet zo makkelijk in België, laat staan dat je een suikervrije vindt.
Als je nog nooit satésaus ( pindasaus ) gegeten hebt, moet je dat zeker eens proberen. Het past bij heel veel gerechten en je vindt het recept hier.
Alhoewel satésaus en pindasaus niet volledig hetzelfde zijn, als je houdt van pinda’s en van kip, dan moet je deze combinatie zeker eens proberen.
Voor dit gerecht gebruikte ik de satésaus als marinade voor de kip. Ik lengde de saus dan ook aan met beetje kokosroom, maar dat kan ook met gewone room.
Deze satés zijn gebakken op de BBQ, maar ik maakte ze al eerder in de oven. Je moet immers niet wachten op goed weer om dit lekker gerechtje te maken.
Als je ze in de oven gaart, dan laat ik ze eerst een tijdje in een ovenschaal garen in de marinade en nadien leg ik ze op een roostertje met de schaal eronder zodat het vlees nog even rondom krokant gebakken wordt. Of je kan zo ook nog even op een grillpan doen.
Gaar je ze op de BBQ, laat ze dan eerst op laag vuur garen of leg ze op een BBQ schaaltje. Zet de resterende saus / marinade in een vuurvast potje op de zijkant van de grill zodat de saus meteen ook mee opwarmt.
Controleer of het vlees gaar is en laat dan het vuur goed in gang komen om de satés nog even aan te bakken en de typische barbecue smaak erin te krijgen.
Haal van het vuur en verwarm er heel kort de tortilla’s op de hete BBQ.
Serveer de satés met de Keto Kruiden Tortilla’s en de extra satésaus.
Ik gebruik liefst kippendijvlees omdat dit veel sappiger is. Het bevat ook meer vet en dus meer smaak.
Gebruik jij liever kipfilet, serveer de tortilla’s en de kip dan met extra kruidenboter / kruidenghee om het gerecht meer uit te balanceren.
Je vindt hieronder het recept en de voedingswaarde van beide.
PS: je mag de kruidenboter / kruidenghee ook gebruiken als je kippendijvlees gebruikt hoor. 🙂
Keto Kipsaté met satésaus en Koolhydraatarme Tortilla
Ingrediënten
- 4 Keto Kruiden Roomkaas Tortilla's
- 1/2 recept Keto Satésaus
- 600 gram kippendijen vlees
- 1/2 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- houten spiezen (2 uur geweekt in water)
- verse kruiden naar keuze
- 6 el kokosroom (of roomkaas)
Bereiding
Voorbereiding
- Maak de Keto Kruidenkaas Tortilla's volgens het recept (dit kan je lang op voorhand doen)
- Snijd het kippenvlees in grote blokjes
- Maak de Keto Satésaus
Voor de marinade
- Roer de helft van de satésaus los met 2 el kokosroom of roomkaas
- Doe het vlees in een kom of diepvrieszakje en voeg er de marinade aan toe
- Dek af of sluit het zakje en laat minimum 2 u marineren in de koelkast (je kan dit ook de dag voordien al doen)
Bereiding
- Haal het vlees uit de koelkast, wrijf het teveel aan marinade er een beetje af en rijg de stukken vlees op de spiesjes
- Bak goed gaar op de BBQ
- Roer de overige 3 el kokosroom door de satésaus en verwarm in een vuurvast potje even mee op de BBQ (je kan de satésaus ook zonder kokosroom gewoon koud serveren)
- Haal van het vuur en verwarm de tortilla's ook kort even op het vuur
- Leg de tortilla op het bord en plaats er de kipsaté op.
- Werk af met een paar blaadjes sla en wat andere frisse groentjes naar keuze en serveer met de resterende satésaus
- Smakelijk!
Notities
Keto Kipsaté van kipfilet met satésaus en Koolhydraatarme Tortilla met kruidenboter
Ingrediënten
- 4 Keto Kruiden Roomkaas Tortilla's
- 1/2 recept Keto Satésaus
- 600 gram kipfilet
- 1/2 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- houten spiezen (2 uur geweekt in water)
- 6 el kokosroom (of volle room )
- 4 el ghee
- 1 à 2 el verse kruiden zoals citroenmelisse, citroentijm, oregano, koriander, dille
Bereiding
Voorbereiding
- Maak de Keto Kruidenkaas Tortilla's volgens het recept (dit kan je lang op voorhand doen)
- Snijd het kippenvlees in grote blokjes
- Maak de Keto Satésaus
- Meng 4 el ghee met de verse kruiden
Voor de marinade
- Roer de helft van de satésaus los met 2 el kokosroom of roomkaas
- Doe het vlees in een kom of diepvrieszakje en voeg er de marinade aan toe
- Dek af of sluit het zakje en laat minimum 2 u marineren in de koelkast (je kan dit ook de dag voordien al doen)
Bereiding
- Haal het vlees uit de koelkast, wrijf het teveel aan marinade er een beetje af en rijg de stukken vlees op de spiesjes
- Bak goed gaar op de BBQ
- Roer de overige 3 el kokosroom door de satésaus en verwarm in een vuurvast potje even mee op de BBQ (je kan de satésaus ook zonder kokosroom gewoon koud serveren)
- Haal van het vuur en verwarm de tortilla's ook kort even op het vuur
- Leg de tortilla op het bord en laat er een eetlepel kruidenboter of kruidenghee op smelten
- Plaats er de kipsaté en werk af met een paar blaadjes sla en wat andere frisse groentjes naar keuze
- Serveer er de resterende satésaus bij
- Smakelijk!