Keto Kipsaté met Satésaus en Kruiden Tortilla

Keto Kipsaté met satésaus pindasaus marinade op de bbq en kruiden roomkaas tortilla
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Kipsaté met satésaus / pindasaus marinade, geserveerd op een koolhydraatarme tortilla met kruiden roomkaas en extra pindasaus om in te dippen.

Perfect voor op de BBQ, maar je kan de kip natuurlijk ook gewoon in de oven bakken.

Satésaus vind je niet zo makkelijk in België, laat staan dat je een suikervrije vindt.

Als je nog nooit satésaus ( pindasaus ) gegeten hebt, moet je dat zeker eens proberen. Het past bij heel veel gerechten en je vindt het recept hier.

Alhoewel satésaus en pindasaus niet volledig hetzelfde zijn, als je houdt van pinda’s en van kip, dan moet je deze combinatie zeker eens proberen.

Voor dit gerecht gebruikte ik de satésaus als marinade voor de kip. Ik lengde de saus dan ook aan met beetje kokosroom, maar dat kan ook met gewone room.

Deze satés zijn gebakken op de BBQ, maar ik maakte ze al eerder in de oven. Je moet immers niet wachten op goed weer om dit lekker gerechtje te maken.

Als je ze in de oven gaart, dan laat ik ze eerst een tijdje in een ovenschaal garen in de marinade en nadien leg ik ze op een roostertje met de schaal eronder zodat het vlees nog even rondom krokant gebakken wordt. Of je kan zo ook nog even op een grillpan doen.

Gaar je ze op de BBQ, laat ze dan eerst op laag vuur garen of leg ze op een BBQ schaaltje. Zet de resterende saus / marinade in een vuurvast potje op de zijkant van de grill zodat de saus meteen ook mee opwarmt.

Controleer of het vlees gaar is en laat dan het vuur goed in gang komen om de satés nog even aan te bakken en de typische barbecue smaak erin te krijgen.

Haal van het vuur en verwarm er heel kort de tortilla’s op de hete BBQ.

Serveer de satés met de Keto Kruiden Tortilla’s en de extra satésaus.

Ik gebruik liefst kippendijvlees omdat dit veel sappiger is. Het bevat ook meer vet en dus meer smaak.

Gebruik jij liever kipfilet, serveer de tortilla’s en de kip dan met extra kruidenboter / kruidenghee om het gerecht meer uit te balanceren.

Je vindt hieronder het recept en de voedingswaarde van beide.

PS: je mag de kruidenboter / kruidenghee ook gebruiken als je kippendijvlees gebruikt hoor. 🙂




Keto Kipsaté met satésaus en Koolhydraatarme Tortilla

Print recept Pin recept
BBQ, hoofdgerecht
porties 4 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
marineertijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten

Ingrediënten

  • 4 Keto Kruiden Roomkaas Tortilla's
  • 1/2 recept Keto Satésaus
  • 600 gram kippendijen vlees
  • 1/2 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • houten spiezen (2 uur geweekt in water)
  • verse kruiden naar keuze
  • 6 el kokosroom (of roomkaas)

Bereiding

Voorbereiding
  • Maak de Keto Kruidenkaas Tortilla's volgens het recept (dit kan je lang op voorhand doen)
  • Snijd het kippenvlees in grote blokjes
  • Maak de Keto Satésaus
Voor de marinade
  • Roer de helft van de satésaus los met 2 el kokosroom of roomkaas
  • Doe het vlees in een kom of diepvrieszakje en voeg er de marinade aan toe
  • Dek af of sluit het zakje en laat minimum 2 u marineren in de koelkast
    (je kan dit ook de dag voordien al doen)
Bereiding
  • Haal het vlees uit de koelkast, wrijf het teveel aan marinade er een beetje af en rijg de stukken vlees op de spiesjes
  • Bak goed gaar op de BBQ
  • Roer de overige 3 el kokosroom door de satésaus en verwarm in een vuurvast potje even mee op de BBQ (je kan de satésaus ook zonder kokosroom gewoon koud serveren)
  • Haal van het vuur en verwarm de tortilla's ook kort even op het vuur
  • Leg de tortilla op het bord en plaats er de kipsaté op.
  • Werk af met een paar blaadjes sla en wat andere frisse groentjes naar keuze en serveer met de resterende satésaus
  • Smakelijk!

Notities

TIP
Leg de gemarineerde kipsaté op een BBQ alu-schaaltje of BBQ pan en laat eerst zachtjes garen. Van zodra de kip zo goed als gaar is, grill je ze nog even goed op de rooster.
PS: als het geen BBQ weer is, kan je deze satés ook perfect in de oven bakken
Nutrition Facts
Keto Kipsaté met satésaus en Koolhydraatarme Tortilla
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 672.8 Calories from Fat 495
% Daily Value*
Fat 55g85%
Saturated Fat 20.1g126%
Cholesterol 260.7mg87%
Sodium 928.6mg40%
Potassium 557.5mg16%
Total Carbs 9.7g3%
Fiber 2.9g12%
Sugar 3.4g4%
Protein 36.4g73%
Vitamin A 662.4IU13%
Vitamin C 9.9mg12%
Calcium 64.9mg6%
Iron 2.3mg13%
Net Carbs 6.8g
Total Carbs - sugaralcohol 9.7g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!




Keto Kipsaté van kipfilet met satésaus en Koolhydraatarme Tortilla met kruidenboter

Print recept Pin recept
BBQ, hoofdgerecht
porties 4 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
marineertijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 35 minuten

Ingrediënten

  • 4 Keto Kruiden Roomkaas Tortilla's
  • 1/2 recept Keto Satésaus
  • 600 gram kipfilet
  • 1/2 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • houten spiezen (2 uur geweekt in water)
  • 6 el kokosroom (of volle room )
  • 4 el ghee
  • 1 à 2 el verse kruiden zoals citroenmelisse, citroentijm, oregano, koriander, dille

Bereiding

Voorbereiding
  • Maak de Keto Kruidenkaas Tortilla's volgens het recept (dit kan je lang op voorhand doen)
  • Snijd het kippenvlees in grote blokjes
  • Maak de Keto Satésaus
  • Meng 4 el ghee met de verse kruiden
Voor de marinade
  • Roer de helft van de satésaus los met 2 el kokosroom of roomkaas
  • Doe het vlees in een kom of diepvrieszakje en voeg er de marinade aan toe
  • Dek af of sluit het zakje en laat minimum 2 u marineren in de koelkast
    (je kan dit ook de dag voordien al doen)
Bereiding
  • Haal het vlees uit de koelkast, wrijf het teveel aan marinade er een beetje af en rijg de stukken vlees op de spiesjes
  • Bak goed gaar op de BBQ
  • Roer de overige 3 el kokosroom door de satésaus en verwarm in een vuurvast potje even mee op de BBQ (je kan de satésaus ook zonder kokosroom gewoon koud serveren)
  • Haal van het vuur en verwarm de tortilla's ook kort even op het vuur
  • Leg de tortilla op het bord en laat er een eetlepel kruidenboter of kruidenghee op smelten
  • Plaats er de kipsaté en werk af met een paar blaadjes sla en wat andere frisse groentjes naar keuze
  • Serveer er de resterende satésaus bij
  • Smakelijk!

Notities

TIP
Leg de gemarineerde kipsaté op een BBQ alu-schaaltje of BBQ pan en laat eerst zachtjes garen. Van zodra de kip zo goed als gaar is, grill je ze nog even goed op de rooster.
PS: als het geen BBQ weer is, kan je deze satés ook perfect in de oven bakken.
 
 
Nutrition Facts
Keto Kipsaté van kipfilet met satésaus en Koolhydraatarme Tortilla met kruidenboter
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 646.7 Calories from Fat 440
% Daily Value*
Fat 48.9g75%
Saturated Fat 23.6g148%
Cholesterol 248.1mg83%
Sodium 987.4mg43%
Potassium 805mg23%
Total Carbs 9.3g3%
Fiber 2.9g12%
Sugar 3.4g4%
Protein 44g88%
Vitamin A 590.4IU12%
Vitamin C 11.7mg14%
Calcium 60.4mg6%
Iron 1.9mg11%
Net Carbs 6.4g
Total Carbs - sugaralcohol 9.3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top