Keto Kip éénpansgerecht
Sappige kip in een koolhydraatarm éénpansgerecht met tomaten en olijven.
Serveer deze Keto Kip Niçoise met de bloemkool risotto, gegrilde mediterraanse groentjes, een slaatje of gewoon met een stukje Keto Brood, zoals het Keto Carré Brood of de Keto Focaccia, om de heerlijke getomateerde saus mee op te soppen.
Ook dit is een heel eenvoudig recept en toch een perfect Keto hoofdgerecht.
Als je een pan kiest die ook in de oven mag, dan kan je dit gerechtje volledig in één pan klaarmaken.
Probeer het ook eens met een stukje witte vis!
Zalm zou ik niet aanraden, want die is te delicaat van smaak om het gerecht uit te balanceren. De smaak van de saus gaat dan echt overheersen.
Maar andere vissoorten zoals zeeduivel, tonijn en hondshaai passen hier wel perfect bij.
Deze saus is ook bijzonder lekker bij inktvis!
Fan van kip? Probeer dan zeker ook de andere kiprecepten op de site eens uit.
- Keto Kip in Champignonroomsaus met bloemkool risotto
- Koolhydraatarme Tajine met kip en zuiderse groentencurry
- Keto Kipsaté met satésaus en kruiden roomkaas tortilla’s
- Keto Hasselback Kipfilet met courgette fettuccini
- Keto Kipburger met bloemkool-pompoenstoemp
en uiteraard altijd lekker is de
Heerlijk bij de aperitief zijn de
of als hoofdgerecht voor je Keto feestje
En met de botten maak je een heerlijke, gezonde kippenbouillon voor je soep of sauzen.
Lees alles over de vele voordelen van bottenbouillon en maak zelf kippenbouillon met het recept op de site
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto Kip Niçoise
Ingrediënten
- 8 kippendijen - bovendijen met vel en bot ((+/- 125g vlees per stuk))
- 2 el ghee
- 1 el appelciderazijn (of kokos of wijnazijn)
- 250 ml gevogelte fond
- 2 el olijfolie
- 1 blik gepelde tomatenblokjes
- 12 kalamata olijven
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tlp cajun kruidenmengeling
- 1/2 tlp shaslick kruidenmengeling
- 1/2 tlp gerookte paprika (of chipotle)
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- peper van de molen
Bereiding
- Verhit de vetstof in een ruime pan (makkelijkst is één die straks ook de oven in mag, zoniet heb je ook een ovenschotel nodig)
- Bak de kippendijen, ongekruid, kort aan op de velkant en keer om
- Strooi er nu pas de kruiden over (ander verbranden ze) en laat een minuutje bakken
- Voeg de appelciderazijn en de fond toe en laat afgedekt garen tot de fond voor de helft is ingekookt (+/- 15 min)
- Voeg de tomatenstukjes toe en schep er een deel van op de kippendijen zelf zodat ze lekker sappig blijven
- Verdeel de olijven tussen de kip en plaats de pan, zonder deksel, in een voorwarmde oven op 180°C(mag je pan niet in de oven, schep alles dan over in een ovenschaal)
- Bak +/- 20 min afhankelijk van de dikte (controleer de gaarheid door in het dikste deel van de dij te prikken, het vocht dat er uit komt moet helder zijn)
- Serveer met een slaatje, keto bloemkoolsalade, groentenfrietjes, etc. naar keuze