Keto Kip Niçoise Ovenschotel

Keto Kip Niçoise met olijven en tomaten
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Keto Kip éénpansgerecht

Sappige kip in een koolhydraatarm éénpansgerecht met tomaten en olijven.

Serveer deze Keto Kip Niçoise met de bloemkool risotto, gegrilde mediterraanse groentjes, een slaatje of gewoon met een stukje Keto Brood, zoals het Keto Carré Brood of de Keto Focaccia, om de heerlijke getomateerde saus mee op te soppen.

Ook dit is een heel eenvoudig recept en toch een perfect Keto hoofdgerecht.

Als je een pan kiest die ook in de oven mag, dan kan je dit gerechtje volledig in één pan klaarmaken.

Probeer het ook eens met een stukje witte vis!
Zalm zou ik niet aanraden, want die is te delicaat van smaak om het gerecht uit te balanceren. De smaak van de saus gaat dan echt overheersen.

Maar andere vissoorten zoals zeeduivel, tonijn en hondshaai passen hier wel perfect bij.

Deze saus is ook bijzonder lekker bij inktvis!

En met de botten maak je een heerlijke, gezonde kippenbouillon voor je soep of sauzen.
Lees alles over de vele voordelen van bottenbouillon en maak zelf kippenbouillon met het recept op de site

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto Kip Niçoise met olijven en tomaten koolhydraatarm



Keto Kip Niçoise

Heerlijke sappige kippendijen in een tomaten-botersaus met kalamata olijven
Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 8 kippendijen - bovendijen met vel en bot ((+/- 125g vlees per stuk))
  • 2 el ghee
  • 1 el appelciderazijn (of kokos of wijnazijn)
  • 250 ml gevogelte fond
  • 2 el olijfolie
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 12 kalamata olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tlp cajun kruidenmengeling
  • 1/2 tlp shaslick kruidenmengeling
  • 1/2 tlp gerookte paprika (of chipotle)
  • 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • peper van de molen

Bereiding

  • Verhit de vetstof in een ruime pan (makkelijkst is één die straks ook de oven in mag, zoniet heb je ook een ovenschotel nodig)
  • Bak de kippendijen, ongekruid, kort aan op de velkant en keer om
  • Strooi er nu pas de kruiden over (ander verbranden ze) en laat een minuutje bakken
  • Voeg de appelciderazijn en de fond toe en laat afgedekt garen tot de fond voor de helft is ingekookt (+/- 15 min)
  • Voeg de tomatenstukjes toe en schep er een deel van op de kippendijen zelf zodat ze lekker sappig blijven
  • Verdeel de olijven tussen de kip en plaats de pan, zonder deksel, in een voorwarmde oven op 180°C
    (mag je pan niet in de oven, schep alles dan over in een ovenschaal)
  • Bak +/- 20 min afhankelijk van de dikte
    (controleer de gaarheid door in het dikste deel van de dij te prikken, het vocht dat er uit komt moet helder zijn)
  • Serveer met een slaatje, keto bloemkoolsalade, groentenfrietjes, etc. naar keuze

Nutrition Facts
Keto Kip Niçoise
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 730.6 Calories from Fat 527
% Daily Value*
Fat 58.6g90%
Saturated Fat 17.2g108%
Trans Fat 0.2g
Cholesterol 264.2mg88%
Sodium 980.5mg43%
Potassium 595.2mg17%
Total Carbs 6.3g2%
Fiber 1.5g6%
Sugar 2.3g3%
Protein 43.4g87%
Vitamin A 630.1IU13%
Vitamin C 0.2mg0%
Calcium 32.6mg3%
Iron 2.1mg12%
Net Carbs 4.8g
Total Carbs - sugaralcohol 6.3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top