Deze Keto Kaneelrolletjes zijn heerlijk als ontbijtkoek of bij de koffie, een keto koffiekoek dus!
Koolhydraatarm, graanvrij, glutenvrij en suikervrij!
Deze variant met het ‘Fat Head’ deeg deed me denken aan de ronde rozijnenkoeken of suisse die ik ooit wel eens, hééééééél lang geleden bij de bakker kocht.
Alleen zaten daar uiteraard rozijntjes in en waren ze ook overladen met suiker en koolhydraten. Als je er een hap van nam, plakte je mond gewoon dicht.
En toch kon je er blijven van eten en zelfs al had je er meerdere op, twee uur nadien had je terug honger.
Eerst de enorme suikerpiek in je bloed en nadien de enorme suikerdip!
Niet met deze hoor! Deze zijn zo heerlijk vullend, laag in koolhydraten dus geen suikerpiek en ook geen suikerdip.
Vetrijk, waardoor je langer verzadigd blijft.
Probeer ze zeker eens uit. Ook de kids zullen hiervan smullen. 😉
Koolhydraatarme kaneelrolletjes - koffiekoek - Suisse
Ingrediënten
Voor het deeg
- 65 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 40 gram Sukrin Melis of Steviala Frost (of Erythritol in poeder)
- 1/2 tlp baksoda
- 1 tlp wijnsteenpoeder
- 140 gram geraspte mozzarella (geen verse)
- 80 gram roomboter
- 1 large ei
- 1/2 tlp vanille extract
Voor de vulling
- 3 el roomboter (gesmolten)
- 1 tlp kaneel (of koekkruiden)
- 2 tlp Sukrin :1 of Steviala (of erythritol)
Voor de afwerking
- 2 el Sukrin Melis of Steviala Frost (poeder)
- 1/2 tlp vanille extract
- water
Bereiding
Bereiding
- Meng de droge ingrediënten in een kom
- Smelt de mozzarella in een pannetje op laag vuur
- Voeg de boter bij de kaas, laat smelten en haal van het vuur
- Voeg het ei toe en meng alles goed onder mekaar
- Voeg nu de droge ingrediënten toe tot je een deegbal krijgt
- Verdeel het deeg in twee en rol tussen twee bakpapieren uit tot 2 rechthoeken van ongeveer 15 x 20 cm
- Smeer in met de gesmolten boter
- Meng kaneel en zoetstof en sprenkel over het deeg
- Rol op langs de lange zijde en wikkel in folie
- Leg +/- 15 minuten in de vriezer Je kan het deeg ook zo bewaren voor later.
Bakken en afwerken
- Verwarm de oven op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Haal de rollen deeg uit de vriezer en snijd elk in 6 gelijke delen
- Leg ze op de snijkant op de bakplaat en bak in de oven gedurende +/- 15 minuten
- Meng ondertussen de zoetstof en het vanille extract en voeg een beetje water toe tot je een soort siroop krijgt
- Haal de rolletjes uit de oven en overgiet met de siroop