Keto Italiaans Varkensrolletje met Pesto en Pancetta

Keto spiering varkensrolletje op Italiaanse wijze met zuiderse groentjes mozzarella en vulling van Italiaanse pesto met zongedroogde tomaat basilicum
Varkensvlees op Italiaanse wijze

Heerlijk spieringgebraad (procureur) met Italiaanse Pesto Rosso, pancetta en gegrilde mozzarella, tomaat, basilicum en chorizo kruim, geserveerd met mediterrane groentjes.

Dit is zo’n receptje om je vingers van af te likken.

Ik weet het, chorizo is Spaanse worst/salami, maar ik vond niet direct Italiaanse salami zonder suiker. 🙁

Bovendien geeft die pikante toetst van de paprika in de chorizo net dat ietsje meer.

Vind je geen chorizo of suikervrije salami, dan zijn verkruimelde pork rinds een goed alternatief.

Je kan de chorizo ook gewoon weglaten, maar ik eet het zo graag. 😉

Ik spreek hier over droge chorizo wel te verstaan en niet over verse chorizo worst.

Mijn favoriet? Die van Biobardales.
(verkrijgbaar in de bioplanet) zie ook Keto coach Sofie’s Keuken Voorraadlijst voor goede merken van deze specialiteiten zonder ongewenste ingrediënten en waar je ze kan vinden.

Deze keer gebruikte ik spieringgebraad, maar je kan het ook met een gewone spieringkotelet.

Snijd het been van de kotelet en snijd het vlees in. Doe daar dan een beetje pesto tussen, doe een sneetje pancetta rond de buitenrand en steek vast met een prikker.

De rest doe je verder volgens het recept.

Niet zo’n fan van varkensvlees? Dit is ook zeer lekker met kip. 😉

Of probeer het met de Italiaanse Pesto Verde en een stukje zalm. Yummy! 🙂




Keto Italiaans varkensrolletje met pesto en pancetta

Een sappig stukje varkensvlees gevuld met rode pesto en omwikkeld met pancetta, afgewerkt met tomaat scamorza (mozzarella) en basilicum met zuiderse groentjes en verkruimelde chorizo
Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 6 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

Voor het varkensrolletje
  • 1 recept Keto Pesto Rosso
  • 1 kg spieringgebraad of spieringkotelet (met vet )
  • 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • peper van de molen
  • 1 bol scamorza (of gewone mozzarella)
  • 1 grote tomaat (6 schijven)
  • 2 el smout (of ghee)
  • 6 sneetjes pancetta (of gerookt spek of prosciutto)
Voor de groenten
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 el rode wijnazijn
  • 50 ml bouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ghee
  • 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • flink wat peper van de molen
  • 1 tlp oregano
  • 1 el Spaghetti All' Italiana kruidenmix
Voor de afwerking
  • een stukje krokant gebakken chorizo kruimels, verse basilicum en eventueel extra geraspte kaas

Bereiding

  • Snijd het spieringgebraad in enveloppe (of laat het door je slager doen)
    (Je kan ook gewoon spieringkotelet zonder been gebruiken, die je dan insnijdt en terug dicht klapt)
  • Smeer de binnenkant in met de helft van de pesto en rol dicht
  • Leg er (enkel op de overlappende kant) de pancetta op en steek vast met 6 grote prikkers
    Verdeel ze over het gebraad zodat je straks 6 gelijke stukken hebt
  • Plaats kort in de vriezer (dit maakt het snijden straks makkelijker)
    Maak ondertussen de groenten schoon
  • Doe de smout op een bakplaat en plaats in een voorverwarmde oven
    optioneel : Snijd de chorizo in dunne schijfjes en leg op de bakplaat
  • Haal het vlees uit de vriezer en snijdt tussen de prikkers in 6 gelijke stukken / sneden
  • Haal de hete bakplaat voorzichtig uit de oven en leg er de stukken vlees op
    optioneel : haal de schijfjes chorizo van de bakplaat en laat uitlekken op keukenpapier
  • Schuif het vlees in de oven en bak +/- 20 min
  • Snijd de groenten in grove stukken en zet een wok (of grote pan) op het vuur
  • Verhit 1 el ghee met de olijfolie in de wok en bak er de groentjes in aan
  • Blus met azijn en bouillon en voeg de kruiden toe
  • Laat op een zacht vuur verder garen
  • Haal het vlees uit de oven en doe op elk stuk een lepel pesto, een schijf tomaat en schijf scamorza / mozzarella
    optioneel : maal de gebakken chorizo tot kruimels in de blender of keukenmachine en strooi op en tussen het vlees op de bakplaat
  • Plaats in de oven en zet de grill aan
  • Laat het vlees en de kaas mooi korsten (+/- 5 min)
  • Serveer deze heerlijke Italiaanse rolletjes met de groentjes, wat extra kaas, de resterende pesto en werk af met verse basilicum en chorizokruim (optioneel)

Nutrition Facts
Keto Italiaans varkensrolletje met pesto en pancetta
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 594.6 Calories from Fat 413
% Daily Value*
Fat 45.9g71%
Saturated Fat 16g100%
Cholesterol 124.8mg42%
Sodium 1380.1mg60%
Potassium 809.7mg23%
Total Carbs 11.2g4%
Fiber 4.2g18%
Sugar 6g7%
Protein 34.9g70%
Vitamin A 1396.3IU28%
Vitamin C 36.2mg44%
Calcium 328.2mg33%
Iron 3mg17%
Net Carbs 7g
Total Carbs - sugaralcohol 11.2g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven