Varkensvlees op Italiaanse wijze
Heerlijk spieringgebraad (procureur) met Italiaanse Pesto Rosso, pancetta en gegrilde mozzarella, tomaat, basilicum en chorizo kruim, geserveerd met mediterrane groentjes.
Dit is zo’n receptje om je vingers van af te likken.
Ik weet het, chorizo is Spaanse worst/salami, maar ik vond niet direct Italiaanse salami zonder suiker. 🙁
Bovendien geeft die pikante toetst van de paprika in de chorizo net dat ietsje meer.
Vind je geen chorizo of suikervrije salami, dan zijn verkruimelde pork rinds een goed alternatief.
Je kan de chorizo ook gewoon weglaten, maar ik eet het zo graag. 😉
Ik spreek hier over droge chorizo wel te verstaan en niet over verse chorizo worst.
Mijn favoriet? Die van Biobardales.
(verkrijgbaar in de bioplanet) zie ook Keto coach Sofie’s Keuken Voorraadlijst voor goede merken van deze specialiteiten zonder ongewenste ingrediënten en waar je ze kan vinden.
Deze keer gebruikte ik spieringgebraad, maar je kan het ook met een gewone spieringkotelet.
Snijd het been van de kotelet en snijd het vlees in. Doe daar dan een beetje pesto tussen, doe een sneetje pancetta rond de buitenrand en steek vast met een prikker.
De rest doe je verder volgens het recept.
Niet zo’n fan van varkensvlees? Dit is ook zeer lekker met kip. 😉
Of probeer het met de Italiaanse Pesto Verde en een stukje zalm. Yummy! 🙂
Keto Italiaans varkensrolletje met pesto en pancetta
Ingrediënten
Voor het varkensrolletje
- 1 recept Keto Pesto Rosso
- 1 kg spieringgebraad of spieringkotelet (met vet )
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- peper van de molen
- 1 bol scamorza (of gewone mozzarella)
- 1 grote tomaat (6 schijven)
- 2 el smout (of ghee)
- 6 sneetjes pancetta (of gerookt spek of prosciutto)
Voor de groenten
- 1 kleine courgette
- 1 kleine aubergine
- 1 rode paprika
- 1 el rode wijnazijn
- 50 ml bouillon
- 2 el olijfolie
- 1 el ghee
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- flink wat peper van de molen
- 1 tlp oregano
- 1 el Spaghetti All' Italiana kruidenmix
Voor de afwerking
- een stukje krokant gebakken chorizo kruimels, verse basilicum en eventueel extra geraspte kaas
Bereiding
- Snijd het spieringgebraad in enveloppe (of laat het door je slager doen)(Je kan ook gewoon spieringkotelet zonder been gebruiken, die je dan insnijdt en terug dicht klapt)
- Smeer de binnenkant in met de helft van de pesto en rol dicht
- Leg er (enkel op de overlappende kant) de pancetta op en steek vast met 6 grote prikkersVerdeel ze over het gebraad zodat je straks 6 gelijke stukken hebt
- Plaats kort in de vriezer (dit maakt het snijden straks makkelijker) Maak ondertussen de groenten schoon
- Doe de smout op een bakplaat en plaats in een voorverwarmde ovenoptioneel : Snijd de chorizo in dunne schijfjes en leg op de bakplaat
- Haal het vlees uit de vriezer en snijdt tussen de prikkers in 6 gelijke stukken / sneden
- Haal de hete bakplaat voorzichtig uit de oven en leg er de stukken vlees opoptioneel : haal de schijfjes chorizo van de bakplaat en laat uitlekken op keukenpapier
- Schuif het vlees in de oven en bak +/- 20 min
- Snijd de groenten in grove stukken en zet een wok (of grote pan) op het vuur
- Verhit 1 el ghee met de olijfolie in de wok en bak er de groentjes in aan
- Blus met azijn en bouillon en voeg de kruiden toe
- Laat op een zacht vuur verder garen
- Haal het vlees uit de oven en doe op elk stuk een lepel pesto, een schijf tomaat en schijf scamorza / mozzarellaoptioneel : maal de gebakken chorizo tot kruimels in de blender of keukenmachine en strooi op en tussen het vlees op de bakplaat
- Plaats in de oven en zet de grill aan
- Laat het vlees en de kaas mooi korsten (+/- 5 min)
- Serveer deze heerlijke Italiaanse rolletjes met de groentjes, wat extra kaas, de resterende pesto en werk af met verse basilicum en chorizokruim (optioneel)