Snel een sausje nodig voor je hamburger of bij de BBQ?
Dan is dit het recept om in een handomdraai een heerlijke Keto barbecue saus of suikervrije curry ketchup op tafel te toveren.
We leven in een hectische wereld, lopen soms onszelf voorbij, hebben te weinig tijd om uitgebreid te koken en dus wordt er nogal vaak gegrepen naar ‘iets uit een flesje’, iets wat je ‘kant-en-klaar’ in de supermarkt kan kopen.
De BBQ saus die je daar vindt, zit echter vol met suiker of andere zoetstof, is vaak ingedikt met zetmeel en bevat net zoals de meeste commerciële dressings en sauzen, vaak ook smaakversterkers om je er meer doen van te eten.
Allemaal zaken die je wil vermijden als je een Keto levensstijl volgt.
Ik begrijp zeker en vast dat het niet altijd makkelijk is om alles vers te koken, laat staan dat je elke dag uren in de keuken moet spenderen om iets eetbaar op tafel te toveren … Dat is voor de meeste mensen niet haalbaar en ik ben dan ook een voorstander van zo weinig mogelijk potten en pannen vuilmaken en zo weinig mogelijk afwas, maar vers eten is voor mij een must!
Deze instant bbq saus is eigenlijk ook een instant curry ketchup en is gebaseerd op de Huisgemaakte Keto ketchup.
Heb je die nog niet gemaakt, dan moet je hem zeker eens proberen. Je maakt hem in slechts 5 minuutjes en je vindt het recept hier.
Een alternatief als basis voor deze BBQ saus is een suikervrije tomatenketchup uit de winkel.
Voeg de andere ingrediënten toe et voilà!
Je instant BBQ saus of Curry Ketchup is klaar!
Je weet ook precies wat er inzit, geen suiker en geen ongewenste toevoegingen!
Heerlijk voor op je Keto BBQ Burger of bij een stukje gegrilde kipfilet, of zelfs als dip voor de Keto Fathead Doritos en bij de Pulled Beef Taco bowl
Heb je wat meer tijd, dan moet je zeker de verse Keto Curry Ketchup eens maken. Misschien een projectje voor in het weekend?
Keto Instant BBQ saus - Curry Ketchup
Ingrediënten
- 10 eetlepels Keto tomaten ketchup
- 1/2 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel tamari sojasaus (of coconut aminos of weglaten)
- 1 tlp harissapasta
- 1 tlp gedroogde ui (of 1/4 tlp uipoeder)
- 1/8 tlp knoflookpoeder
- 1/4 tlp chipotle poeder (of gerookte paprika)
- 1/4 tlp paprikapoeder
- 1 tlp currypoeder
- 1/8 tlp curcuma
- 1/2 tlp cajun kruiden (of shaslik kruiden - Pit en Pit)
- snuifje komijnpoeder
- snuifje cayenne
Bereiding
- Alles mengen, proeven, eventueel bijkruiden naar smaak en klaar! Bewaar in de koelkast.