Keto Iberico Varkenskroontje met spruitjes en graanmosterdsaus

Keto Iberico Varkenskroontje met spruitjes spek en graanmosterdsaus

Een feestelijke hoofdgerecht of gewoon comfort food op een regenachtige dag?

Zalig genieten van (h)eerlijk vlees, in oven geroosterde spruitjes met spekblokjes en een heerlijk romige graanmosterdsaus. Ook dit past binnen de Keto Levensstijl.

Dit receptje heeft een iets langere bereidingstijd, maar eens alles in de oven staat, kan je even tot rust komen na een lange dag.

Of misschien maak je het klaar voor een feestje met vrienden of  een familie diner? Dan kan je ondertussen lekker bij je familie of vrienden aan tafel schuiven voor een gezellige babbel. 

Als extraatje kan je dit in de braadslede aan tafel opdienen en het vlees daar versnijden.

Koolhydraatarm Iberico Varkenskroontje met spruitjes spek en graanmosterdsaus

Dit is overheerlijke winterkost waar iedereen wel zal van smullen.
Lust je geen spruiten?
Ook met gebakken witloof is dit super lekker. Laat dat je dus zeker niet tegenhouden om dit heerlijke receptje uit te proberen. Smakelijk !!!




Keto - Iberico Varkenskroontje met spruitjes en spek en graanmosterdsaus

Koolhydraatarm avondmaal of zelfs feestgerechtje met heerlijke geroosterde spruitjes met gerookt spek en een romige saus met graanmosterd.
Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
materiaal
  • braadslee en (saus)pan

Ingrediënten

  • 1 varkenskroon (+/- 800g (4 beentjes))
  • 2 el smout (of geklaarde boter)
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 400 gram spruiten
  • 2 el gewone mosterd
  • 2 el graanmosterd
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml volle room
  • 1/2 el Keltisch Zeezout (of Himalaya zout)
  • gemengde peper uit de molen
  • nootmuskaat
  • enkele blaadjes salie (of enkele takjes verse tijm)
  • laurierblad
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el cognac (optioneel)

Bereiding

Voorbereiding
  • Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
  • Verwarm de oven voor op 160°C en plaats een rooster in de oven
  • Maak de spruitjes schoon en maak een kruisje in de uiteinden. De grote snijd je in twee.
  • Meng de gewone mosterd, de graanmosterd en witte wijnazijn in een potje.
De bereiding
  • Verhit de vetstof in een pan op hoog vuur.
  • Bak het vlees langs alle kanten goed aan. Begin met de vetkant.
  • Haal van het vuur en leg het in de braadslee.
  • De pan zet je opzij om straks de saus in te maken.
  • Smeer het in met ongeveer 1 el van het mosterdmengsel.
  • Verdeel de spruitjes rond het vlees en voeg het laurierblad en de salie bij.
  • Giet er 100ml van de kippenbouillon bij en schuif in de voorverwarmde oven.
  • Bak gedurende +/- 50 min (het vlees moet nog een beetje rosé zijn) in de oven.
  • Haal uit de oven, leg het vlees op een bord en dek af.
  • Verhoog de oventemperatuur tot 190°C.
  • Voeg de gerookte spekblokjes bij de spruiten en plaats 5 minuten in de hete oven zodat ze wat kleuren
Voor de saus
  • Zet de pan waar je eerder het vlees hebt in aangebakken terug op het vuur.
  • Wanneer deze heet is, giet je er een klein scheutje cognac in (als je die gebruik).
    De alcohol zal onmiddellijk verdampen en het geeft een extra toets aan de saus.
    Gebruik je die niet, ga dan direct naar de volgende stap.
  • Giet de resterende bouillon in de pan en breng aan de kook.
  • Voeg nu de room toe en laat inkoken.
  • Wanneer de room grotendeels is ingekookt, roer je er het resterende mosterdmengsel door en laat je verder inkoken tot gewenste sausdikte.
Afwerken en opdienen
  • Snijd het vlees langs de beentjes in koteletjes.
  • Plaats op het bord en schik er de spruitjes bij.
  • Lepel er rijkelijk van de romige mosterdsaus over en dien op.
  • Smakelijk!

Nutrition Facts
Keto - Iberico Varkenskroontje met spruitjes en spek en graanmosterdsaus
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 576 Calories from Fat 423
% Daily Value*
Fat 47g72%
Saturated Fat 20g125%
Cholesterol 198mg66%
Sodium 366mg16%
Potassium 1100mg31%
Total Carbs 12g4%
Fiber 4g17%
Sugar 2g2%
Protein 41g82%
Vitamin A 1673IU33%
Vitamin C 85mg103%
Calcium 90mg9%
Iron 2mg11%
Net Carbs 8g
Total Carbs - sugaralcohol 12g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar boven