Keto Hot Pocket met Prosciutto en Provolone

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Ook al smaak je kokos zo goed als niet, sommige mensen verkiezen amandelmeel.

Of misschien heb je zin in pizza rolletjes, hot pockets, enz.  maar heb je geen kokosmeel in huis.

Dan is dit de ideale vervanger.

Heerlijk gevuld met ham en kaas, met prosciutto en tomaat of met gerookte zalm en kruidenkaas.

Probeer verschillende vullingen uit en laat je verrassen!

Super als aperitiefhapje. Je kan de vellen op voorhand maken en vullen. Bewaar ze in de koelkast en schuif ze in de oven wanneer je gasten toekomen.

Snijd in kleine porties en serveer!




Keto Hot Pockets met prosciutto kaas en tomatensaus

Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij.
Perfect deeg voor ham en kaas pockets, pizza pockets, pigs in a blanket, ... 
Print recept Pin recept
aperitief, bakken, lunch
porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
rusttijd 5 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor de pockets
  • 85 gram amandelmeel
  • 140 gram geraspte mozzarella (geen verse)
  • 1 large ei
  • 2 el roomboter (of roomkaas)
  • 1/2 tlp zeezout
  • 1/2 tlp uipoeder
  • 1/2 tlp lookpoeder
voor de vulling
  • 8 sneetjes prosciutto (of andere ham)
  • 8 sneetjes provolone (of andere kaas)
  • 8 eetlepels passata
  • 1 tlp Italiaanse Kruiden (Pit en Pit)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
Maak de vellen
  • Meng de droge ingrediënten in een kommetje en zet apart
  • Smelt de mozzarella met de roomboter (of roomkaas) in een pannetje op laag vuur
  • Wanneer de kaas volledig gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en roer er het ei door
  • Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot er zich een deegbal vormt
    Laat enkele minuten afkoelen
  • Verdeel het deeg in 4 en rol de porties één voor één uit tussen 2 bakpapieren tot enkele millimeters dikte
  • Snijd de 4 deelvellen middendoor zodat je 8 aparte pocket vellen krijgt
Vul de vellen en bak af
  • Meng de Italiaanse kruiden onder de passata
  • Doe 1 eetlepel van de passata op één helft van het vel en blijf /- 1cm van de rand
  • Leg er een sneetje kaas en een sneetje ham op en plooi dicht
  • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende +/- 15 min op 180°C

Notities

Je maakt met dit recept 8 kleine of 4 grote hot pockets
1 portie = 2 kleine pockets of 1 grote
Indien je 4 grote maakt, leg je 2 sneetjes ham en 2 sneetjes kaas per pocket en gebruik je 2 el passata per pocketvel.
 
Nutrition Facts
Keto Hot Pockets met prosciutto kaas en tomatensaus
Amount Per Serving (2 pockets)
Calories 507.7 Calories from Fat 357
% Daily Value*
Fat 39.7g61%
Saturated Fat 16.7g104%
Cholesterol 125.4mg42%
Sodium 886.1mg39%
Potassium 157.9mg5%
Total Carbs 7.5g3%
Fiber 2.4g10%
Sugar 0.9g1%
Protein 30.9g62%
Vitamin A 737.7IU15%
Vitamin C 0.2mg0%
Calcium 709mg71%
Iron 0.8mg4%
Net Carbs 5.1g
Total Carbs - sugaralcohol 7.5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top