Als je keto kookt, weet je dat er in recepten vaak gebruik gemaakt wordt van notenmelk, vooral dan door mensen die gevoelig zijn voor zuivel.
Voor een huisgemaakte notenmelk staan er dan ook verschillende recepten op de site. Zoals deze walnotenmelk, hazelnotenmelk en amandelmelk.
Ben je allergisch aan noten of wil je wel eens iets anders proberen, dan is deze homemade hennepmelk zeker een aanrader.
Bovendien hoef je hennepzaad, in tegenstelling tot noten, niet eerst te weken.
Gewoon de blender in met een dubbele hoeveelheid water en mixen maar.
Afgieten door een neteldoek en goed uitknijpen en je hebt een heerlijke plantaardige melk.

Gebruik hennepmelk als vervanger van gewone melk in je Keto recepten.
Je kan ze makkelijk op smaak brengen met een beetje vanille, stevia enz…
Keto Homemade Hennepmelk
materiaal
- zeef + zeefdoek (neteldoek)
Ingrediënten
- 1 cup hennepzaad (gepeld)
- 2 cups water ((500 ml))
Bereiding
- Doe het Hennepzaad in de blender
- Giet er er 500 ml (2 cups) vers water bij en mix +/- 1 minuut
- Giet het mengsel door een zeefdoek en vang het vocht op in een grote maatbeker of kom
- Als je de melk niet onmiddellijk gebruikt, bewaar ze dan in een glazen fles in de koelkastJe kan ze ongeveer 3 dagen bewaren (Steeds schudden voor gebruik)