Keto Homemade Amandelmelk

Keto homemade amandelmelk
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Het perfecte recept voor huisgemaakte amandelmelk.

Het is een basisrecept dat je kan ook kan gebruiken voor om het even welke notenmelk.

Stap 1 : een nachtje weken

Dat doe je om het fytinezuur te verwijderen. Fytinezuur behoort tot de groep van de fytaten. Het zit in de buitenste schil van granen, noten en zaden en fungeert in het lichaam als een anti-nutriënt door mineralen te roven. Fytinezuur bindt met de mineralen magnesium, calcium, ijzer, zink en koper.

Stap 2 : afspoelen en in de blender doen


Het weekwater giet je weg. Vervolgens spoel je de noten goed onder koud stromend water. Doe ze in de blender en giet er een dubbele hoeveelheid water bij. Mix een paar minuten tot je een romige ‘notenbrij’ krijgt.

Stap 3 : zeven door een neteldoek

Giet de ‘notenbrij‘ door een zeefdoek of neteldoek en knijp er al het vocht uit. Je kan dit in eender welke pot doen, maar nog zo handig als je dat direct in een beker met schenktuit doet.
Dan giet je ze makkelijk over in een glazen fles.

Je kan de notenmelk  onmiddellijk gebruiken of je kan ze afgesloten in de koelkast bewaren gedurende 2 à 3 dagen.

Amandelmelk heeft een redelijk neutrale smaak en is bijna voor elk recept geschikt als vervanger van melk.

Breng je notenmelk op smaak met een beetje vanille en een beetje stevia of erythritol.

Probeer ook de andere notenmelk recepten op de site of maak een mix van verschillende noten.

Probeer eens deze walnotenmelk of hazelnotenmelk.

Gooi de overgebleven notenpulp niet weg, je kan het gebruiken om cake of koekjes mee te bakken.

Best droog je het eerst in een voedseldroger of droogoventje, maar het kan ook in de gewone oven op lage temperatuur met de deur op een kiertje.

Als het nog wat te grof is, doe je het nadien gewoon in de blender en vermaal je het tot gewenste dikte. Geen afval dus!

Wist je dat je ook van hennepzaad een heerlijke Hennepmelk kan maken? Hennepzaad hoef je zelf niet te weken, dus dit recept is in 5 minuutjes klaar.




Keto Homemade Amandelmelk

Print recept Pin recept
Basis
porties 2
Bereidingstijd 5 minuten
weektijd noten 1 dag
Totale tijd 1 dag 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 cup amandelen
  • water om te weken
  • 2 cups water ((500 ml))

Bereiding

Week de noten
  • Doe de noten in een glazen kom, zet onder water en laat een nachtje weken
Maak de notenmelk
  • Doe de geweekte noten in een vergiet en gooi het weekwater weg
  • Spoel de noten goed onder koud water
  • Doe de noten in de blender/keukenmachine
  • Giet er er 500 ml vers water bij en mix +/- 1 minuut
  • Giet het mengsel door een zeefdoek en vang het vocht op in een grote maatbeker of kom
  • Knijp de notenpulp goed uit en laat eventueel in de oven op lage temperatuur drogen, zo kan je het meel gebruiken om iets lekker mee te bakken.
  • Als je de melk niet onmiddellijk gebruikt, bewaar ze dan in een glazen fles in de koelkast
    Je kan ze ongeveer 3 dagen bewaren (Steeds schudden voor gebruik)

Notities

Je kan een cup (250ml) meer water gebruiken, maar ik hou van een vollere, meer geconcentreerde smaak.
Nutrition Facts
Keto Homemade Amandelmelk
Amount Per Serving (250 ml)
Calories 37.5 Calories from Fat 25
% Daily Value*
Fat 2.8g4%
Total Carbs 1.5g1%
Protein 1.5g3%
Net Carbs 1.5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Laat een bericht achter

Volg ons op

Recente recepten

Keto huisgemaakte suikervrije chocoladesaus

Keto Chocoladesaus

Het perfecte recept voor suikervrije huisgemaakte chocoladesaus. Lekker romig en heerlijk over je Keto pannenkoek, wafel of homemade Keto ijs.

Lees meer >

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top