Keto Pralinévulling
Een suikervrije hazelnootpraliné vulling voor je koolhydraatarme chocolade bonbons, pralines, paaseitjes, …
Dit recept is afgeleid van de Keto Praliné Hazelnoot Chocopasta.
Het is dezelfde werkwijze, alleen gebruik ik minder room en roomboter om zo een vastere vulling te krijgen.
Ik gebruik deze vulling in de Keto Paaseitjes, maar je kan er ook pralines of andere chocolade bonbons mee vullen.
Uiteraard is deze hazelnootpraliné suikervrij, want hij is gezoet met Sukrin Icing. Dat is erythritol met een beetje Stevia, maar dan wel poedervorm.
De chocolade die ik gebruik in deze praliné is de Vegan Melk Chocolade van Okono.
Je kan uiteraard ook andere Keto (melk) chocolade gebruiken. Check Coach Sofie’s Keto Keuken Voorraadlijst om te zien welke chocolade geschikt is voor je Keto Levensstijl.
Hou je van hazelnoten en chocolade? Probeer dan zeker de Keto Praliné Hazelnoot Choco Pasta eens op je Keto brood.
Stap voor stap uitleg en foto’s vind je in het recept van Keto Praliné Hazelnoot Choco Pasta.
Probeer het recept en vul er je Keto Paaseitjes of pralines mee.

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Praliné - Hazelnoot praline bonbon vulling
Ingrediënten
- 100 gram hazelnootpasta/boter (zonder toevoegingen)
- 200 ml volle room
- 50 gram roomboter
- 50 gram Okono Vegan Melk Chocolade (of andere Keto (melk) chocolade )
- 20 gram Sukrin Icing (of erythritol in poedervorm + een paar druppels stevia vloeibaar)
- 2 el hazelnootolie (van bij de hazelnootpasta)
Bereiding
- Smelt de hazelnootpasta/boter in een pan op laag vuur
- Wanneer deze enigszins vloeibaar wordt, voeg je de room en zoetstof toe en laat je even doorwarmen
- Haal van het vuur en voeg de in stukjes gebroken chocolade en 2 el van de hazelnootolie (uit het potje van je hazelnootboter) toe
- Roer tot de chocolade gesmolten is en de hazelnootolie goed gemengd is
- Voeg vervolgens de koude boterklontjes toe en laat wegsmelten terwijl je blijft roeren
- Vul de cups of vormpjes met de praliné en laat opstijven in de koelkastbewaren doe je ook best in de koelkast
Notities
Hou je ook zo van chocolade en pralines, maar dan zonder de onnodige ton aan suiker? Probeer dan ook deze eens :
- Keto Botertruffels
- Keto Ferrero Hazelnoot Truffels
- Keto Toffee Choc
- Keto Brownie Snickers
- Keto Homemade Chocolade
- Keto Paaseieren met Mokka Mousse
- Keto Chocolade Paaseitjes met Praliné vulling
- Keto Chocolade Paaseitjes met Ganache vulling
of de heuse Keto Snicker Taart