Tijd voor koolhydraatarm dessert!
Keto Chocolade en Hazelnoot Crème afgewerkt met koolhydraatarme mascarponeroom en suikervrije Brésilienne nootjes.
- Suikervrije melkchocolade en hazelnootpasta
- Mascarpone en volle room
- Hazelnoten en knapperige karamel
3 x genieten 😋
De Chocolade Hazelnoot crème
De basis van deze crème is ongeveer hetzelfde als van de Keto Crème Brûlée, alleen kook ik de room wel een beetje in en voeg ik er hazelnootpasta aan toe.
Een beetje gelatine voor stevigheid en natuurlijk ook chocolade.
In dit recept koos ik voor de Vegan Melk Chocolate van OKONO.
Daar had ik nog geen receptje mee, en dat moest ik toch proberen. 😉
Je kan ook de pure chocolade nemen of een andere pure , of Keto melkchocolade, maar ik vind die van Okono heerlijk.
Niet overdreven zoet, juist genoeg.
Jammer genoeg had ik maar 1 reep over toen ik dit recept maakte en ik heb er dus nog een beetje van de melkchocolade drops van Simply Keto aan toegevoegd.
Deze laatste is een heel pak zoeter en ik zou je dus niet aanraden om deze hazelnootcrème volledig hiermee te maken.
Het wordt dan overdreven zoet en dat doet de smaak geen goed.
Volgende keer maak ik hem enkel met de Okono melkchocolade.
Aangezien er gelatine inzit, laat je de chocolade-hazelnootcrème best minimum 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.
Een nachtje is nog beter, als je zo lang kan wachten natuurlijk.


De Mascarponeroom
Heel eenvoudig : klop 1 deel mascarpone met 2 delen room tot een lobbige slagroom.
Doe in een spuitzak en spuit er de crème mee af.
Je kan er de mascarpone slagroom ook gewoon opstrijken met een lepel.


De Hazelnoot Brésilienne
Brésilienne nootjes maak je makkelijk zelf.
Het zijn eigenlijk gewoon fijn gehakte, kleine stukjes gekarameliseerde noten.
Normaliter gebruikt je hazelnoten en voor dit recept past dit natuurlijk perfect, maar je kan ook andere noten gebruiken.
Voor de suikervrije karamel gebruik ik de witte biologische erythritol van Sukrin


Hier vind je het Keto Brésilienne nootjes recept.

Laat een paar noten heel en plaats ze in het midden van de mascarpone slagroom. Strooi er de gehakte Keto Brésilienne nootjes over en serveer!
Hou je ook van een heerlijk roomdessertje en wil je er zonder schuldgevoel kunnen van genieten? Met of zonder chocolade, maar vooral zonder die onnodige ton aan suiker? Probeer dan ook deze eens :
- Keto Vanillepudding
- Keto Crème Brûlée
- Keto Chocolade pudding
- Keto Hazelnoot Crème Brésilienne
- Keto Panna Cotta met witte chocolade
- Keto Perfecte Chocolade Mousse
hou je het liever wat lichter, probeer dan de Keto Luchtige Chocolademousse
of voor de chocoholics de Keto Chocolade Moelleux
Kan je niet kiezen tussen al dat lekkers? Vanille of chocolade? Pudding of mousse? Wat dacht je van het Keto Desserten Trio
Yummy!
Maar eerst zeker dit receptje proberen!
De Okono Chocolade kan je bestellen via hun website okono.eu
Met de code KETOCOACHING10 krijg je bovendien een leuke korting op je bestelling.

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.
Keto Chocolade Hazelnoot Crème met homemade brésilienne
Ingrediënten
Voor de chocolade-hazelnoot crème
- 500 ml volle room
- 5 grote eidooiers (of 6 kleinere)
- 35 gram Sukrin erythritol (of andere erythritol)
- 35 gram Erythritol Gold (of andere bruine erythritol)
- 2 el hazelnootpasta/boter (puur en ongezoet)
- 50 gram Okono Vegan Melk Chocolade (of pure chocolade)
- 25 gram Simply Keto Volle Melk Choco drops (of extra Okono Vegan Melk Chocolade of andere Keto melkchocolade)
- 10 druppels Simply Keto Hazelnoot extract (of ander natuurlijk hazelnoot extract)
- 5 gram gelatine poeder (Great Lakes )
Voor de afwerking : de mascarponeroom en de brésilienne
- 100 gram mascarpone
- 200 ml volle room
- enkele druppels vloeibare stevia of 1 el erythritol in poedervorm (optioneel voor de zoetebekken)
- 6 el Zelfgemaakte Keto Brésilienne nootjes
Bereiding
Maak de hazelnoot crème
- Klop de eidooiers met de zoetstof tot een ruban
- Smelt de hazelnootboter in een klein pannetje op laag vuur zodat hij zacht wordt
- Breng in een andere ruimere pan de room aan de kook en laat kort opkoken
- Haal van het vuur, laat even afkoelen, voeg een beetje bij de ruban en roer goed los (let op, de room mag niet meer koken, anders krijg je een eierkoek)
- Giet de losgeroerde ruban bij de room en zet de room terug op het vuur, strooi er het gelatine poeder (onder voortdurend roeren) in en draai het vuur lager
- Voeg de gesmolten hazelnootboter toe en roer tot deze volledig is opgelost (dit kan even duren)
- Laat de crème zachtjes indikken en voeg dan de stukjes chocolade (en chocolade drops) toe
- Laat volledig wegsmelten en roer tot een homogene massa
- Verdeel in potjes, glaasjes of schaaltjes en laat afkoelen
- Zet in de koelkast en laat minimum 2 à 3 u opstijven
Voor mascarponeroom
- Klop de mascarpone met de room (en de zoetstof indien je die gebruikt) in een ruime kom op tot een lobbige soort slagroom
- Doe in een spuitzak (bewaar in de koelkast als je hem niet onmiddellijk serveert - daar is hij zeker 2 à 3 dagen houdbaar)
Afwerken en serveren
- Haal de chocolade hazelnoot crème uit de koelkast
- Spuit er met de spuitzak (met rechte dop) een mooie toef mascarponeroom op (of je kan het ook gewoon met een lepel doen)
- Strooi er de Brésilienne nootjes over en serveer.(Bewaren kan tot 3 dagen in de koelkast)