Keto Hazelnoot Crème Brésilienne

Koolhydraatarme en Suikervrije Keto Chocolade Hazelnoot crème met mascarponeroom en zelfgemaakte Brésilienne
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Tijd voor koolhydraatarm dessert!

Keto Chocolade en Hazelnoot Crème afgewerkt met koolhydraatarme mascarponeroom en suikervrije Brésilienne nootjes.
3 x genieten 😋

De Chocolade Hazelnoot crème

De basis van deze crème is ongeveer hetzelfde als van de Keto Crème Brûlée, alleen kook ik de room wel een beetje in en voeg ik er hazelnootpasta aan toe.

Een beetje gelatine voor stevigheid en natuurlijk ook chocolade.

In dit recept koos ik voor de Vegan Melk Chocolate van OKONO.
Daar had ik nog geen receptje mee, en dat moest ik toch proberen. 😉

Je kan ook de pure chocolade nemen of een andere pure , of Keto melkchocolade, maar ik vind die van Okono heerlijk.

Niet overdreven zoet, juist genoeg.

Jammer genoeg had ik maar 1 reep over toen ik dit recept maakte en ik heb er dus nog een beetje van de melkchocolade drops van Simply Keto aan toegevoegd.

Deze laatste is een heel pak zoeter en ik zou je dus niet aanraden om deze hazelnootcrème volledig hiermee te maken.
Het wordt dan overdreven zoet en dat doet de smaak geen goed.

Volgende keer maak ik hem enkel met de Okono melkchocolade.

Aangezien er gelatine inzit, laat je de chocolade-hazelnootcrème best minimum 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

Een nachtje is nog beter, als je zo lang kan wachten natuurlijk.

Koolhydraatarme en Suikervrije Chocolade Hazelnoot crème
Koolhydraatarme en Suikervrije Chocolade Hazelnoot crème uit de koelkast

De Mascarponeroom

Heel eenvoudig : klop 1 deel mascarpone met 2 delen room tot een lobbige slagroom.

Doe in een spuitzak en spuit er de crème mee af.

Je kan er de mascarpone slagroom ook gewoon opstrijken met een lepel.

Suikervrije Keto Mascarpone Slagroom
Koolhydraatarme en Suikervrije Chocolade Hazelnoot crème met mascarpone room

De Hazelnoot Brésilienne

Brésilienne nootjes maak je makkelijk zelf.

Het zijn eigenlijk gewoon fijn gehakte, kleine stukjes gekarameliseerde noten.

Normaliter gebruikt je hazelnoten en voor dit recept past dit natuurlijk perfect, maar je kan ook andere noten gebruiken.

Voor de suikervrije karamel gebruik ik de witte biologische erythritol van Sukrin

Zelf Koolhydraatarme en Suikervrije Brésilienne maken
Koolhydraatarme en Suikervrije Keto Brésilienne nootjes

Hier vind je het Keto Brésilienne nootjes recept.

Zelfgemaakte Koolhydraatarme en suikervrije Keto Brésilienne van gekarameliseerde hazelnoten

Laat een paar noten heel en plaats ze in het midden van de mascarpone slagroom. Strooi er de gehakte Keto Brésilienne nootjes over en serveer!

Hou je ook van een heerlijk roomdessertje en wil je er zonder schuldgevoel kunnen van genieten? Met of zonder chocolade, maar vooral zonder die onnodige ton aan suiker? Probeer dan ook deze eens :

hou je het liever wat lichter, probeer dan de Keto Luchtige Chocolademousse

of voor de chocoholics de Keto Chocolade Moelleux

Kan je niet kiezen tussen al dat lekkers? Vanille of chocolade? Pudding of mousse? Wat dacht je van het Keto Desserten Trio

Yummy! 😋

Maar eerst zeker dit receptje proberen!
De Okono Chocolade kan je bestellen via hun website okono.eu
Met de code KETOCOACHING10 krijg je bovendien een leuke korting op je bestelling.

Koolhydraatarme en Suikervrije Keto Chocolade Hazelnoot crème met mascarpone room en zelfgemaakte Brésilienne 2

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Chocolade Hazelnoot Crème met homemade brésilienne

Heerlijke Suikervrij en Koolhydraatarme roompudding / crème met hazelnoten en keto chocolade, afgewerkt met mascarponeroom en zelfgemaakte suikervrij Keto Brésilienne nootjes
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 6 porties
Bereidingstijd 20 minuten
rusttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten

Ingrediënten

Voor de chocolade-hazelnoot crème
Voor de afwerking : de mascarponeroom en de brésilienne
  • 100 gram mascarpone
  • 200 ml volle room
  • enkele druppels vloeibare stevia of 1 el erythritol in poedervorm (optioneel voor de zoetebekken)
  • 6 el Zelfgemaakte Keto Brésilienne nootjes

Bereiding

Maak de hazelnoot crème
  • Klop de eidooiers met de zoetstof tot een ruban
  • Smelt de hazelnootboter in een klein pannetje op laag vuur zodat hij zacht wordt
  • Breng in een andere ruimere pan de room aan de kook en laat kort opkoken
  • Haal van het vuur, laat even afkoelen, voeg een beetje bij de ruban en roer goed los (let op, de room mag niet meer koken, anders krijg je een eierkoek)
  • Giet de losgeroerde ruban bij de room en zet de room terug op het vuur, strooi er het gelatine poeder (onder voortdurend roeren) in en draai het vuur lager
  • Voeg de gesmolten hazelnootboter toe en roer tot deze volledig is opgelost (dit kan even duren)
  • Laat de crème zachtjes indikken en voeg dan de stukjes chocolade (en chocolade drops) toe
  • Laat volledig wegsmelten en roer tot een homogene massa
  • Verdeel in potjes, glaasjes of schaaltjes en laat afkoelen
  • Zet in de koelkast en laat minimum 2 à 3 u opstijven
Voor mascarponeroom
  • Klop de mascarpone met de room (en de zoetstof indien je die gebruikt) in een ruime kom op tot een lobbige soort slagroom
  • Doe in een spuitzak (bewaar in de koelkast als je hem niet onmiddellijk serveert - daar is hij zeker 2 à 3 dagen houdbaar)
Afwerken en serveren
  • Haal de chocolade hazelnoot crème uit de koelkast
  • Spuit er met de spuitzak (met rechte dop) een mooie toef mascarponeroom op (of je kan het ook gewoon met een lepel doen)
  • Strooi er de Brésilienne nootjes over en serveer.
    (Bewaren kan tot 3 dagen in de koelkast)

Notities

1 portie met de Simply Keto melkchocolade drops
totale KH 27,3  waavan erythritol (95%) 18,8 g
totale KH - suikeralcohol : 8,5 g / eiwit : 11,1 g / vet 63,3 g
Indien volledig met Okono Vegan Milk
totale KH - suikeralcohol : 7,8 g / eiwit : 6,1 g / vet 63,6 g
Nutrition Facts
Keto Chocolade Hazelnoot Crème met homemade brésilienne
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 615.4 Calories from Fat 572
% Daily Value*
Fat 63.6g98%
Saturated Fat 35.7g223%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.5g
Monounsaturated Fat 2.9g
Cholesterol 176.6mg59%
Sodium 53.6mg2%
Potassium 123.8mg4%
Total Carbs 26.9g9%
Fiber 2.2g9%
Sugar 0.6g1%
Protein 6.1g12%
Vitamin A 1949.5IU39%
Vitamin C 1mg1%
Calcium 105.3mg11%
Iron 0.4mg2%
Sugar alcohol 19.1g
Net Carbs 5.6g
Total Carbs - sugaralcohol 7.8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top