Deze homemade Keto granola is voor chocoholics!
Hazelnoten en chocolade! Het perfecte huwelijk voor een heerlijke crunchy granola.
En uiteraard suikervrij, graanvrij en glutenvrij!
Zorg er wel voor dat je hazelnoot ‘boter’ geen ongewenste toevoegingen bevat.
Ben je niet zo’n fan van chocolade, of wil je gewoon graag wat afwisseling, probeer dan eens de Keto Peanut butter en kokos granola. Zeker ook een aanrader!
Voel je vrij om te experimenteren en kies de ingrediënten die jij liefst lust.
Het basisreceptje van de eerste granola die ik ooit maakte vind je hier.
Maar als je echt een chocolade liefhebber bent, dan is dit de granola die je moet proberen.
Wanneer deze net uit de oven komt is de chocolade nog heel lopend. Ik strooide er nog wat in stukjes gebroken Keto Cacao chocolade over voor een extra chocolade boost! 😉
De Keto Cacao chocolade repen van Funky Fat Foods zijn echt en puur. Ze zijn gezoet met erythritol en bevatten MCT-poeder. Geen nare of ongewenste toevoegingen. Ook de chocolade van OKONO is een echte aanrader.
Ik maak mijn eigen chocoladerepen, maar als je daar geen tijd voor hebt of het niet ziet zitten om zelf chocolade te maken, dan is dit de beste optie.

Wil je de repen van FunkyFatFoods zelf proberen? Dan kan je ze hier bestellen
Gebruik deze code KETOCOACHINGBELGIUM voor 10% korting op je bestelling

En de repen van OKONO Foods kan je hier bestellen
Gebruik deze code KETOCOACHING10 voor een leuke korting op je bestelling
Keto Hazelnoot Chocolade Granola
materiaal
- keukenrobot / blender
Ingrediënten
- 100 gram geroosterde hazelnoten (zonder vel)
- 60 gram brazilnoten (paranoten)
- 60 gram walnoten
- 30 gram chiazaad
- 30 gram gemalen blond lijnzaad
- 50 gram pompoenpitten
- 30 gram zonnebloempitten
- 2 el hazelnoot boter
- 40 gram rauwe cacao massa / paste (liquor)
- 30 gram rauwe cacao boter
- 50 gram Sukrin Melis (of Steviala Frost)
- 60 gram roomboter
- 1 eiwit (indien kleine eitjes, gebruik dan 2 eiwitten)
- snuifje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Doe de noten met de chocolade en de cacaoboter in de keukenmachine en hak even door
- Voeg de pitten, zaden, zoetstof en een snuifje zout toe en puls kort zodat alles gemengd is
- Smelt de boter op een laag vuurtje en meng er de hazelnootpasta onder
- Voeg bij in de keukenmachine en meng goed
- Voeg vervolgens het eiwit toe (als het kleine eieren zijn 2) en mix nogmaals
- Haal uit de keukenmachine en leg op de bakplaat
- Kneed nog eens goed met de hand en verspreid in grote kruimels over de hele bakplaat
- Schuif in de oven en verlaag de temperatuur naar 160°C
- Bak gedurende +/- 15 à 20 min en roer tussendoor om
- Draai de oven uit, maar laat de de granola nog 5 minuten in de oven met de deur op een kier
- Haal de bakplaat uit de oven en laat volledig afkoelen
- Bewaar in een luchtdichte doos op een koele plek (of koelkast)