Keto Hazelnoot Chocolade Botertruffels

Keto Hazelnoot Chocolade Botertruffels glutenvrij suikervrij
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Keto Chocoladetruffels - botertruffels

Koolhydraatarme en suikervrije chocoladetruffels met hazelnootpasta en roomboter.

Snel en makkelijk je eigen suikervrije chocoladetruffels maken doe je met dit eenvoudig recept.

Je smelt de chocolade met de hazelnootboter/pasta au-bain-marie terwijl je de boter luchtig klopt.

Alles mengen tot een gladde pasta, slierten spuiten en laten opstijven in de koelkast.

Afwerken met cacaopoeder en geraspte chocolade et voilà!

Je huisgemaakte keto traktatie is klaar.

Torras biologische chocolade 0% suiker gezoet met erythritolIk koos voor dit keer voor de suikervrije biologische chocolade van Torras, maar je kan zeker ook de chocolade van Okono of een andere suikervrije chocolade naar keuze gebruiken.

Of je kan ze ook maken met de Huisgemaakte Keto Chocolade reep.

Je kan ze ook afwerken met kokosrasp, met gehakte noten, etc.

En voor zuivelvrij vervang je de roomboter door kokosolie.

Zoals altijd, pas aan naar wens en smaak en maak er je eigen versie van.

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Keto Hazelnoot Chocolade Botertruffels

Samen met de keto marsepein, maak je er een perfect traktatiebordje van. Heerlijk bij een kop koffie als afsluiter van je kerstdiner.

Keto marsepein en truffel traktatie dessertbord



Keto Hazelnoot Chocolade Botertruffels

Koolhydraatarme, suikervrije chocolade botertruffels met hazelnootpasta
Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 22 trufffels
Bereidingstijd 15 minuten
opstijven 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
materiaal
  • keukenrobot/standmixer of handmixer met kloppers

Ingrediënten

voor de truffels
voor de afwerking

Bereiding

maak de truffels (vulling)
  • Laat de boter op kamertemperatuur komen
  • Breek de chocolade in stukjes en smelt (op enkele stukjes na) samen met de hazelnootboter/pasta au-bain-marie
  • Klop ondertussen de boter luchtig
  • Haal de gesmolten chocolade-hazelnoot uit de bain marie en voeg de resterende stukjes chocolade toe en laat ze wegsmelten terwijl je blijft roeren
  • Zet de mixer aan en meng de chocolade-hazelnoot massa onder de boter
  • Klopt tot een gladde pasta
  • Doe in een spuitzak (zonder spuitstuk) en spuit lange slierten op een met bakpapier beklede plaat of schaal
    zorg wel dat je truffels dik genoeg gespoten zijn
  • Laat +/- 1 u opstijven
truffels afwerken
  • Haal de truffelslierten uit de koelkast en snijd in stukjes van ongeveer 4 à 5 cm zodat je er +/- 22 truffels kan uithalen
  • Zeef 1/2 van het cacaopoeder op een bord en rasp er wat van de chocolade over
  • Rol de truffels één voor één door het cacaopoeder en de chocoladeschilfers
  • Herhaal voor de rest van de truffels
    (doe niet alles in één keer want anders krijg je geen gelijkmatige afwerkingslaag)
  • Bewaren doe je best in de koelkast
    Smakelijk!

Notities

1 truffel bevat 4,8 g totale koolhydraten waarvan 2,2 g erythritol (95% gerekend)
voedingswaarde per truffel :
Totale koolhydraten - suikeralcohol : 2,6 g / eiwit 1,7 g / vetten 12,1 g / vezels 1,6 g
voor zij die  netto tellen : 1 truffel is 1 g netto kh
Nutrition Facts
Keto Hazelnoot Chocolade Botertruffels
Amount Per Serving
Calories 122.1 Calories from Fat 109
% Daily Value*
Fat 12.1g19%
Saturated Fat 6.2g39%
Trans Fat 0.2g
Polyunsaturated Fat 0.5g
Monounsaturated Fat 3.1g
Cholesterol 12.2mg4%
Sodium 71.9mg3%
Potassium 15mg0%
Total Carbs 4.8g2%
Fiber 1.6g7%
Sugar 0.3g0%
Protein 1.7g3%
Vitamin A 142IU3%
Calcium 3mg0%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 2.2g
Net Carbs 1g
Total Carbs - sugaralcohol 2.6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top