Keto Chocoladetruffels - botertruffels
Koolhydraatarme en suikervrije chocoladetruffels met hazelnootpasta en roomboter.
Snel en makkelijk je eigen suikervrije chocoladetruffels maken doe je met dit eenvoudig recept.
Je smelt de chocolade met de hazelnootboter/pasta au-bain-marie terwijl je de boter luchtig klopt.
Alles mengen tot een gladde pasta, slierten spuiten en laten opstijven in de koelkast.
Afwerken met cacaopoeder en geraspte chocolade et voilà!
Je huisgemaakte keto traktatie is klaar.
Ik koos voor dit keer voor de suikervrije biologische chocolade van Torras, maar je kan zeker ook de chocolade van Okono of een andere suikervrije chocolade naar keuze gebruiken.
Of je kan ze ook maken met de Huisgemaakte Keto Chocolade reep.
Je kan ze ook afwerken met kokosrasp, met gehakte noten, etc.
En voor zuivelvrij vervang je de roomboter door kokosolie.
Zoals altijd, pas aan naar wens en smaak en maak er je eigen versie van.
Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.
Vergeet het recept ook niet te Pinnen.

Samen met de keto marsepein, maak je er een perfect traktatiebordje van. Heerlijk bij een kop koffie als afsluiter van je kerstdiner.

Keto Hazelnoot Chocolade Botertruffels
materiaal
- keukenrobot/standmixer of handmixer met kloppers
Ingrediënten
voor de truffels
- 125 gram roomboter
- 75 gram hazelnootpasta/boter (zonder toevoegingen)
- 200 gram Torras Organic 79% Dark - 0% suiker (of andere keto chocolade naar keuze)
voor de afwerking
- 4 el cacaopoeder (puur en ongezoet)
- 30 gram Torras Organic 79% Dark - 0% suiker (of andere keto chocolade naar keuze)
Bereiding
maak de truffels (vulling)
- Laat de boter op kamertemperatuur komen
- Breek de chocolade in stukjes en smelt (op enkele stukjes na) samen met de hazelnootboter/pasta au-bain-marie
- Klop ondertussen de boter luchtig
- Haal de gesmolten chocolade-hazelnoot uit de bain marie en voeg de resterende stukjes chocolade toe en laat ze wegsmelten terwijl je blijft roeren
- Zet de mixer aan en meng de chocolade-hazelnoot massa onder de boter
- Klopt tot een gladde pasta
- Doe in een spuitzak (zonder spuitstuk) en spuit lange slierten op een met bakpapier beklede plaat of schaalzorg wel dat je truffels dik genoeg gespoten zijn
- Laat +/- 1 u opstijven
truffels afwerken
- Haal de truffelslierten uit de koelkast en snijd in stukjes van ongeveer 4 à 5 cm zodat je er +/- 22 truffels kan uithalen
- Zeef 1/2 van het cacaopoeder op een bord en rasp er wat van de chocolade over
- Rol de truffels één voor één door het cacaopoeder en de chocoladeschilfers
- Herhaal voor de rest van de truffels (doe niet alles in één keer want anders krijg je geen gelijkmatige afwerkingslaag)
- Bewaren doe je best in de koelkastSmakelijk!