Dit is een heerlijk, koolhydraatarm hoofdgerechtje.
De rijke mascarpone roomsaus met krokant gebakken chorizo stukjes past hier perfect bij.
Met courgette fettuccini ter vervanging van de traditionele pasta is dit gerecht heel laag in koolhydraten.
En al is kipfilet niet het stukje bij voorkeur wanneer je keto eet, de mascarpone en heerlijk gerookte scamorza maken het zeker Keto Proof!
Een aanrader!!!
Keto hasselback kipfilet met courgette fettuccini
Koolhydraatarme hasselback kipfilet gevuld met prosciutto en scarmorza geserveerd op een bedje van courgette fettuccini en afgewerkt met een romige mascarpone saus met knapperige chorizostukjes. Yummy!
Print recept
Pin recept
diner, hoofdgerecht
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten minuten
Bereidingstijd 25 minuten minuten
Totale tijd 35 minuten minuten
Ingrediënten
Voor de hasselback kipfilet
- 4 halve kipfilets (van antibioticavrije/biologische kip)
- 4 sneetjes prosciutto (rauwe ham / gerookte ham / bacon)
- 80 gram scamorza (of andere kaas naar keuze)
- 1/2 tlp gerookte paprika
- 1/2 tlp zeezout
- peper van de molen
- 1 el ghee
- 1 el olijfolie
- 150 ml gevogelte bouillon (zelfgemaakt of biologisch)
Voor de courgette fettuccini
- 2 grote courgette (of 3 à 4 kleine)
- 1 tomaat (zaadjes verwijderd en in stukjes)
- 1/2 tlp zeezout
- 1/2 tlp oregano
- 1/2 tlp tijm
- peper van de molen
- 2 el olijfolie
Voor de mascarpone roomsaus
- 40 ml gevogelte bouillon
- 60 ml witte wijn
- 250 gram mascarpone
- 50 gram roomkaas (of 50 ml volle room)
- 50 gram chorizo (droge - geen verse)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
Maak de kip
- Dep de kipfilet droog en maak een zestal insnijdingen
- Stop in elke opening een stukje prosciutto en een stukje kaas
- Strooi er de kruiden over en leg op een bakplaat
Maak de courgette fettuccini
- Snijd de uiteinden van de courgette
- Maak lange repen van de courgetteJe kan dit met een mandoline of eventueel met een dunschiller doen
- Leg in een ovenschaal, strooi er de kruiden over en sprenkel er de olijfolie over
- Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd in blokjes
- Voeg ze bij de courgette en meng alles door mekaar
- Schuif samen met de kip in de voorverwarmde oven en bak +/- 20 minutenafhankelijk van de dikte van de kipfilet moet je de baktijd mogelijks aanpassen, maar zorg er in ieder geval voor dat de kip doorbakken is
Maak de mascarpone roomsaus
- Doe de bouillon en de witte wijn in een pannetje op het vuur en laat enkele minuten inkoken
- Voeg de mascarpone en de roomkaas toe en laat smelten
- Laat op laag vuur rustig indikken terwijl de groenten en de kip garen in de oven
- Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in een pan zonder vetstof krokant aan
- Laat uitlekken op keukenpapier en snijd of hak in kleine stukjes
- Voeg net voor het serveren toe aan de saus of strooi ze gewoon als afwerking over het bord, aan jou de keuze
Serveren
- verdeel de courgette fettuccini over de borden
- leg een kipfilet in het midden en doe er een dikke lepel saus over
- strooi er als afwerking nog wat krokant gebakken chorizo en eventueel wat oregano over
Notities
Afhankelijk van de grootte van de kipfilet en de hoeveelheid saus die je er bij eet, zal dit gerecht wat meer of minder proteïnen bevatten
Nutrition Facts
Keto hasselback kipfilet met courgette fettuccini
Amount Per Serving (1 persoon)
Calories 592
Calories from Fat 405
% Daily Value*
Fat 45g69%
Saturated Fat 25g156%
Cholesterol 179mg60%
Sodium 609mg26%
Potassium 575mg16%
Total Carbs 5g2%
Fiber 1g4%
Sugar 2g2%
Protein 35g70%
Vitamin A 1545IU31%
Vitamin C 5.6mg7%
Calcium 248mg25%
Iron 1.1mg6%
Net Carbs 4g
Total Carbs - sugaralcohol 5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!
Keto hasselback kipfilet met courgette fettuccini
Koolhydraatarme hasselback kipfilet gevuld met prosciutto en scarmorza geserveerd op een bedje van courgette fettuccini en afgewerkt met een romige mascarpone saus met knapperige chorizostukjes. Yummy!
Print recept
Pin recept
diner, hoofdgerecht
porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten minuten
Bereidingstijd 25 minuten minuten
Totale tijd 35 minuten minuten
Ingrediënten
Voor de hasselback kipfilet
- 4 halve kipfilets (van antibioticavrije/biologische kip)
- 4 sneetjes prosciutto (rauwe ham / gerookte ham / bacon)
- 80 gram scamorza (of andere kaas naar keuze)
- 1/2 tlp gerookte paprika
- 1/2 tlp zeezout
- peper van de molen
- 1 el ghee
- 1 el olijfolie
- 150 ml gevogelte bouillon (zelfgemaakt of biologisch)
Voor de courgette fettuccini
- 2 grote courgette (of 3 à 4 kleine)
- 1 tomaat (zaadjes verwijderd en in stukjes)
- 1/2 tlp zeezout
- 1/2 tlp oregano
- 1/2 tlp tijm
- peper van de molen
- 2 el olijfolie
Voor de mascarpone roomsaus
- 40 ml gevogelte bouillon
- 60 ml witte wijn
- 250 gram mascarpone
- 50 gram roomkaas (of 50 ml volle room)
- 50 gram chorizo (droge - geen verse)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
Maak de kip
- Dep de kipfilet droog en maak een zestal insnijdingen
- Stop in elke opening een stukje prosciutto en een stukje kaas
- Strooi er de kruiden over en leg op een bakplaat
Maak de courgette fettuccini
- Snijd de uiteinden van de courgette
- Maak lange repen van de courgetteJe kan dit met een mandoline of eventueel met een dunschiller doen
- Leg in een ovenschaal, strooi er de kruiden over en sprenkel er de olijfolie over
- Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd in blokjes
- Voeg ze bij de courgette en meng alles door mekaar
- Schuif samen met de kip in de voorverwarmde oven en bak +/- 20 minutenafhankelijk van de dikte van de kipfilet moet je de baktijd mogelijks aanpassen, maar zorg er in ieder geval voor dat de kip doorbakken is
Maak de mascarpone roomsaus
- Doe de bouillon en de witte wijn in een pannetje op het vuur en laat enkele minuten inkoken
- Voeg de mascarpone en de roomkaas toe en laat smelten
- Laat op laag vuur rustig indikken terwijl de groenten en de kip garen in de oven
- Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in een pan zonder vetstof krokant aan
- Laat uitlekken op keukenpapier en snijd of hak in kleine stukjes
- Voeg net voor het serveren toe aan de saus of strooi ze gewoon als afwerking over het bord, aan jou de keuze
Serveren
- verdeel de courgette fettuccini over de borden
- leg een kipfilet in het midden en doe er een dikke lepel saus over
- strooi er als afwerking nog wat krokant gebakken chorizo en eventueel wat oregano over
Notities
Afhankelijk van de grootte van de kipfilet en de hoeveelheid saus die je er bij eet, zal dit gerecht wat meer of minder proteïnen bevatten
Nutrition Facts
Keto hasselback kipfilet met courgette fettuccini
Amount Per Serving (1 persoon)
Calories 592
Calories from Fat 405
% Daily Value*
Fat 45g69%
Saturated Fat 25g156%
Cholesterol 179mg60%
Sodium 609mg26%
Potassium 575mg16%
Total Carbs 5g2%
Fiber 1g4%
Sugar 2g2%
Protein 35g70%
Vitamin A 1545IU31%
Vitamin C 5.6mg7%
Calcium 248mg25%
Iron 1.1mg6%
Net Carbs 4g
Total Carbs - sugaralcohol 5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!