Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij!
Ham en kaas, een heerlijke combinatie, zeker als de kaas lekker gesmolten en nog warm is.
Heerlijk als ontbijt, maar ook als lunch met een lekkere gemengde salade.
Deze versie van het pocketdeeg is met eiwit proteรฏne poeder, wat zorgt voor een meer ‘broodachtige’ structuur.
En het is super vullend.
Lekker met gewoon gekookte ham en jonge kaas, maar ook met rauwe ham en Parmezaan, of emmentaler.
Probeer het zeker ook eens met bacon of gerookte ham en camenbert.
Snijd in reepjes en je hebt een leuk aperitiefhapje!
Heerlijk!
Keto ham en kaas hot pocked
Een variante met een iets meer broodachtige structuurKoolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij
Print recept
Pin recept
aperitief, bakken, Basis, lunch
porties 4 broodjes
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
rusttijd 5 minuten
Totale tijd 35 minuten
Ingrediรซnten
voor het deeg
- 150 gram geraspte mozzarella, geen verse (of cheddar of andere half harde kaas)
- 100 gram amandelmeel (mogelijks 20g extra afhankelijk van de kaas)
- 60 gram roomkaas
- 2 el eiwit proteรฏne poeder (of 3 el whey proteรฏne)
- 1 ei
- 1/4 tlp baksoda
- 1/2 tlp wijnsteenpoeder
- snuifje zeezout
- 1/8 tlp lookpoeder (optioneel)
- 1/8 tlp uipoeder (optioneel)
voor de vulling
- 4 sneetjes gekookte ham
- 4 sneetjes jonge kaas (of naar keuze)
voor het bakken
- 1 ei losgeklopt met 2 el water (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ยฐC en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Smelt de mozzarella met de roomkaas in een klein pannetje op laag vuur.
- Meng goed en haal van het vuur
- Voeg het ei en de kruiden toe en meng door mekaar
- Meng het amandelmeel met het proteรฏne poeder en voeg bij het deeg
- Meng goed door mekaar tot je een deegbal krijgt
- Laat even afkoelen en kneed met de hand goed door mekaar
- Verdeel het deeg in 4 en rol uit tussen 2 vellen bakpapier
- Leg er een sneetje ham op en daarop een sneetje kaas
- Plooi de ham over de kaas
- Plooi het deeg erover (van buiten naar het midden) en leg met de overlappende kant op de bakplaat
- Herhaal met het resterend deeg
- Bestrijk met het losgeklopte ei en bak +/- 15 ร 18 minuten in de oven
Notities
goed voor 4 broodjes afhankelijk van hoe dik of dun je het deeg uitrolt
ย
Nutrition Facts
Keto ham en kaas hot pocked
Amount Per Serving (1 broodje)
Calories 512
Calories from Fat 351
% Daily Value*
Fat 39g60%
Saturated Fat 15g94%
Cholesterol 129mg43%
Sodium 903mg39%
Potassium 208mg6%
Total Carbs 8g3%
Fiber 2g8%
Sugar 1g1%
Protein 31g62%
Vitamin A 655IU13%
Calcium 505mg51%
Iron 0.7mg4%
Net Carbs 6g
Total Carbs - sugaralcohol 8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!