Keto Granola Reep

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Een koolhydraatarme, graanvrije en glutenvrije granola reep! Uiteraard ook suikervrij!

Een keer een snel ontbijt voor onderweg, een snack voor in de lunchbox van de kids, …

Ook lekker verkruimeld in Griekse yoghurt.

Heerlijk zelf gemaakt, zonder al die ongewenste toevoegingen.

Het is helemaal niet moeilijk en je weet tenminste wat je eet.




Keto granola reep

Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij.
Perfect ontbijt voor onderweg!
Print recept Pin recept
ontbijt, Snack
porties 10 repen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 el kokosmeel
  • 2 el amandelboter (naturel)
  • 60 gram kokos flackes (geen rasp)
  • 100 gram amandelen (zonder vel)
  • 50 gram walnoten (of pecannoten)
  • 50 gram pitten mengeling (zonnebloem/pompoen)
  • 50 ml Steviala Sweet Bee
  • 1 el Yacon siroop (of Steviala Maple)
  • 1/2 tlp zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 170°C en bekleed een bakvorm van 20 x 30 met bakpapier
  • Doe eerst alle noten in de keukenmachine en mix tot grove stukken
  • Voeg de kokos flackes, het kokosmeel en het zout toe en mix kort
  • Voeg vervolgens de amandelboter en mix opnieuw kort
  • Voeg nu de zoetstof toe en mix opnieuw kort door mekaar
  • Haal uit de keukenmachine en leg op een bakpapier of doe in een andere kom en kneed met de hand goed door mekaar zodat alles min of meer aan mekaar kleeft
  • Doe in de bakvorm en druk stevig aan
  • Leg een tweede vel bakpapier bovenop het mengsel en zet er een tweede bakvorm of ander 'gewicht' op
  • Schuif in de oven en bak gedurende +/- 10 minuten
  • Haal uit de oven en verwijder het bovenste bakpapier
    Bewaar dit om straks in te pakken
  • Schuif opnieuw in de oven en bak nog +/- 10 minuten
    Let op dat er niets aanbrandt
  • Haal na 10 minuten uit de oven en laat bijna volledig afkoelen
  • Verwijder de granola met bakpapier uit de vorm en dek af met het tweede bakpapier en laat minimum een half uurtje uitharden
  • Haal uit de koelkast en verdeel de granola in 12 repen
    Gebruik een scherp mes, anders krijg je kruimels
  • Rol de repen in vetvrij papier en bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast

Notities

Je kan met dit recept talloze variatie maken met de noten of notenboter die jij graag lust.
Je kan ook stukjes chocolade toevoegen ipv de kokos flackes
Totale KH per reep 9 g, vezels 3 g, suikeralcohol 2 g
 
Nutrition Facts
Keto granola reep
Amount Per Serving (1 reep)
Calories 186 Calories from Fat 144
% Daily Value*
Fat 16g25%
Saturated Fat 4g25%
Sodium 42mg2%
Potassium 163mg5%
Total Carbs 9g3%
Fiber 3g13%
Sugar 1g1%
Protein 5g10%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 34mg3%
Iron 0.9mg5%
Net Carbs 6g
Total Carbs - sugaralcohol 9g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top