Deze koolhydraatarme gnocchi zijn graanvrij, glutenvrij en heerlijk smeuiig!
Het vergt wat oefening om ze te maken, maar eens je ze een keertje gemaakt en geproefd hebt, wil je geen andere meer.
Je kan ze gewoon koken en door de (kruiden)boter halen of je kan ze bakken voor een krokant korstje.
Je kan ze zelfs frituren en als je grote maakt, heb je meteen een heerlijke Keto Kaaskroket!
Of geef ze als aperitiefhapje met een lekkere pesto.
De mogelijkheden zijn eindeloos!
Lekker met gewoon wat boter of olijfolie bij een stukje vlees of vis.
Maar ook ideaal ter vervanging van pasta met een lekkere Keto bolognaise saus of andere pastasaus.
Je kan ze koken en nadat ze zijn afgekoeld in de koelkast of zelfs in de diepvries bewaren.
Heel handig voor een snel doordeweeks koolhydraatarm diner.
Keto gnocchi
Ingrediënten
- 300 gram geraspte mozzarella (geen verse)
- 3 eidooiers
- 1/2 tlp lookpoeder (optioneel)
- 1 tlp kruiden naar keuze (oregano, basilicum, salie) (optioneel)
- 2 el ghee
Bereiding
Voorbereiding - de gnocchi maken
- Doe de geraspte kaas met het lookpoeder in een klein pannetje en smelt op een laag vuur
- Wanneer de kaas volledig gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en roer je er één voor één de eidooiers door en de kruiden (als je die gebruikt)
- Haal de deegbal uit de kom, verdeel in 4, draai in folie en laat 5 à 10 min afkoelen in de koelkast
- Zet ondertussen een grote pot met water op het vuur en breng aan de kook.
- Haal het deeg uit de koelkast en maak er kleine balletjes van die je tussen je handen even uitrolt
- Draai het vuur lager zodat het water slechts zachtjes kookt.
- Doe de gnocchi in meerdere porties in het water en laat zachtjes koken tot ze bovendrijven ( +/- 2 min)Als je ze allemaal tegelijk doet gaan ze samenklitten en krijg je weer één grote deegbal
- Schep ze in een vergiet en laat uitlekken.Ze zijn eerst wat slap maar worden steviger naarmate ze afkoelen. Je kan ze op dat moment ook nog de vorm geven die je wil en eventueel met een vork de traditionele gnocchi lijnen maken
- Dit kan je allemaal op voorhand doen en dan bewaar je de gnocchi gewoon in de koelkast of je kan ze zelfs invriezen
Afwerking - de gnocchi bakken
- Verhit de ghee in een pan op middelhoog vuur
- Bak de gnocchi +/- 1 à 2 minuten per zijde tot ze zachtjes beginnen te kleuren.
- Kruid met peper en zout en serveer met een klontje (kruiden)boter of andere kruiden of saus naar keuze