Keto Gnocchi

Keto Gnocchi
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Deze koolhydraatarme gnocchi zijn graanvrij, glutenvrij en heerlijk smeuiig!

Het vergt wat oefening om ze te maken, maar eens je ze een keertje gemaakt en geproefd hebt, wil je geen andere meer.

Je kan ze gewoon koken en door de (kruiden)boter halen of je kan ze bakken voor een krokant korstje.

Je kan ze zelfs frituren en als je grote maakt, heb je meteen een heerlijke Keto Kaaskroket!

Of geef ze als aperitiefhapje met een lekkere pesto.

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lekker met gewoon wat boter of olijfolie bij een stukje vlees of vis.

Maar ook ideaal ter vervanging van pasta met een lekkere Keto bolognaise saus of andere pastasaus.

Je kan ze koken en nadat ze zijn afgekoeld in de koelkast of zelfs in de diepvries bewaren.

Heel handig voor een snel doordeweeks koolhydraatarm diner.

 




Keto gnocchi

Print recept Pin recept
Aperietief, Bijgerecht, hoofdgerecht
porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
rusttijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram geraspte mozzarella (geen verse)
  • 3 eidooiers
  • 1/2 tlp lookpoeder (optioneel)
  • 1 tlp kruiden naar keuze (oregano, basilicum, salie) (optioneel)
  • 2 el ghee

Bereiding

Voorbereiding - de gnocchi maken
  • Doe de geraspte kaas met het lookpoeder in een klein pannetje en smelt op een laag vuur
  • Wanneer de kaas volledig gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en roer je er één voor één de eidooiers door en de kruiden (als je die gebruikt)
  • Haal de deegbal uit de kom, verdeel in 4, draai in folie en laat 5 à 10 min afkoelen in de koelkast
  • Zet ondertussen een grote pot met water op het vuur en breng aan de kook.
  • Haal het deeg uit de koelkast en maak er kleine balletjes van die je tussen je handen even uitrolt
  • Draai het vuur lager zodat het water slechts zachtjes kookt.
  • Doe de gnocchi in meerdere porties in het water en laat zachtjes koken tot ze bovendrijven ( +/- 2 min)
    Als je ze allemaal tegelijk doet gaan ze samenklitten en krijg je weer één grote deegbal
  • Schep ze in een vergiet en laat uitlekken.
    Ze zijn eerst wat slap maar worden steviger naarmate ze afkoelen. Je kan ze op dat moment ook nog de vorm geven die je wil en eventueel met een vork de traditionele gnocchi lijnen maken
  • Dit kan je allemaal op voorhand doen en dan bewaar je de gnocchi gewoon in de koelkast of je kan ze zelfs invriezen
Afwerking - de gnocchi bakken
  • Verhit de ghee in een pan op middelhoog vuur
  • Bak de gnocchi +/- 1 à 2 minuten per zijde tot ze zachtjes beginnen te kleuren.
  • Kruid met peper en zout en serveer met een klontje (kruiden)boter of andere kruiden of saus naar keuze

Nutrition Facts
Keto gnocchi
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 300.1 Calories from Fat 207
% Daily Value*
Fat 23g35%
Saturated Fat 13.5g84%
Cholesterol 213.7mg71%
Sodium 471mg20%
Potassium 77.7mg2%
Total Carbs 2.7g1%
Sugar 0.9g1%
Protein 20.4g41%
Vitamin A 555.4IU11%
Calcium 603.9mg60%
Iron 0.5mg3%
Net Carbs 2.7g
Total Carbs - sugaralcohol 2.7g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top