Keto Gnocchi met champignons in roomsaus

Keto Gnocchi met Vol au Vent
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Gemengde (bos)paddenstoelen in roomsaus met koolhydraatarme gnocchi voor een perfect vegetarisch Keto hoofdgerecht.

Maar ook als niet-vegetariër is dit een hoofdgerecht om van te smullen!

Gnocchi wordt normaliter gemaakt met aardappelen en bloem, maar deze Keto versie is uiteraard zonder de onnodige koolhydraten.

In dit recept gebruikte ik de gewone Keto Gnocchi, maar er staat ook een receptje voor de Keto Fat Head Gnocchi op de site.

Keto Gnocchi is niet alleen een perfecte vervanger voor al je Keto pasta gerechten. Het is ook heerlijk door een slaatje en past perfect bij een lekker stukje vlees of vis. Ontdek beide recepten, probeer ze eens uit en kies het recept dat je voorkeur geniet.

Post een foto van je creatie op Instragram met #ketocoachingbelgium en tag @ketocoachingbelgium.

Of post op facebook en tag ketocoachingbelgium @ketocoaching.be

De bouillon die ik gebruik in dit recept is die van Fundo op basis van paddenstoelen. Dat geeft net dat extraatje aan smaak!

Je vindt hem in de Delhaize of online.

Uiteraard kan je ook gewone groentebouillon gebruiken.

Voor een niet-vegetarische versie kan je stukjes kip, ham of spekjes toevoegen aan de saus.

Het is echter niet nodig, want dit gerechtje is zo al een smaakbommetje.

Probeer het eens!




Keto Gnocchi met Champignons in Roomsaus

Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 3 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
rusttijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Voor de Gnocchi
  • 300 gram geraspte mozzarella (geen verse)
  • 3 eidooiers
  • 1/2 tlp lookpoeder (optioneel)
  • 1 tlp kruiden naar keuze (oregano, basilicum, salie) (optioneel)
  • 2 el ghee
Voor de Champignon roomsaus
  • 400 gram champignon mengeling
  • 2 el ghee
  • zout en peper van de molen
  • 150 ml Fundo - bouillon van champignons (of groentenbouillon)
  • 400 ml volle room

Bereiding

Voorbereiding - de gnocchi maken
  • Doe de geraspte kaas met het lookpoeder in een klein pannetje en smelt op een laag vuur
  • Wanneer de kaas volledig gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en roer je er één voor één de eidooiers door en de kruiden (als je die gebruikt)
  • Haal de deegbal uit de kom, verdeel in 4, draai in folie en laat 5 à 10 min afkoelen in de koelkast
  • Zet ondertussen een grote pot met water op het vuur en breng aan de kook.
  • Haal het deeg uit de koelkast en maak er kleine balletjes van die je tussen je handen even uitrolt
  • Draai het vuur lager zodat het water slechts zachtjes kookt.
  • Doe de gnocchi in meerdere porties in het water en laat zachtjes koken tot ze bovendrijven ( +/- 2 min)
    Als je ze allemaal tegelijk doet gaan ze samenklitten en krijg je weer één grote deegbal
  • Schep ze in een vergiet en laat uitlekken.
    Ze zijn eerst wat slap maar worden steviger naarmate ze afkoelen. Je kan ze op dat moment ook nog de vorm geven die je wil en eventueel met een vork de traditionele gnocchi lijnen maken
  • Dit kan je allemaal op voorhand doen en dan bewaar je de gnocchi gewoon in de koelkast of je kan ze zelfs invriezen
Maak de champignon roomsaus
  • Snijd de champignons in plakjes of partjes
  • Verhit de vetstof in de pan en bak de champignons kort aan
  • Blus met bouillon en laat kort aan de kook komen
  • Voeg de room toe en laat inkoken tot gewenste sausdikte
Afwerking - de gnocchi bakken
  • Verhit de ghee in een pan op middelhoog vuur
  • Bak de gnocchi +/- 1 à 2 minuten per zijde tot ze zachtjes beginnen te kleuren.
  • Kruid met peper en zout, schep er de saus over en werk af met verse kruiden

Notities

Heerlijk met gemengde (bos)paddenstoelen en de extra toets van de bouillon van paddenstoelen.
Nutrition Facts
Keto Gnocchi met Champignons in Roomsaus
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 996.7 Calories from Fat 815
% Daily Value*
Fat 90.6g139%
Saturated Fat 54.9g343%
Cholesterol 493.2mg164%
Sodium 891mg39%
Potassium 609mg17%
Total Carbs 17.2g6%
Fiber 3.3g14%
Sugar 5g6%
Protein 33g66%
Vitamin A 2807.1IU56%
Vitamin C 0.8mg1%
Calcium 891.9mg89%
Iron 1.3mg7%
Net Carbs 13.9g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top