Keto Gevulde Tomaat met Spek Ei en Curry Mayonaise

Keto lunch koolhydraatarme salade gevulde tomaat met spekjes en currymayonaise avocado en ei
Krokant gebakken spek met curry mayonaise!

A match made in heaven 🙂

Een lekker vullende lunch salade.

Zo eenvoudig, maar zo heerlijk, dat ik dit receptje gewoon moest delen.

De dressing maak ik met het spekvet (braadvet) en een beetje appelciderazijn.

En de curry mayonaise is gewoon basic Keto Mayonaise met currypoeder, curcuma en een beetje appelciderazijn.

In currysaus wordt vaak appel gebruikt omdat deze gewoon goed samen passen.

Voor de koolhydraatarme of Keto versie, gebruik je appelazijn (ACV).

Bij voorkeur echte appelciderazijn met de ‘mother‘, dus troebele ACV. De zuurtegraad van ACV is anders dan deze van gewone of andere azijn en de ‘moeder’ bevat prebiotica.

Zo is aangetoond dat ACV kan helpen om/met  :

  • handhaven van een normale bloedsuikerspiegel
  • ondersteunen van een gezonde darm
  • regelen/corrigeren van de zuurtegraad in de maag
  • ondersteuning van het immuunsysteem
  • een gezond gewicht te behouden

Je kan een theelepel ACV oplossen in een glas water en dat voor je maaltijd drinken, of je kan hem verwerken in een dressing zoals ik hier deed.

Probeer het receptje 😉




Keto gevulde tomaat met spek en curry mayonaise

Koolhydraatarme lunch salade, tomaat gevuld met krokant gebakken spek en een heerlijke curry mayonaise met eitjes
Print recept Pin recept
lunch
porties 1 persoon
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram spekblokjes
  • zout, peper en een snuifje gerookte paprika
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 tomaten (uitgehold)
  • 3 kerstomaatjes
  • 2 eieren (gekookt)
  • 1/4 avocado
Voor de dressing
  • 1/2 el appelciderazijn (of witte wijnazijn of kokosazijn)
  • 1 el spekvet (braadvet van het spek)
Voor de currymayonaise
  • 2 el mayonaise (home made of zeker suikervrij)
  • 1,5 à 2 tlp currypoeder (afhankelijk van je eigen smaak)
  • 1/4 tlp curcuma
  • 1 tlp appelciderazijn
  • zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • peper van de molen

Bereiding

  • Kook de eitjes en was ondertussen de sla en de tomaten
  • Hol de tomaat uit en snijd de kerstomaat in twee
  • Meng de mayonaise met het currypoeder en curcuma poeder en voeg 1tlp appelciderazijn (of kokos of witte wijnazijn) toe.
    Afhankelijk van je currypoeder, zal je meer of minder moeten toevoegen om een goede currysmaak te bekomen
  • Zet een pan op het vuur en bak de spekblokjes krokant in eigen vet
  • Kruid ze met peper, zout en een beetje gerookte paprika
  • Draai het vuur uit, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier zodat ze lekker krokant worden
  • Meng 1 el van het spekvet dat in de pan is achtergebleven met 1/2 el appelciderazijn
  • Schik de sla op het bord, leg de uitgeholde tomaat in het midden
  • Schil en snijd de avocado in partjes
  • Pel de eitjes en snijd in partjes
  • Halveer de kerstomaatjes
  • Schik alles in waaiervorm op het bord
  • Vul de uitgeholde tomaat met de spekblokjes en bespreken het bord met de spek/azijn dressing
  • Lepel er rijkelijk currymayonaise op en rond en kruid eventueel nog wat extra bij met peper en zout
  • Smakelijk!

Nutrition Facts
Keto gevulde tomaat met spek en curry mayonaise
Amount Per Serving (1 g)
Calories 1047.5 Calories from Fat 872
% Daily Value*
Fat 96.9g149%
Saturated Fat 27.4g171%
Polyunsaturated Fat 2g
Monounsaturated Fat 14g
Cholesterol 464.8mg155%
Sodium 968mg42%
Potassium 719.7mg21%
Total Carbs 12.5g4%
Fiber 3.8g16%
Sugar 2.1g2%
Protein 29.2g58%
Vitamin A 2042.2IU41%
Vitamin C 33.2mg40%
Calcium 76.6mg8%
Iron 3.8mg21%
Net Carbs 8.7g
Total Carbs - sugaralcohol 12.5g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven