Keto Gevulde Paprika Met Tomatenroom




Keto gevulde paprika met tomatenroom

Koolhydraatarm, glutenvrij en lekker vullend hoofdgerechtje
Print recept Pin recept
diner, hoofdgerecht
porties 3 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

Voor het gehakt
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 1 tlp zeezout
  • peper van de molen
  • 1/4 tlp paprikapoeder
  • 1/8 tlp nootmuskaat
  • 1/4 tlp oregano
  • 1/4 tlp gemalen rozemarijn
  • 1/4 tlp tijm
  • 1/4 tlp basilicum
  • 1/2 courgette
  • 1 tomaat
  • 1 clove look
  • 1 el ghee
  • 1 el rode wijnazijn
  • 30 ml rundsbouillon
  • 30 ml rode wijn (of meer rundsbouillon)
  • 1/2 recept tomatenroomsaus
Voor de paprika
  • 3 rode paprika's (grote)
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tlp oregano
  • 1/4 tlp tijm
  • 1/4 tlp basilicum
  • 1/4 tlp zeezout
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 30 gram geraspte Parmezaan

Bereiding

Grill de paprika's
  • Verwarm de oven op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten
  • Leg op de bakplaat, giet de el olijfolie op je handen en wrijf de paprika's in en leg ze op hun velkant
  • Bestrooi met de kruiden en schuif +/- 12 minuten in de oven
    Keer na 6 minuten de paprika's met hun velkant naar boven, zodat het vocht eruit kan
Maak de tomatenroomsaus (zie apart recept)
  • Voeg op het einde 40 gram geraspte mozzarella toe en zet opzij
Maak de vulling
  • Plet de knoflook en hak fijn
  • Snijd de tomaat en de courgette in kleine blokjes
  • Verhit de ghee in een pan en bak eerst de groenten kort aan
  • Voeg dan het gehakt en de kruiden bij en bak kort aan
  • Blus met de wijnazijn, de rode wijn (als je die gebruikt) en de bouillon
  • Laat het vocht een beetje inkoken en haal van het vuur
De paprika's vullen en bakken
  • Doe een klein beetje olijfolie in een ovenschaal en schik er de paprika's in
  • Doe een lepel van de tomatenroomsaus in de paprika's gevolgd door een lepel vlees
  • Herhaal nog een keer en eindig met een lepel tomatenroomsaus
  • Strooi er de resterende geraspte kaas over en gratineer in de oven gedurende +/- 8 minuten of tot de kaas bruin gekleurd is bubbelt

Notities

Lekker met bloemkoolrijst en een extra lepel tomatenroomsaus
 
Nutrition Facts
Keto gevulde paprika met tomatenroom
Amount Per Serving
Calories 868 Calories from Fat 594
% Daily Value*
Fat 66g102%
Saturated Fat 18g113%
Cholesterol 149mg50%
Sodium 662mg29%
Potassium 955mg27%
Total Carbs 14g5%
Fiber 3g13%
Sugar 7g8%
Protein 45g90%
Vitamin A 4420IU88%
Vitamin C 163.8mg199%
Calcium 419mg42%
Iron 4.3mg24%
Net Carbs 11g
Total Carbs - sugaralcohol 14g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven