Keto ovenschotel van Chinese Koolpakketjes gevuld met gehaktmengeling en een topping van tomatensaus en gegratineerde geraspte scamorza kaas.
Dit overheerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht is klaar in amper 30 minuten!
Perfect dus voor een doordeweeks diner!
Ik gebruik Chinese kool omdat je de koolbladeren dan niet eerst hoeft te blancheren en bovendien bevat Chinese kool ook minder koolhydraten.
Een win-win. 😉
Gebruik je toch andere koolbladeren, dan zal je die wel eerst moeten blancheren om ze handelbaar te maken.
Zo ga je te werk om de koolpakketjes te maken:
Stap 1 – 2
Maak de gehaktvulling, spoel de koolbladeren en vet een ovenschotel in met geklaarde boter of ander gezond vet naar keuze. Leg de koolbladeren met de krullende bladkant naar beneden in de ovenschaal en schep er wat van de vulling in. Blijf wel een beetje van de kanten weg.
Plooi de steelkant over de gehaktvulling en vervolgens het zachte, krullende gedeelte over de stevigere steelkant en prik vast met een tandenstoker.


Stap 3 – 4
Verdeel de gepelde tomatenblokjes over de koolpakketjes en bak +/- 15 minuten in de oven.
Haal uit de oven, strooi er de geraspte kaas over en zet nog +/- 5 minuutjes onder de grill.


Stap 5
Dit is eigenlijk geen stap meer, want het avondmaal is klaar!
Haal uit de oven, schep op het bord en serveer.
Smakelijk!

Keto Gevulde Koolpakketjes
materiaal
- ovenschaal / braadpan / houten prikkers (tandenstokers)
Ingrediënten
- 6 Chinese koolbladeren (of andere kool (dan eerst blancheren))
- 1 el ghee
- 1 blik gepelde tomatenblokjes
- 40 gram geraspte kaas (emmental, gruyère, ...)
- 40 gram geraspte scamorza (of extra andere kaas naar keuze)
Voor de vulling
- 900 gram gemengd gehakt
- 1/4 ui
- 1/4 courgette
- 16 kerstomaatjes
- 100 gram veldsla (of rucola of spinazie)
- 10 blaadjes verse basilicum
- 30 ml bouillon
- 30 ml rode wijn (of meer bouillon)
- 2 el ghee
- 1 tlp paprikapoeder
- 1 tlp tijm
- 1/2 tlp rozemarijn
- 1 el pasta alle oliva kruiden (Pit en Pit)
- 1 tlp bruschetta kruiden (Pit en Pit)
- 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit en Pit)
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- gemengde peper van de molen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en plaats een rooster in het midden
Maak de gehaktvulling
- Pel en versnipper de ui
- Spoel de courgette en de kerstomaatjes in koud water
- Snijd 1/4 van de courgette in kleine blokjes
- Smelt de ghee in de pan en bak eerst de ui kort aan
- Meng alle kruiden in een potje
- Voeg courgette, tomaten en de helft van de kruiden toe en laat de kruiden kort meebakken zodat alle aroma's vrijkomen
- Voeg vervolgens het gehakt en de resterende kruiden toe
- Giet er de bouillon en rode wijn bij en laat deze gedeeltelijk verdampen terwijl je het gehakt rul bakt
- Voeg vervolgens de veldsla en de verse basilicum toe en roer goed om
- Draai het vuur uit voor het gehakt helemaal uitgebakken is, anders wordt het straks te droog
voor de ovenschotel
- Kies de grootste koolbladeren uit en spoel ze onder koud stromend water
- Vet de schotel in met de ghee en leg de bladeren met de zachte bladkant naar beneden in de ovenschaal en vul met gehakt. Gebruik een spaan zodat eventueel teveel vocht achterblijft in de pan.
- Plooi de steelkant dicht en het uiteinde van de bladkant plooi je erover en steek je vast met een houten prikker.
- Herhaal met de resterende koolbladeren.
- Overgiet met de gepelde tomaten en schuif in de oven
- Draai de temperatuur van de oven naar 180°C en bak +/- 15 minuten
- Haal uit de oven en zet de oven al direct op grill
- Strooi de geraspte kaas over de koolpakketjes en zet +/- 5 min onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is en bruin kleurt
- Serveer met wat zure room of een huisgemaakte Basicilum Mayo