Keto Gevuld BBQ Vleesbrood

Keto BBQ vleesbrood met vulling geroosterde paprika bloemkoolpuree
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Keto gehaktbrood!

Gevuld vleesbrood met gegrilde paprika, chipotle mayonaise, BBQ saus in een jasje van gerookt spek, geserveerd met koolhydraatarme geroosterde paprika-bloemkoolpuree

Wat wil je nog meer?

Dit low-carb hoofgerecht heeft het allemaal.

Heerlijk sappig gebakken gehakt met een pikante vulling omhuld door krokant gebakken gerookt spek en afgewerkt met een lekkere laag suikervrije barbecue saus. YUM!

Geen uitgedroogde gehaktbal, maar een echte smaakbom!

Als je regelmatig vleesbrood maakt, dan weet je dat het niet altijd makkelijk is om het sappig te houden, maar er toch voor te zorgen dat het uitgebakken is.

Vaak is de korst dan te hard en de binnenkant droog. Of omgekeerd, de korst is prima, maar binnenin ziet het gehakt er alles behalve appetijtelijk uit.

Niet met dit recept!

Ik maak er geen dikke gehaktbal, maar een lange dunnere rol van. Met een vulling die alles sappig houdt en een laagje spek dat voorkomt dat de korst te hard gebakken wordt.
Afgewerkt met een laagje BBQ Ketchup van Hunter & Gather, die zorgt voor extra smaak. Check Coach Sofie’s Keto Keuken Voorraadlijst om te zien waar je die kan bestellen.

Of je kan ook mijn recept voor de Keto instant BBQ saus gebruiken.

Voor de vulling gebruikte ik van mijn zelf gegrilde/geroosterde paprika (receptje volgt), de Chili & Lime mayo en de BBQ ketchup van Hunter & Gather. Maar ook hier kan je de Instant BBQ saus van de site gebruiken en het basisrecept van de Homemade Keto Mayo waar je dan wat chipotle poeder aan toevoegt.

Het gerookt spek dat ik gebruik is dat van Schotse Hooglanders.nl. Zonder nitriet, zonder suiker, zonder ongewenste toevoegingen.

Het lijkt misschien wat ingewikkeld of te veel werk, maar eigenlijk is het een vrij eenvoudig recept.

Als je de stappen hieronder volgt, is het echt kinderspel.

Voor het vleesbrood

Meng het gehakt met de eidooiers, mascarpone en kruiden.

(gooi de eiwitten niet weg, maar vries ze in tot je er voldoende hebt om Keto brood te bakken bijvoorbeeld)

Kneed alles goed door en druk dan plat tot een grote rechthoek.
Gebruik het papier van de slager of een groot vel bakpapier. Je hebt dit straks nodig om het vleesbrood op te rollen.

Keto BBQ Vleesbrood basis gehaktmengeling
BBQ Vleesbrood gehakt gemengd en klaar om op te rollen
Leg de vulling in het midden van de rechthoek

Voeg de sausen toe en meng ze door mekaar.

Leg er de geroosterde paprika op.

Je kan alleen rode, alleen gele of alleen groene gebruiken, maar als je twee kleurtjes gebruikt en ze naast mekaar afwisselt, krijg je een super leuk resultaat als je straks het vleesbrood snijdt.

Keto BBQ Vleesbrood vulling suikervrije bbq saus en chipotle mayo
BBQ Vleesbrood gevuld met geroosterde paprika keto bbq saus en chipotle mayo
Het vleesbrood oprollen

Gebruik hiervoor het papier en rol het gehakt op de lengte. Duw de randjes dicht.
Leg de sneetjes spek zij-aan-zij met één uiteinde tegen het vleesbrood. Gebruik 1 sneetje dat je middendoor snijdt om de uiteinden van het vleesbrood te bedekken. Gebruik opnieuw het papier om het vleesbrood over het spek te rollen. (Je rolt dus het gehakt over het spek en niet omgekeerd)
Leg op de bakplaat en schuif in de oven.

BBQ Vleesbrood gevuld met geroosterde paprika opgerold
BBQ Vleesbrood gevuld met geroosterde paprika opgerold met spek
BBQ Vleesbrood gevuld met geroosterde paprika omwikkeld met gerookt spek
De BBQ saus / lak

Haal het vleesbrood na de aangegeven tijd uit de oven en strijk er de bbq saus op. Schuif terug in de oven en bak nog +/- 5 à 8 minuten tot de saus begint te korsten. (let op dat ze niet verbrandt)

Geroosterde paprika en spek bbq vleesbrood gebakken
Geroosterde paprika en spek bbq vleesbrood met bbq saus
De cheesy bloemkoolpuree met geroosterde paprika

Rooster de paprika in de oven volgens het recept.
Verwijder het vel en snijd in kleine stukjes.
Ik gebruikte de gele en rode voor de vulling van het gehaktbrood en de groene voor de bloemkoolpuree.
Stamp de gestoomde bloemkool tot puree en voeg er de paprikastukjes en overige ingrediënten aan toe. Roer goed om en schuif deze nog even mee in de oven op het moment dat je het vleesbrood met de BBQ saus laat korsten. (dus eveneens +/- 5 à 8 minuten)

geroosterde paprika
cheesy Bloemkoolstoemp met geroosterde paprika
Afwerken en serveren

Haal het vleesbrood en de bloemkoolstoemp uit de oven.
Leg het vleesbrood op een groot bord of schaal. Doe de bloemkoolpuree in een schaaltje en serveer samen met het vleesbrood aan tafel.

Keto BBQ vleesbrood met geroosterde paprika vulling omwikkeld met spek en bbq saus
Snijden en Smullen maar

Snijd het vleesbrood in dikke plakken en geniet van je heerlijke creatie. Een streling voor het oog en voor de tong.
YUM! 😋

Keto BBQ meatloaf en low-carb cheesy bloemkoolpuree



Keto BBQ Vleesbrood met vulling van geroosterde paprika en bloemkoolpuree

Een sappig in spek gewikkeld gehaktbrood gevuld met geroosterde paprika, keto BBQ saus, Chipotle Mayo en een heerlijke geroosterde paprika en bloemkoolpuree.
Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 10 porties
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

Voor het vleesbrood
  • 750 gram rundergehakt
  • 750 gram varkensgehakt
  • 200 gram gerookt spek (in dunne sneetjes )
  • 1/2 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • flink wat peper van de molen
  • 2 eidooiers
  • 2 el mascarpone (of zure room)
  • 8 tlp Hunter and Gather Avocado Mayo Chipotle - Lime (of homemade keto mayo en 1 tlp chipotle poeder)
  • 8 tlp Hunter and Gather BBQ Ketchup (of de chipotle ketchup of andere suikervrije ketchup + 1 tlp gerookte paprika)
  • 1/2 rode paprika (gegrild)
  • 1/2 gele paprika (gegrild / of groene en meer rode)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tlp Italiaanse kruidenmengeling (Pit en Pit)
Voor de geroosterde paprika-bloemkoolpuree
  • 2 bloemkolen (+/- 1 kg roosjes)
  • 1 groene paprika (gegrild / of rode of gele)
  • 1 zongedroogde tomaat (of 1/2 rode gegrilde paprika)
  • 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • peper van de molen
  • 1/2 tlp chipotle poeder (of gerookte paprika poeder)
  • 4 tlp Italiaanse kruidenmengeling (Pit en Pit)
  • 100 gram Italiaanse koe of schapenkaas (of andere naar keuze)
  • 4 el olijfolie
Voor de afwerking
  • 5 el Hunter and Gather BBQ Ketchup

Bereiding

voor de geroosterde / gegrilde paprika
  • Verwarm de oven voor op 220° C
  • Was de paprika en snijd in 4 (verwijder de zaadlijsten en het steeltje)
  • Wrijf in met olijfolie en strooi er wat zout over
  • Leg ze met de velkant naar beneden in een schaal of op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Schuif in de oven en bak +/- 10 min, keer ze om met de velkant naar boven en schuif terug in de oven
  • Zet op grillstand en rooster de paprika nog +/- 5 à 8 minuutjes tot de schil zwart begint te kleuren
  • Haal uit de oven, laat even afkoelen en de schaal of bakplaat af met folie
  • Eens ze handelbaar zijn (dus min of meer afgekoeld zijn) kan je makkelijk met een mesje de schil verwijderen
  • Doe ze in schaal, strooi er Italiaanse kruiden over en sprenkel er giet er de olijfolie uit de schaal over - zet opzij
Voor de gegrilde paprika-bloemkoolpuree
  • Stoom de bloemkool beetgaar
  • Snijd de gegrilde groene/rode paprika in kleine stukjes en voeg bij de bloemkool
  • Snijd de zongedroogde tomaat eveneens in kleine stukjes en voeg bij
  • Strooi er kruiden over en rasp er de kaas bij
  • Voeg tot slot de olijfolie toe en roer door mekaar
  • Doe in een ovenschaaltje en schuif (de laatste 5 à 8 minuten) bij het vleesbrood in de oven
voor het vleesbrood
  • Meng het gehakt met de eidooiers, mascarpone en kruiden
  • Kneed tot een bal en leg in het midden van een groot vlees/bakpapier
  • Druk plat tot een grote rechthoek
  • Lepel de Chipotle Mayo en de BBQ ketchup in het midden van gehakt (in de langste richting) en smeer een beetje door mekaar
  • Leg er de gegrilde rode en gele paprika op en lepel er een beetje van de olie over
  • Rol het gehakt op in een lange rol en duw de randen een beetje dicht
  • Leg de sneetjes gerookt spek met één uiteinde onder de samengeduwde rand
  • Rol de gehaktrol over het spek (en niet omgekeerd) en gebruik hiervoor het papier waarop het gehakt ligt
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de vetstof in stukje op
  • Leg daarop de gehaktrol en schuif in het midden van de oven
  • Bak 20 minuten op 180°C en dek het dan af met met bakpapier/folie
  • Verhoog de temperatuur naar 200°C en bak +/- 10 minuten
  • Haal de folie van het vleesbrood, smeer het in met de BBQ Ketchup en bak nog +/- 5 à 8 minuten onafgedekt verder (let op dat de saus niet verbrandt)
    (schuif op dit moment de paprika-bloemkoolpuree bij in de oven)
  • Haal uit de oven en laat even afkoelen
Serveren
  • Leg het BBQ vleesbrood op of in een lange schaal en snijd in porties
  • Serveer met de smeuïge bloemkoolpuree of een ander bijgerecht naar keuze

Nutrition Facts
Keto BBQ Vleesbrood met vulling van geroosterde paprika en bloemkoolpuree
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 685.5 Calories from Fat 513
% Daily Value*
Fat 57g88%
Saturated Fat 19.3g121%
Trans Fat 1g
Monounsaturated Fat 2.9g
Cholesterol 173.9mg58%
Sodium 919.6mg40%
Potassium 839.4mg24%
Total Carbs 9.1g3%
Fiber 3.1g13%
Sugar 3.6g4%
Protein 34g68%
Vitamin A 462.2IU9%
Vitamin C 76.9mg93%
Calcium 143.4mg14%
Iron 3.3mg18%
Net Carbs 6g
Total Carbs - sugaralcohol 9.1g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top