In de oven gebakken gerookte zalmbonbons met vulling van geitenkaas en avocado, afgewerkt met geroosterde pijnboompitten en soja avocado olie dressing
Met mijn excuses voor de gigantische foto hierboven, maar dit is een stukje uit onderstaande originele foto uit het recept Keto Gerookte Zalmbonbon en Gebakken Wilde Zalm met boontjes
Omdat deze zalmbonbons ook perfect zijn als voorgerecht, wou ik dit graag in een aparte post/recept delen.
Of eet er 2 als hoofdgerecht! Lekker met boontjes, asperges, of andere groente naar keuze.
Je kan er ook makkelijk aperitiefhapjes van maken als je er kleine bonbons van maakt.
Deze versie is gegaard in de oven, maar als aperitiefhapje of voorgerecht kan je ze ook rauw geven. De zalm is sowieso gerookt, maar ik denk dat dit met een carpaccio van rauwe zalm ook heel lekker is.
Ga ik zeker ook eens proberen 😉
Ook met een jasje van gerookt spek zijn deze bonbons heerlijk!
Of rauwe of gerookte ham, waarom niet.
Varieer en experimenteer!
Heb je geen ovenschoteltjes, gebruik een muffinvorm. Of maak gewoon rolletjes.
Keto Gerookte Zalmbonbon met Geitenkaas Avocado vulling
materiaal
- 8 ramekins of andere kleine ovenschaaltjes + ovenrek
Ingrediënten
- 8 sneetjes Gerookte Zalm (+/- 360 gram)
- 8 tlp avocado olie (of olijfolie)
Voor de vulling van de bonbons
- 4 geitenkaasjes natuur (Chèvre Flandria)
- 3 el zure room
- 1 avocado
- 2 el geroosterde pijnboompitten (optioneel)
- peper van de molen
- 1/2 tlp peterselie
- 1/2 tlp marjolein (of oregano)
- 1/2 tlp dille
- 1/2 tlp bieslook
- 1/2 tlp boterkruiden (of extra groene kruiden naar keuze)
Voor de dressing
- 3 el tamari sojasaus
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el avocado olie (of olijfolie)
Voor de afwerking
- geroosterde pijnboompitten
- verse bieslook
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en plaats een ovenrek in de ovenBekleed ook een bakplaat met bakpapier
Maak de boontjes
- Doe de nog diepgevroren boontjes met de vetstof, de kruiden, de azijn en de bouillon in een kookpot en zet op middelhoog vuur
- Kook ze beetgaar
Maak de bonbons
- Ontpit de avocado en prak fijn
- Voeg de geitenkaas, zure room en kruiden toe en meng tot een crème
- Doe in elke ramekin 1 tlp avocado olie en wrijf er ook de zijkanten mee in
- Leg er een grote snede gerookte zalm in of twee kleintjes en laat een deel over de randjes hangen
- Verdeel de vulling in de potjes en plooi er de overhangende randjes van de gerookte zalm over
- Plaats in de oven gedurende +/- 15 à 20 min (afhankelijk van je oven)
Bak de Wilde Zalm
- Leg de in reepjes gesneden zalm op de bakplaat, kruid met peper en zout en leg op elk reepje een klein stukje geklaarde boter
- Schuif de laatste 5 min bij de bonbons in de oven(wilde zalm is wat droger en bak je best zo kort mogelijk)
Afwerking
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een potje en zet opzij
- Hak de bieslook
- Haal de ramekins uit de oven en laat een minuutje afkoelen
- Gebruik een ovenwant en keer de ramekin om in het midden van het bord (de zalmbonbon zal er zo uitvallen)
- Schik er de boontjes en enkele stukjes gebakken zalm rond
- Strooi er pijnboompitjes over en lepel er wat dressing over
- Werk af met wat verse bieslook