Een smeuïge stoemp van bloemkool met knapperige stukjes Chinese kool en lekker krokant kaaslaagje.
Dit is het perfecte koolhydraatarm bijgerecht om te serveren bij worst, vleesbrood, gehaktballen of een heerlijke varkenskotelet.
De Chinese kool kan je ook vervangen door andere kool, zoals witte kool, savooikool, …
Maak er je eigen versie van en speel met de kruiden en de ingrediënten zodat het past bij wat je het serveert.
Ik maakte deze met de Keto varkensworst en uiensaus, maar heb al variaties gemaakt met spruitjes in verwerkt om te serveren bij een lekker koteletje.
Dit receptje is ook makkelijk om eventuele restjes in te verwerken en zo te serveren als hoofdgerecht. Denk maar aan stukjes kip, zalm, spek, …
of maak er een grote gehaktschotel van!
Puur en simpel! Smakelijk! 🙂
Keto gegratineerde stoemp van Bloemkool en Chinese kool
Ingrediënten
- 500 gram bloemkool (in roosjes)
- 200 gram Chinese kool (fijn gesneden)
- 3 eetlepels roomboter
- 125 ml volle room
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 tlp Keltisch Zeezout
- flink wat peper van de molen
- 1/8 tlp nootmuskaat
- 1 lente-ui (+ extra voor de afwerking)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Stoom de bloemkoolroosjes beetgaar
- Haal uit de pot, giet het water weg en zet terug op het vuur
- Voeg de vetstof toe en bak er kort de fijn gesneden Chinese kool en lente-ui in aan
- Voeg de bloemkool, room, mosterd en kruiden toe en verhit tot de room begint te pruttelen
- Draai het vuur uit en pureer de groenten grof met een vork of pureestamper
- Doe in een ovenschaal, strooi er de kaas over, zet de oven op grillstand en gratineer +/- 8 à 10 minutenKlaar en smullen maar!