Keto Gegratineerde Stoemp van Bloemkool en Chinese Kool

gegratineerde stoemp van bloemkool en Chinese Kool
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Een smeuïge stoemp van bloemkool met knapperige stukjes Chinese kool en lekker krokant kaaslaagje.

Dit is het perfecte koolhydraatarm bijgerecht om te serveren bij worst, vleesbrood, gehaktballen of een heerlijke varkenskotelet.

De Chinese kool kan je ook vervangen door andere kool, zoals witte kool, savooikool, …

Maak er je eigen versie van en speel met de kruiden en de ingrediënten zodat het past bij wat je het serveert.

Ik maakte deze met de Keto varkensworst en uiensaus, maar heb al variaties gemaakt met spruitjes in verwerkt om te serveren bij een lekker koteletje.

Dit receptje is ook makkelijk om eventuele restjes in te verwerken en zo te serveren als hoofdgerecht. Denk maar aan stukjes kip, zalm, spek, …

of maak er een grote gehaktschotel van!

Puur en simpel!  Smakelijk! 🙂




Keto gegratineerde stoemp van Bloemkool en Chinese kool

Deze heerlijke koolhydraatarme stoemp is een ideaal bijgerecht bij een lekkere worst, gehakballen of een sappige kotelet.
Print recept Pin recept
Bijgerecht
porties 6 personen
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram bloemkool (in roosjes)
  • 200 gram Chinese kool (fijn gesneden)
  • 3 eetlepels roomboter
  • 125 ml volle room
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 tlp Keltisch Zeezout
  • flink wat peper van de molen
  • 1/8 tlp nootmuskaat
  • 1 lente-ui (+ extra voor de afwerking)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Stoom de bloemkoolroosjes beetgaar
  • Haal uit de pot, giet het water weg en zet terug op het vuur
  • Voeg de vetstof toe en bak er kort de fijn gesneden Chinese kool en lente-ui in aan
  • Voeg de bloemkool, room, mosterd en kruiden toe en verhit tot de room begint te pruttelen
  • Draai het vuur uit en pureer de groenten grof met een vork of pureestamper
  • Doe in een ovenschaal, strooi er de kaas over, zet de oven op grillstand en gratineer +/- 8 à 10 minuten
    Klaar en smullen maar!

Notities

E
Nutrition Facts
Keto gegratineerde stoemp van Bloemkool en Chinese kool
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 150.2 Calories from Fat 125
% Daily Value*
Fat 13.9g21%
Saturated Fat 8.5g53%
Cholesterol 43.8mg15%
Sodium 309.8mg13%
Potassium 293.8mg8%
Total Carbs 5.8g2%
Fiber 1.8g8%
Sugar 1.7g2%
Protein 2.6g5%
Vitamin A 591.3IU12%
Vitamin C 41.6mg50%
Calcium 43.2mg4%
Iron 0.6mg3%
Net Carbs 4g
Total Carbs - sugaralcohol 5.8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top