Gebakken zalm met babyspinazie en kerstomaatjes in een Toscaanse Roomsaus.
Dit éénpansgerecht tover je in minder dan 30 minuten op tafel.
En aangezien je alles dus in één pan kan klaarmaken, heb je dan ook heel weinig afwas. En zo hebben we het graag op drukke weekdagen. 😉
Ik heb het liefst wilde zalm, maar die vind je niet zo makkelijk en is meestal uit de diepvries.
Je kan dus zeker ook opteren voor stukje verse biologische zalm.
Die is wat vetter dan de wilde zalm en hiermee is dus ook rekening gehouden in de voedingswaarde van het recept.
Dit is zo’n heerlijk recept, dat je het vast en zeker regelmatig op het menu zal zetten.
Je kan ook andere vis gebruiken of probeer het ook eens met scampi of met kip.
Lekker met courgetti, asperges of gewoon met een stukje beboterd koolhydraatarm brood of de Keto Proteïne Lookbroodjes.
Zo tover je ook in het najaar de zon op je bord! 🙂




Keto Zalm met spinazie en tomaat in Toscaanse Roomsaus
materiaal
- grote pan
Ingrediënten
- 600 gram Zalm met vel (wild of biologisch )
- 3 el ghee (of roomboter)
- 1 el olijfolie
- 20 kerstomaatjes
- 200 gram babyspinazie
- 10 basilicum blaadjes (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook
- 320 ml volle room
- 60 gram geraspte parmezaan (superfijn)
- 1 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
- 1 tlp bruschetta kruiden (pit en pit)
- 1/2 tlp paprikapoeder
- 1/2 tlp tijm
- 1/2 tlp oregano
- snuifje cayenne
- flink wat peper van de molen
Bereiding
- Spoel de stukken zalm af onder koud stromend water en dep goed droog
- Spoel de babyspinazie en laat uitlekken
- Plet het teentje knoflook en hak fijn
- Was de kerstomaatjes en verwijder het kroontje
- Rasp de Parmezaan met de fijne rasp tot je een soort poeder Parmezaan krijgt
- Meng alle kruiden (behalve de brushetta kruiden) in een potje en gebruik ongeveer de helft om de vis te kruiden (beide zijden)
- Verhit de ghee in een ruime pan op hoog vuur
- Leg de vis met de velkant naar boven in de pan en bak +/- 2 minuutjes
- Keer om en bak +/- 3 minuten op de velkant(Afhankelijk van dikte van je stukken zalm)
- Haal uit de pan en zet opzij
- Doe de olijfolie bij het braadvocht van de vis en voeg de gehakte knoflook toe
- Voeg vervolgens de kerstomaatjes toe en laat even sudderen
- Doe de babyspinazie bij de kerstomaatjes en roer even om
- Voeg de room en de geraspte kaas toe, strooi er de bruschetta kruiden en de fijngehakte basilicum blaadjes over en roer alles goed door mekaar
- Laat gedeeltelijk inkoken en leg dan de zalm in de saus zodat deze nog wat kan opwarmen en verder garen terwijl de saus verder inkookt
- Serveer met courgetti, asperges of een stukje beboterd Keto Brood