Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij!
Dit receptje is met look en prosciutto crumble, maar je kan uiteraard zelf je eigen versie maken.
Een ideaal basisrecept als broodvervanger.
Maak het op voorhand en bewaar in de koelkast in vetvrij papier.
Lekker gewoon zo, als snack, of bij de aperitief afgebakken met een laagje tomatensaus en extra kaas, om in de soep te doppen, noem maar op.
Keto Focaccia met look en prosciutto kruimels
Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij.Deze heerlijke variant met fat head deeg kan je vullen en afwerken met wat je maar wil.
Print recept
Pin recept
aperitief, bakken, brood
porties 8 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Ingrediënten
- 145 gram geraspte mozzarella (geen verse)
- 2 tbsp roomkaas
- 1 tsp appelazijn (of witte wijnazijn)
- 1 large ei
- 85 gram amandelmeel
- 1/2 tsp zeezout
- 1/2 tsp lookpoeder
- 1/2 tsp uipoeder
- 1 tsp Italiaanse kruidenmengeling (of naar keuze)
- 1/2 tsp baksoda
- 4 slices prosciutto
- 4 zongedroogde tomaten helften in kleine stukjes
- olijfolie en verse kruiden naar keuze voor de afwerking (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng alle droge ingrediënten in een kom en zet opzij
- Leg de sneetjes prosciutto op het bakpapier en schuif in de oven tot deze krokant gebakken zijn. Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Extra tip voor meer smaak : Bewaar het vet dat is vrijgekomen om toe te voegen aan je deeg
- Smelt ondertussen de mozzarella met de roomkaas in een pannetje op laag vuur
- Klop het ei los met de azijn
- Wanneer de kaas gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur en mengt er het ei onder
- Voeg nu de droge ingrediënten toe en meng goed tot je een deegbal krijgt.Als je het vet van de prosciutto bewaard heb, kan je dit nu toevoegen.
- Laat even afkoelen en kneed met de hand nog eens goed door.
- Leg het deeg op vel bakpapier en gebruik je handen om het plat te drukken
- Duw nu met je duim putjes in het deeg tot je bijna op de bodem zit, maar net niet door het deeg
- Schuif de focaccia op de ovenplaat en bak gedurende +/- 12 minuten
- Verkruimel ondertussen de prosciutto en snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes
- Haal de focaccia uit de oven, strooi er de prosciutto kruimels en de zongedroogde tomaatsnippers over
- Schuif opnieuw in de oven, verlaag de temperatuur naar 170°C en bak nog +/- 10 minuten verder
- Haal uit de oven en besprenkel met olijfolie en eventueel verse kruiden
- Heerlijk wanneer het nog warm is, maar ook afgekoeld is dit super lekker.
Nutrition Facts
Keto Focaccia met look en prosciutto kruimels
Amount Per Serving (1 stuk)
Calories 154
Calories from Fat 99
% Daily Value*
Fat 11g17%
Saturated Fat 3g19%
Cholesterol 44mg15%
Sodium 387mg17%
Potassium 72mg2%
Total Carbs 3g1%
Fiber 1g4%
Protein 8g16%
Vitamin A 185IU4%
Vitamin C 0.4mg0%
Calcium 153mg15%
Iron 0.3mg2%
Net Carbs 2g
Total Carbs - sugaralcohol 3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!