Koolhydraatarm en suikervrije hazelnoot truffels in een krokant jasje!
Dit recept is from scratch, maar je kan de pure chocolade ook vervangen door die van Torras, gezoet met Stevia.
Of als je meer van melkchocolade houdt, met de melk chocolade repen van Sukrin.
Uiteraard voeg je dan geen zoetstof meer toe.
Houd je meer van pure chocolade, probeer dan zeker dit recept.
Keto Ferrero Hazelnoot Truffels
Koolhydraatarme en suikervrije hazelnoot truffels - Ferrero
Print recept
Pin recept
Dessert, Snack
porties 16 truffels
Voorbereidingstijd 15 minuten minuten
Bereidingstijd 20 minuten minuten
rusttijd 2 uur uur
Totale tijd 35 minuten minuten
Ingrediënten
Voor de vulling
- 100 ml volle room
- 2 el roomboter
- 4 el hazelnoot boter, met stukjes of gewoon (pure pasta van gemalen noten)
- 1 snuifje zout
- 200 gram pure chocolade (zonder suiker)
- 2 el Sukrin Melis of Steviala Frost (of Swerve confectioners)
- 1/2 tlp vanille extract
- 1 el cognac (optioneel)
Voor het omhulsel
- 50 gram hazelnoten
- 100 gram pure chocolade
- 50 gram cacaoboter (of meer pure chocolade)
- 2 el Sukrin Melis of Steviala Frost
Benodigdheden
- blender
- enkele houten prikkers
Bereiding
Maak de vulling
- Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een ruime kom
- Breng de room aan de kook in een pannetje
- Voeg er de boter, de hazelnoot boter en de zoetstof bij en draai het vuur uit
- Roer goed door mekaar tot alles goed gesmolten is
- Giet het roommengsel over de chocoladestukjes en laat +/- 2 minuten staan
- Meng alles goed door mekaar, laat even afkoelen, dek af met folie en laat minimum 1u opstijven in de koelkast
- Bekleed een plaat of plank met vetvrij papier
- Haal de vulling uit de koelkast
- Schep met een koffielepel balletjes uit de vulling en leg ze op het vetvrij papier en zet ze terug voor +/- 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de diepvries
Maak de chocoladelaag
- Hak de hazelnoten in de blender in kleine stukjes (geen poeder)
- Smet de chocolade en de cacaoboter met de zoetstof au bain-marie en strooi er de gehakte hazelnoten in
- Roer goed om
De afwerking
- Haal de chocolade balletjes uit de koelkast of diepvries
- Steek een prikker in de balletjes en dompel ze één voor één onder in de chocoladelaag en leg terug op het vetvrij papier op de plaat of plank
- Zet opnieuw voor minimum 30 minuten in de koelkast of als je zolang niet kan wachten, zet ze 5 à 10 minuten in de diepvries
- Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast
Notities
Indien 16 truffels : Totale KH per truffel 10 g, vezels 4 g, suikeralcoholen 3,75 g
Nutrition Facts
Keto Ferrero Hazelnoot Truffels
Amount Per Serving
Calories 229
Calories from Fat 180
% Daily Value*
Fat 20g31%
Saturated Fat 10g63%
Monounsaturated Fat 1g
Cholesterol 12mg4%
Sodium 15mg1%
Potassium 341mg10%
Total Carbs 10g3%
Fiber 4g17%
Protein 4g8%
Vitamin A 135IU3%
Vitamin C 0.2mg0%
Calcium 35mg4%
Iron 1mg6%
Net Carbs 6g
Total Carbs - sugaralcohol 10g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!