Het ultieme recept voor je huisgemaakte Keto chips.
Geef ze de smaak die jij verkiest of die best past bij het gerecht waar je ze bij serveert.
Heb je ze graag neutraal, kruid ze dan enkel met peper en zout.
Liever spicy, voeg dan wat chilipoeder of cayennepeper toe.
Of gebruik zure room ipv de roomkaas en voeg lekker veel bieslook toe voor een ‘Cream and Chives’ versie.
Mexicaanse kruiden, Italiaanse kruiden, enz…
Je kan eindeloos variëren.
Super als snack met een lekker salsa of met de Keto Henneppesto met zongedroogde tomaat.
Maar ook bij de aperitief, zoals bijvoorbeeld bij de Keto Spek en Walnoot Roomkaas Aperitief Kerstboom of bij de Traag gegaarde Pulled Beef.
Het is een heel eenvoudig recept en de truc is eigenlijk om het deeg zo dun mogelijk uit te rollen en ze te bakken op een pizzaplaat met gaatjes zoals deze

Je vindt ze makkelijk in de kookwinkel of bestel online
Je kan ze bovendien heel lang bewaren in een luchtdichte doos op een koele plek.
Het grote voordeel is ook dat ze, in tegenstelling tot gewone chips, lekker krokant blijven.
Alhoewel ik denk dat je ze niet lang zal hoeven te bewaren.
Hier zijn altijd binnen de kortste keren verdwenen 😉
Maak dus voortaan zelf heerlijke Keto Chips met onderstaand recept! Yummy!
Keto Fathead Doritos - Nachos - Tortilla chips
materiaal
- pizza bakplaat
- deegrol
- keukenrobot
Ingrediënten
- 40 gram amandelmeel Sukrin (superfijn)
- 40 gram pork rinds (spekknabbels geblend tot kruim)
- 125 gram geraspte mozzarella (geen verse)
- 25 gram geraspte parmezaan
- 50 gram roomkaas
- 1 ei
- 1/4 tlp Keltisch Zeezout
- peper van de molen
- 1/2 tlp oregano
- 1/2 tlp gerookte chipotle poeder of paprikapoeder
- 1/2 tlp Tex Mex kruiden (Pit & Pit)
- andere kruiden naar keuze (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Doe de pork rinds in de keukenrobot en mix tot kruim
- Voeg de overige ingrediënten toe en eventueel extra of andere kruiden naar smaak
- Mix tot er zich een deegbal vormt en verdeel in 2
- Rol elke deegbal uit tussen 2 bakvellen tot +/- 1mm dikkeHet eenvoudigst is om ze in een vierkant of rechthoek uit te rollen, zo kan je ze makkelijker in driehoekjes snijden
- Snijd met een pizzasnijder in driehoekjes, maar probeer ze nog niet uit mekaar te halen
- Schuif in de oven en bak +/- 6 à 8 min (afhankelijk van de dikte)
- Haal uit de oven en ga er nogmaals met de pizzasnijder door zodat je ze van elkaar kan breken
- Leg nu zonder bakpapier op de pizzarooster en bak nog +/- 4 min tot ze stevig aanvoelenBest is om tussendoor te controleren en de reeds uitgebakken chips er van tussen te halen
- De rest schuif je nog even terug in de oven, maar laat ze niet te lang bakken. Ze harden uit tijdens het afkoelen.