Dit is het bekendste recept voor een koolhydraatarme pizzabodem!
Maar het is veel meer dan dat.
Je kan het deeg ook gebruiken voor vele andere recepten en het is dus een zeer goed basisrecept voor alle Keto en koolhydraatarme baksels.
Denk maar aan broodstengels, kaneelbroodjes en ja zelfs heerlijke keto tortilla chips.
Ik maak meestal meer dan één bodem in één keer en dan snijd ik de rafelige uiteinden weg.
Van deze restjes maak ik dan krokante keto chips.
Voeg wat extra kruiden zoals paprika of chili toe, kneed de restjes opnieuw tot een deegballetje en rol heel dun uit.
Snijdt met een pizza snijder driehoekjes en leg met bakpapier op de bakplaat op en mee de oven in.
Je moet het wel even in het oog houden want als het deeg zo dun, verbrandt het makkelijker.
Breek in stukjes en je hebt heerlijke chips!
Zijn de chipjes in het midden nog niet krokant genoeg gebakken, schuif ze dan gewoon nog even de oven in.
Handig is een pizza ovenplaat, die laat langs onder goed de warme lucht door en zorgt voor een krokante korst en/of chipjes
Fat Head Pizza
Ingrediënten
- 170 gram geraspte mozzarella ((geen verse))
- 85 gram amandelmeel
- 2 el roomkaas
- 1 ei
- 1/2 tlp gedroogde kruiden naar keuze
- zout
Bereiding
- Smelt de mozzarella met de roomkaas in een klein pannetje op laag vuur.
- Voeg het ei en de kruiden toe en meng door mekaar
- Voeg het amandelmeel doe en meng tot deeg
- Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier
- Je kan het deeg tussen de vellen bakpapier bewaren in de koelkast of diepvries voor later gebruik of je bakt het gedurende +/- 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C
- Of beleg naar keuze en bak verder af in de oven.