Keto Fat Head Pizza bodem

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Dit is het bekendste recept voor een koolhydraatarme pizzabodem!

Maar het is veel meer dan dat.

Je kan het deeg ook gebruiken voor vele andere recepten en het is dus een zeer goed basisrecept voor alle Keto en koolhydraatarme baksels.

Denk maar aan broodstengels, kaneelbroodjes en ja zelfs heerlijke keto tortilla chips.

Ik maak meestal meer dan één bodem in één keer en dan snijd ik de rafelige uiteinden weg.

Van deze restjes maak ik dan krokante keto chips.

Voeg wat extra kruiden zoals paprika of chili toe, kneed de restjes opnieuw tot een deegballetje en rol heel dun uit.

Snijdt met een pizza snijder driehoekjes en leg met bakpapier op de bakplaat op en mee de oven in.

Je moet het wel even in het oog houden want als het deeg zo dun, verbrandt het makkelijker.

Breek in stukjes en je hebt heerlijke chips!

Zijn de chipjes in het midden nog niet krokant genoeg gebakken, schuif ze dan gewoon nog even de oven in.

Handig is een pizza ovenplaat, die laat langs onder goed de warme lucht door en zorgt voor een krokante korst en/of chipjes

 




Fat Head Pizza

Dit is wel de bekendste keto / low-carb pizzabodem.
Je kan het deeg ook voor veel andere recepten gebruiken en het is dus een goede basis voor alle Keto en koolhydraatarme baksels
Print recept Pin recept
bakken, hoofdgerecht, lunch
porties 2 bodems
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 170 gram geraspte mozzarella ((geen verse))
  • 85 gram amandelmeel
  • 2 el roomkaas
  • 1 ei
  • 1/2 tlp gedroogde kruiden naar keuze
  • zout

Bereiding

  • Smelt de mozzarella met de roomkaas in een klein pannetje op laag vuur.
  • Voeg het ei en de kruiden toe en meng door mekaar
  • Voeg het amandelmeel doe en meng tot deeg
  • Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier
  • Je kan het deeg tussen de vellen bakpapier bewaren in de koelkast of diepvries voor later gebruik of je bakt het gedurende +/- 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C
  • Of beleg naar keuze en bak verder af in de oven. 

Nutrition Facts
Fat Head Pizza
Amount Per Serving (1 bodem)
Calories 509 Calories from Fat 342
% Daily Value*
Fat 38g58%
Saturated Fat 11g69%
Cholesterol 137mg46%
Sodium 560mg24%
Potassium 101mg3%
Total Carbs 11g4%
Fiber 4g17%
Sugar 1g1%
Protein 31g62%
Vitamin A 530IU11%
Calcium 677mg68%
Iron 0.6mg3%
Net Carbs 7g
Total Carbs - sugaralcohol 11g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top