Keto Fat Head Gnocchi

Keto Fat Head Gnocchi
Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Dit is een ander koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij receptje voor Keto Gnocchi.

Gebaseerd op het Fat Head deeg, dus met amandelmeel.

Deze gnocchi worden bakken, daar waar je de gewone Keto Gnocchi ook enkel gekookt kan eten.

Heerlijk met wat Salie- of andere kruidenboter en lekker bijgerechtje voor zowel steak, een koteletje of een stukje kip of lam.

Eigenlijk bij alles dus 🙂

Je mag ze eerst koken, maar het moet niet. Enkel wanneer je ze in de vriezer wil bewaren voor later, raad ik aan om ze toch eerst te koken.

 




Keto fat head gnocchi

Koolhydraatarm, graanvrij en glutenvrij.
Deze variante op de gewone Keto gnocchi moet je niet eerst koken, maar gewoon frituren in de pan
Print recept Pin recept
Bijgerecht
porties 5 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
rusttijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 170 gram amandelmeel (fijn)
  • 40 gram geraspte Parmezaan
  • 170 gram geraspte mozzarella (geen verse)
  • 50 gram roomboter
  • 1 large ei
  • 1 eierdooier

Bereiding

  • Smelt de mozzarella in een pannetje op laag vuur en voeg dan de geraspte Parmezaan bij en laat meesmelten
  • Voeg de boter toe en haal van het vuur 
  • Klop het ei en de eierdooier even los, voeg bij de kaas en meng door mekaar
  • Voeg vervolgens het amandelmeel toe en meng
  • Haal uit de pan en leg op een bakpapier
  • Kneed het deeg nog even goed door met de hand
  • Verdeel in porties en rol ieder deel uit tot een worst
  • Snijd er stukjes van ongeveer 2 1/2 cm van en druk een beetje plat met een vork
  • Bewaar in de koelkast en doe ze voor je ze gaat bakken eerst 10 minuten in de vriezer. 
  • Verhit een pan op het vuur en doe er ruim smout of ossewit in zodat de gnocchi ongeveer tot de helft in de vetstof liggen
  • Bak gedurende +/- 2 minuten aan de ene zijde en draai ze dan om.
  • Bak ook de andere zijde goudbruin
  • Laat even uitlekken op keukenpapier en dien op 

Notities

Als je de gnocchi wil bewaren (invriezen) voor later gebruik, kan je ze best eerst garen in lichtjes kokend water zoals omschreven in het recept van de gewone Keto Gnocchi.
Nutrition Facts
Keto fat head gnocchi
Amount Per Serving (1 g)
Calories 333 Calories from Fat 180
% Daily Value*
Fat 20g31%
Saturated Fat 10g63%
Cholesterol 92mg31%
Sodium 420mg18%
Potassium 54mg2%
Total Carbs 9g3%
Fiber 4g17%
Sugar 3g3%
Protein 30g60%
Vitamin A 545IU11%
Calcium 363mg36%
Iron 0.3mg2%
Net Carbs 5g
Total Carbs - sugaralcohol 9g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top