Deze eimuffins zijn perfect voor je Keto ontbijt, brunch of lunch!
Heerlijk als ze nog warm zijn, maar ook koud zijn ze zeker te smaken.
Niet veel tijd ’s ochtends? Geen probleem, je kan ze makkelijk op voorhand maken en zelfs een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.
Gewoon ’s ochtends even opwarmen en klaar!
Je kan ook het beslag de avond voordien maken en ze ’s ochtends gewoon afbakken.
Ook lekker als je ze in stukjes door een slaatje doet voor een snelle lunch.
Makkelijk voor onderweg en leuk voor in de lunchbox van je kids.
Gebruik bijvoorbeeld eens worstjes. De kinderen zullen er dol op zijn 😉
Dit is een top recept om restjes in te verwerken!
Wat kip, een stukje vleesbrood of een sneetje varkensgebraad dat je nog over had, …
Wees creatief en varieer met de vulling.
We maakten ze ook tijdens de Keto Brunch Kookworkshop!

Dit recept is voor +/- 12 muffins, afhankelijk van de grootte van je muffin bakvorm.
Je kan het recept makkelijk aanpassen om er meer of minder te maken.
Eén portie voor een ontbijt of lunch = 3 muffins
Maar je kan ze ook combineren met andere zaken natuurlijk of gewoon ééntje zo eten als hartige snack.
Yummy ! 🙂
Of probeer eens deze Keto Spekcups met spiegelei

Keto Eimuffins met Ham, Spek en Salie
materiaal
- muffin bakvorm
Ingrediënten
- 12 eieren
- 120 ml volle room
- 2 el kokosolie (of ghee (om in te vetten))
- 100 gram hamblokjes (of ander vlees naar keuze)
- 100 gram gerookt spek (dun gesneden )
- 50 gram gemalen kaas (emmental of naar keuze)
- 50 gram rode paprika (in kleine blokjes)
- 1/4 tlp uipoeder
- 1/4 tlp Keltisch zeezout
- 1/4 tlp oregano
- 12 blaadjes salie (of 1 tlp gedroogde )
- gemengde peper van de molen
Bereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de muffin bakvorm in met de kokosolie of ghee(of gebruik muffin bakpapiertjes)
- Breek de eieren in een ruime kom en voeg de kruiden (behalve de salie) en room toe
- Klop luchtig met een garde
- Snijd de sneetjes spek in dunne reepjes en voeg samen met de ham, de geraspte kaas en de paprikablokjes bij het eimengsel
- Trek de salieblaadjes in stukken en voeg bij het eimengsel en roer alles goed door mekaar
- Giet in de muffinvorm en bak gedurende +/-15 minuten in de oven (afhankelijk van je oven)
- Haal uit de oven, laat even afkoelen tot ze handelbaar zijn. Haal uit de vorm en eet smakelijk!