Keto Eimuffins met Ham & Spek

Keto ham spek salie eimuffins
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Deze eimuffins zijn perfect voor je Keto ontbijt, brunch of lunch!

Heerlijk als ze nog warm zijn, maar ook koud zijn ze zeker te smaken.

Niet veel tijd ’s ochtends? Geen probleem, je kan ze makkelijk op voorhand maken en zelfs een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.

Gewoon ’s ochtends even opwarmen en klaar!

Je kan ook het beslag de avond voordien maken en ze ’s ochtends gewoon afbakken.

Ook lekker als je ze in stukjes door een slaatje doet voor een snelle lunch.

Makkelijk voor onderweg en leuk voor in de lunchbox van je kids.

Gebruik bijvoorbeeld eens worstjes. De kinderen zullen er dol op zijn 😉

Dit is een top recept om restjes in te verwerken!

Wat kip, een stukje vleesbrood of een sneetje varkensgebraad dat je nog over had, …

Wees creatief en varieer met de vulling.

We maakten ze ook tijdens de Keto Brunch Kookworkshop!

Keto Brunch kookworkshop

Dit recept is voor +/- 12 muffins, afhankelijk van de grootte van je muffin bakvorm.

Je kan het recept makkelijk aanpassen om er meer of minder te maken.

Eén portie voor een ontbijt of lunch = 3 muffins

Maar je kan ze ook combineren met andere zaken natuurlijk of gewoon ééntje zo eten als hartige snack.

Yummy ! 🙂

Of probeer eens deze Keto Spekcups met spiegelei 

Keto ontbijt spekcups met spiegeleitje



Keto Eimuffins met Ham, Spek en Salie

Print recept Pin recept
aperitief, ontbijt, Snack
porties 12 eimuffins
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 120 ml volle room
  • 2 el kokosolie (of ghee (om in te vetten))
  • 100 gram hamblokjes (of ander vlees naar keuze)
  • 100 gram gerookt spek (dun gesneden )
  • 50 gram gemalen kaas (emmental of naar keuze)
  • 50 gram rode paprika (in kleine blokjes)
  • 1/4 tlp uipoeder
  • 1/4 tlp Keltisch zeezout
  • 1/4 tlp oregano
  • 12 blaadjes salie (of 1 tlp gedroogde )
  • gemengde peper van de molen

Bereiding

Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de muffin bakvorm in met de kokosolie of ghee
    (of gebruik muffin bakpapiertjes)
  • Breek de eieren in een ruime kom en voeg de kruiden (behalve de salie) en room toe
  • Klop luchtig met een garde
  • Snijd de sneetjes spek in dunne reepjes en voeg samen met de ham, de geraspte kaas en de paprikablokjes bij het eimengsel
  • Trek de salieblaadjes in stukken en voeg bij het eimengsel en roer alles goed door mekaar
  • Giet in de muffinvorm en bak gedurende +/-15 minuten in de oven (afhankelijk van je oven)
  • Haal uit de oven, laat even afkoelen tot ze handelbaar zijn. Haal uit de vorm en eet smakelijk!

Notities

Tip: voor een snel ontbijt kan je het eimengsel de avond voordien klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren. Bak ze dan 's morgens af in de oven.
Of je kan ze ook op voorhand maken (eventueel een dubbel recept) en 's ochtends gewoon opwarmen. Ze zijn ook koud lekker en handig om mee te nemen.
1 portie = 3 muffins (afhankelijk van je macro's)
voedingswaarde per 3 muffins : 570 kcal, 3g totale KH, 28,8 g proteïne, 48g vetten.
Nutrition Facts
Keto Eimuffins met Ham, Spek en Salie
Amount Per Serving (1 muffin)
Calories 190 Calories from Fat 144
% Daily Value*
Fat 16g25%
Saturated Fat 8g50%
Cholesterol 192mg64%
Sodium 294mg13%
Potassium 121mg3%
Carbohydrates 1g0%
Protein 9.6g19%
Vitamin A 556IU11%
Vitamin C 5mg6%
Calcium 61mg6%
Iron 0.9mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Laat een bericht achter

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top