Een perfecte Keto reep met de heerlijke crunch van hazelnoot en de smaak van pure chocolade.
Met deze koolhydraatarme vetbom ben je ruime tijd zoet !
Je kan natuurlijk ook gewoon een Ketobar of proteïne reep kopen, maar daar zitten vaak veel ongewenste ingrediënten in.
Er zijn maar een paar uitzonderingen die echt passen binnen Keto. Check Coach Sofie’s keto keuken voorraadlijst met aanbevolen merken en betrouwbare producten en leveranciers
In veel commerciële repen wordt isomalto-oligosaccharide gebruikt als zoetstof, al dan niet in combinatie met inuline of tapioca zetmeel, enz…
Deze ingrediënten passen niet echt binnen Keto, zeker alles waar ook maar ‘maltose‘ in voorkomt is niet Keto.
Hiervan is gekend dat het een enorme invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Ook inuline geeft bij sommige mensen problemen.
Het goede nieuws is dat je ze heel makkelijk zelf kan maken!
Mijn noten bestel ik altijd in grote hoeveelheden bij De Notenshop en aangezien het een reep met chocolade en hazelnoten is, was dit het perfecte recept om de Ketocacao Hazelnoot van @FunkyFatFoods erin te verwerken.
pssst : gebruik code KETOCOACHINGBELGIUM voor 10% korting op je hele bestelling

Net zoals in de Keto macadamia pecan en cacaoboter repen, gebruikte ik ook hier collageen poeder.
Ik ben altijd op zoek naar de beste, eerlijkste en de meest kwalitatieve producten op de markt. Komt er een nieuw product, dan contacteer ik de producent of leverancier, vraag naar de technische fiches, productieprocessen, enz…
Wat collageen poeder betreft, ben ik grote fan van de collageen peptides van Hunter & Gather. Ik contacteerde Jeff, die samen met zijn echtgenote hun bedrijfje oprichtte. Ze zijn een klein bedrijf met eerlijke, hoog kwalitatieve producten en ik schrijf zeker nog een artikel over de vele voordelen van collageen, waarom we dit nodig hebben en waarom het zo belangrijk is.
Ik ben altijd voorstander van echt, puur en natuurlijk, maar dit is niet altijd voor iedereen haalbaar en soms is een extra duwtje nodig om je lichaam te helpen zichzelf te herstellen.
Collageen, al dan niet uit bottenbouillon is een heel belangrijke ondersteuning voor je lichaam, voor je huid, je spieren, je darmflora, …
Als je het dus niet ziet zitten om regelmatig bouillon te maken en te drinken, dan kan collageen poeder een goed alternatief zijn. Kies dan zeker voor een kwalitatief poeder, op een verantwoorde manier geproduceerd, zonder solventen of extreme verhitting, zoals de collageen peptides van Hunter & Gather.

Dit recept is goed voor 16 grote repen of je kan er ook 32 kleine vetbommetjes van maken.
Ik had een beetje veel chocolade gesmolten, dus heb ik de andere ingrediënten ook moeten aanpassen.
Het zijn dus meer repen geworden dan eerst voorzien, maar ze zijn zo heerlijk dat ik dat helemaal niet erg vind. 😉
Het enige dat ik erg vind, is dat je moet wachten tot ze opgesteven zijn.
Hiervoor plaats je ze best een nachtje in de koelkast.
Kan je zolang niet wachten (hetgeen wel moeilijk is als de heerlijke geur van hazelnoten en chocolade in je huis hangt), dan kan je ze ook een uurtje in de diepvries doen.
Ze gingen bij mij dus de 2de keer dat ik ze maakte de vriezer in. oewwwww, yummy!!!

Eénmaal opgesteven, haal je ze makkelijk uit de vorm met het bakpapier.
Verdeel in repen en proef van je homemade Ketobar!
Wikkel in stukjes vetvrij papier of bakpapier en bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast.
Zoals hierboven vermeld, maakte ik in dit recept gebruik van eiwitpoeder en gelatine poeder of collageen poeder, wat je in huis hebt is goed.
Heb je geen van beide, dan kan je deze ingrediënten eventueel vervangen door 60 gram amandelmeel of 30 gram kokosmeel.
Ik besef dat je niet altijd alle ingrediënten in huis hebt, dus probeer ik om bij de recepten altijd alternatieven te geven zodat je het toch kan maken, want zeg nu zelf … zou je er niet meteen willen aan beginnen als je ziet? 🙂
Let wel dat de voedingswaarde zoals aangegeven in het recept niet meer zal kloppen, maar de repen zullen nog steeds heerlijk smaken.
Geniet ervan!

Keto Crunchy Nutella Proteïne Fatbar
materiaal
- keukenrobot
Ingrediënten
- 100 gram hazelnootboter
- 100 gram amandelboter
- 100 gram amandelen (geblancheerd (zonder vel) )
- 100 gram walnoten
- 50 gram hazelnoten (geroosterd (zonder vel))
- 30 gram hennepzaad
- 50 gram proteïne poeder (whey of egg white (unflavored of chocolade))
- 50 gram kokosolie
- 40 gram rauwe cacao boter
- 40 gram rauwe cacao massa
- 40 gram KetoCacao Hazelnut (of dark of extra rauwe cacao massa)
- 2 eetlepels Sukrin Melis (of gewone erythritol )
- 10 druppels Sweetleaf Stevia drops - Hazelnoot of Chocolade (of 1 el extra Sukrin Melis)
- 1/2 tlp koffie extract (optioneel)
- kan je vervangen door een tlp oploskoffie
- 2 eetlepels collageen peptide Hunter & Gather (of gelatine of extra proteïnepoeder)
Bereiding
- Zet een pot met water op het vuur en smelt de chocolade met de cacaoboter en de kokosolie in een glazen kom au bain marie
- Voeg de zoetstof en de notenboter bij en roer tot een gladde massa
- Voeg tot slot het collageen poeder of de gelatine bij als je die gebruikt en het koffie-extract en roer goed door mekaar
- Draai het vuur uit en laat staan
- Doe de droge ingrediënten met uitzondering van de hazelnoten in de keukenmachine en hak tot je net geen 'notenmeel' krijgt
- Giet het chocolade mengsel bij de droge ingrediënten in de keukenrobot en mix goed
- Voeg tot slot de hazelnoten toe en mix kort zodat je nog wat grotere stukken hazelnoot in je beslag hebt
- Bekleed een vorm met bakpapier en giet er het mengsel in
- Laat een nachtje opstijven in de koelkast of indien je zo lang niet kan wachten, een uurtje in de diepvries
- Verdeel in 16 fatbars of 32 fatbombs (naar keuze)
Notities
Keto Crunchy Nutella Protein Fatbar
materiaal
- blender + double boiler
Ingrediënten
- 100 gram hazelnut butter
- 100 gram almond butter
- 100 gram almonds (geblancheerd (zonder vel))
- 100 gram wallnuts
- 50 gram hazelnuts (geroosterd (zonder vel))
- 30 gram hemp seeds
- 50 gram protein powder (whey oregg white (unflavored or chocolade))
- 50 gram coconut oil
- 40 gram raw cacao butter
- 40 gram raw cacao paste
- 40 gram KetoCacao Hazelnut (or dark or extra raw cacao paste)
- 2 tbsp Sukrin Melis (or powdered erythritol )
- 10 drops Sweetleaf Stevia drops - Hazelnoot or Chocolade (or 1 tbsp extra Sukrin Melis)
- 1/2 tsp coffee extract (optional)
- or replace with 1 tsp instant coffee powder
- 2 tbsp collagen peptides Hunter & Gather (or gelatine powder or extra protein powder)
Bereiding
- Melt chocolate, cacao paste, cacao butter en coconut oil in a double boiler
- Add sweetener, nut butter and stir so you get a smooth mixture
- Add collagen powder and coffee extract en stir to combine
- Remove from heat
- Put the dry ingredients (except for the hazelnuts) in a blender en mix until you get a coarse nut flour
- Pour melted chocolate mixture into the dry ingredients and blend at high speed
- Add hazelnuts and blend briefly so you still have some larger pieces left
- Line a baking mold with paper and pour in the mixture
- Let it set in the fridge over night (or 1 hour in the freezer)
- Divide into 16 fatbars or 32 smaller fatbombs