Keto Cream Cheese Marmercake Brownies

Keto Cream Cheese Brownies marmercake bites
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Keto Cream Cheese Brownie Marmercake bites.

De perfecte traktatie voor zij die niet kunnen kiezen.

Een heerlijk smeuïge koolhydraatarme chocolade cake gecombineerd met een zijdezachte roomkaastaart.

Het beste van beide! Om je vingers van af te likken!

Lekker als dessertje bij de koffie en een super leuke verrassing in de ‘brooddoos’ van je kids!

Geen granen, geen gluten, geen suiker en geen ongewenste toevoegingen.

Er is een beetje werk aan, maar het resultaat mag er wezen. 😉

Als je dus, net zoals ik, houdt van Brownies, maar ook van Cheese Cake, dan moet je deze zeker proberen.

Het Brownie Beslag

Stap 1

Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie

Zeef de erythritol met het amandelmeel, cacao poeder, baksoda, wijnsteenzuur en zout in een ruime kom.

Keto Cream Cheese Brownie marmercake chocolade
Keto roomkaas brownie marmer cake droge ingrediënten
Stap 2

Gebruik een elektrische mixer (klopper/garde) om de gesmolten chocolade-boter in de droge ingrediënten te mixen.

Klop de eieren één voor één onder het mengsel.

Keto roomkaas brownie marmer cake mengen
Keto roomkaas brownie marmer cake mengen ei
Stap 3

Bekleed een vierkante of rechthoekige vorm of ovenschaal met bakpapier. Best is om het bakpapier even nat te maken, zo kan je het makkelijk vorm geven.

Giet het brownie beslag in de vorm, maak vlak met een pannenlikker en zet opzij.

Keto roomkaas brownie marmer cake chocolade laag

Het Cheese Cake Beslag

Stap 1

Doe de roomkaas met het ei, de zoetstof en het vanille extract in een ruime kom en klop tot een homogene massa

Keto roomkaas brownie marmer cake cream cheese mengsel
Keto roomkaas brownie marmer cake cream cheese laag
Stap 2

Maak voorzichtig met een pannenlikker of groot mes een S-vorm doorheen beide lagen zodat zich een beetje mengen en je straks een leuke marmering in je cake hebt en bak +/- 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. De temperatuur is afhankelijk van de dikte van de cake.

Let goed op, vooral de laatste 5 minuten, want de mijne was ook bijna verbrand. Het is vooral de chocolade die door de cheese cake laag naar boven komt piepen die makkelijk verbrandt.

Keto roomkaas brownie marmer cake lagen mengen
Keto roomkaas brownie marmer cake cream cheese uit de oven
Stap 3

Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Hef de cake met het bakpapier uit de vorm en laat volledig afkoelen alvorens het papier te verwijderen.

Snijd de cake in repen

Keto Cream Cheese Brownie Marmercake gesneden

En vervolgens in kleine stukjes.

Ik haalde er zo’n 24 stuks uit.

Keto Cream Cheese brownie roomkaas chocolade marmercake

Bewaren kan doe je best tussen bakpapier in een luchtdichte doos op een koele plek of in de koelkast. Daar blijven ze zeker een paar dagen goed, als ze dan nog niet op zijn natuurlijk. 😊

Niet zo’n fan van Cheese Cake? Probeer dan het Keto Brownies basisrecept of de Keto Brownie Snickers eens.




Keto Cream Cheese Brownies Marmercake

Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 24 porties
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

Voor de Brownie laag
  • 60 gram amandelmeel (gewoon)
  • 25 gram cacao poeder (puur en ongezoet)
  • 90 gram Sukrin erythritol (of andere pure erythritol)
  • 1/4 tlp zeezout
  • 1/2 tlp baksoda
  • 1 tlp wijnsteenzuur (of vervang baksoda en wijnsteenzuur door wijnsteenbakpoeder)
  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 50 gram rauwe cacao massa (of 100% puur)
  • 3 grote eieren
  • 1 tlp vanille extract (of vanillepoeder)
Voor de Cream Cheese laag
  • 300 gram roomkaas (type St Moret)
  • 1 groot ei
  • 30 gram Sukrin erythritol (of andere pure erythritol)
  • 1 tlp vanille extract

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vorm met bakpapier
Maak het brownie beslag voor de chocolade laag
  • Smelt de chocolade met de boter au-bain-marie
  • Zeef het amandelmeel, cacao poeder, erythritol, baksoda, wijnsteenzuur en zout in een ruime kom
  • Klop er met een elektrische mixer (klopper) de gesmolten chocolade-boter door
  • Voeg het vanille extract toe en klop dan de eieren één voor één onder het beslag
  • Giet in de vorm en egaliseer met een spatel / pannenlikker
Maak het Cheese Cake beslag
  • Doe alle ingrediënten in een ruime kom en klop tot een homogene massa
  • Giet het roomkaasmengsel over het browniebeslag
  • Ga met je spatel of pannenlikker tot net niet op de bodem van de vorm en maak een S-vorm
  • Bak gedurende +/- 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C
    afhankelijk van de vorm zal je cake dikker of dunner zijn en zal je de baktijd moeten aanpassen maar laat hem zeker niet te lang bakken want dan wordt hij droog en kan de bovenkant verbranden
  • Haal uit de oven en laat even in de vorm afkoelen
  • Hef de cake met het bakpapier uit de vorm en laat volledig afkoelen
  • Snijd de cake eerst in lange repen en vervolgens in kleine blokjes
    Ik haalde er zo'n 24 mooie stukjes uit

Notities

Ter verduidelijking van de voedingswaarde:
Totale KH met suikeralcohol erythritol waarbij reeds 5 % in de totale KH zit = 2,6 g per stuk waarvan vezels 1,1 g
Nutrition Facts
Keto Cream Cheese Brownies Marmercake
Amount Per Serving (1 stuk)
Calories 115.4 Calories from Fat 97
% Daily Value*
Fat 10.8g17%
Saturated Fat 5.6g35%
Trans Fat 0.1g
Polyunsaturated Fat 0.1g
Monounsaturated Fat 0.1g
Cholesterol 50mg17%
Sodium 110.9mg5%
Potassium 95.6mg3%
Total Carbs 7.4g2%
Fiber 1.1g5%
Sugar 0.5g1%
Protein 2.7g5%
Vitamin A 311.6IU6%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 18.7mg2%
Iron 0.3mg2%
Sugar alcohol 4.8g
Net Carbs 1.5g
Total Carbs - sugaralcohol 2.6g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top