Keto Cream Cheese Brownie Marmercake bites.
De perfecte traktatie voor zij die niet kunnen kiezen.
Een heerlijk smeuïge koolhydraatarme chocolade cake gecombineerd met een zijdezachte roomkaastaart.
Het beste van beide! Om je vingers van af te likken!
Lekker als dessertje bij de koffie en een super leuke verrassing in de ‘brooddoos’ van je kids!
Geen granen, geen gluten, geen suiker en geen ongewenste toevoegingen.
Er is een beetje werk aan, maar het resultaat mag er wezen. 😉
Als je dus, net zoals ik, houdt van Brownies, maar ook van Cheese Cake, dan moet je deze zeker proberen.
Het Brownie Beslag
Stap 1
Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie
Zeef de erythritol met het amandelmeel, cacao poeder, baksoda, wijnsteenzuur en zout in een ruime kom.


Stap 2
Gebruik een elektrische mixer (klopper/garde) om de gesmolten chocolade-boter in de droge ingrediënten te mixen.
Klop de eieren één voor één onder het mengsel.


Stap 3
Bekleed een vierkante of rechthoekige vorm of ovenschaal met bakpapier. Best is om het bakpapier even nat te maken, zo kan je het makkelijk vorm geven.
Giet het brownie beslag in de vorm, maak vlak met een pannenlikker en zet opzij.

Het Cheese Cake Beslag
Stap 1
Doe de roomkaas met het ei, de zoetstof en het vanille extract in een ruime kom en klop tot een homogene massa


Stap 2
Maak voorzichtig met een pannenlikker of groot mes een S-vorm doorheen beide lagen zodat zich een beetje mengen en je straks een leuke marmering in je cake hebt en bak +/- 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. De temperatuur is afhankelijk van de dikte van de cake.
Let goed op, vooral de laatste 5 minuten, want de mijne was ook bijna verbrand. Het is vooral de chocolade die door de cheese cake laag naar boven komt piepen die makkelijk verbrandt.


Stap 3
Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Hef de cake met het bakpapier uit de vorm en laat volledig afkoelen alvorens het papier te verwijderen.
Snijd de cake in repen

En vervolgens in kleine stukjes.
Ik haalde er zo’n 24 stuks uit.

Bewaren kan doe je best tussen bakpapier in een luchtdichte doos op een koele plek of in de koelkast. Daar blijven ze zeker een paar dagen goed, als ze dan nog niet op zijn natuurlijk. 😊
Niet zo’n fan van Cheese Cake? Probeer dan het Keto Brownies basisrecept of de Keto Brownie Snickers eens.
Keto Cream Cheese Brownies Marmercake
materiaal
- kookpot en glazen kom / elektrische mixer-klopper / bakvorm / oven
Ingrediënten
Voor de Brownie laag
- 60 gram amandelmeel (gewoon)
- 25 gram cacao poeder (puur en ongezoet)
- 90 gram Sukrin erythritol (of andere pure erythritol)
- 1/4 tlp zeezout
- 1/2 tlp baksoda
- 1 tlp wijnsteenzuur (of vervang baksoda en wijnsteenzuur door wijnsteenbakpoeder)
- 100 gram roomboter (ongezouten)
- 50 gram rauwe cacao massa (of 100% puur)
- 3 grote eieren
- 1 tlp vanille extract (of vanillepoeder)
Voor de Cream Cheese laag
- 300 gram roomkaas (type St Moret)
- 1 groot ei
- 30 gram Sukrin erythritol (of andere pure erythritol)
- 1 tlp vanille extract
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vorm met bakpapier
Maak het brownie beslag voor de chocolade laag
- Smelt de chocolade met de boter au-bain-marie
- Zeef het amandelmeel, cacao poeder, erythritol, baksoda, wijnsteenzuur en zout in een ruime kom
- Klop er met een elektrische mixer (klopper) de gesmolten chocolade-boter door
- Voeg het vanille extract toe en klop dan de eieren één voor één onder het beslag
- Giet in de vorm en egaliseer met een spatel / pannenlikker
Maak het Cheese Cake beslag
- Doe alle ingrediënten in een ruime kom en klop tot een homogene massa
- Giet het roomkaasmengsel over het browniebeslag
- Ga met je spatel of pannenlikker tot net niet op de bodem van de vorm en maak een S-vorm
- Bak gedurende +/- 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C afhankelijk van de vorm zal je cake dikker of dunner zijn en zal je de baktijd moeten aanpassen maar laat hem zeker niet te lang bakken want dan wordt hij droog en kan de bovenkant verbranden
- Haal uit de oven en laat even in de vorm afkoelen
- Hef de cake met het bakpapier uit de vorm en laat volledig afkoelen
- Snijd de cake eerst in lange repen en vervolgens in kleine blokjesIk haalde er zo'n 24 mooie stukjes uit