Keto Cranberry saus – Veenbessen compote

Keto Cranberry sauce Veenbessen compote
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Het basisrecept voor je suikervrije Keto Cranberry saus, Veenbessen compote of confituur of hoe je het wil noemen.

Cranberry’s of veenbessen moet je eerst met wat water aan de kook brengen zodat de besjes poffen.

Je kan allerlei zaken gaan toevoegen om je saus of confituur te pimpen.

Heerlijk bij een stukje wild of gevogelte, maar ook super voor je keto gebak en desserts.

Hier volgen zeker nog receptjes voor, maar deze kan je alvast gebruiken als basisrecept.

Ik gebruik zelf heel weinig zoetstof, in dit geval Sukrin Melis, dat is de poedervorm van erythritol.

Je kan dit zelf maken door gewone erythritol in de blender te vermalen tot een poeder. Sluit je blender wel goed af, of je krijgt een echte ‘stof’ wolk in je keuken.

Hoe langer je een Keto levensstijl volgt, des te gevoeliger je wordt voor zoete smaken.

Iets wat voorheen misschien echt niet zoet smaakte, proeft hoe langer hoe zoeter en dus verminder je automatisch de hoeveelheid zoetstof in je recepten.

Voor dit recept zou ik dus zeggen, proef en voeg indien nodig extra zoetstof toe.




Keto Cranberry saus - Veenbessen confituur - basisrecept

Print recept Pin recept
Dessert, sauzen, Snack
porties 12 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 340 gram veenbessen (1 zak)
  • 1 eetlepel citroensap (of 1/4 tlp citroenzuur poeder)
  • 200 ml water (+ eventueel extra)
  • 2 eetlepel Sukrin Melis (+ 2 el extra voor de zoetebekken)

Bereiding

  • Spoel en controleer de veenbessen. Verwijder de slechte (beschadigde of met plekken)
  • Doe ze samen met het water in een pan en breng zachtjes aan de kook
    De bessen zullen beginnen poffen (openspringen)
  • Voeg dan de Sukrin Melis toe en meng goed
  • Vanaf nu moet je regelmatig roeren indien nodig extra water toevoegen
  • Eens de bessen allemaal gepoft zijn en het water volledig is verdampt (+/-15 min), voeg je het citroensap of citroenzuurpoeder toe
  • Draai het vuur uit en laat even staan. Je veenbessen compote is klaar.

Notities

1 portie = 2 el
Wil je deze compote of confituur langer bewaren, doe hem dan in gesteriliseerde potjes zoals je dat met gewone confituur zou doen.
Of bewaar hem makkelijk enkele dagen in een afgesloten potje in de koelkast.
Je kan deze saus/compote ook makkelijk invriezen.
Nutrition Facts
Keto Cranberry saus - Veenbessen confituur - basisrecept
Amount Per Serving (2 el)
Calories 13.1 Calories from Fat 1
% Daily Value*
Fat 0.1g0%
Sodium 0.8mg0%
Total Carbs 4.5g2%
Fiber 1g4%
Sugar 1.3g1%
Protein 0.1g0%
Vitamin A 5.4IU0%
Vitamin C 4mg5%
Calcium 2.3mg0%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 1.1g
Net Carbs 2.4g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top