Dit is de heerlijkste suikervrije cranberry saus ooit!
Ik maakte deze cranberry (veenbessen) saus al eerder zonder chocolade. Je vindt het basisrecept voor een suikervrije cranberry saus via deze link.
En ook een keer met ongezoete pure chocolade, maar omdat ik zo’n fan ben van de Ketocacao chocolade en in het bijzonder van de Ketocacao Coffee chocolade reep, gebruikte ik hem in dit recept.
De zachte smaak van kaneel in combinatie met sinaasappel en donkere chocolade met een vleugje koffie … hemels !
Super bij wildgebraad, in een stoofpotje, …
Maar dat niet alleen, deze saus is ook perfect om te verwerken in je chocoladecake of bij een Keto pannenkoek met wat extra slagroom.
Komt het water al in je mond?
Probeer het recept dan zeker eens uit, proef en geniet … 😉
Wil je de Ketocacao chocolade ook proberen? Dan kan je hem via deze link bestellen.
Met de code KETOCOACHINGBELGIUM krijg je ook nog eens 10% korting!
Keto Cranberry saus met kaneel, chocolade en zeste van sinaasappel
Ingrediënten
- 340 gram veenbessen (1 zak)
- 1 eetlepel sinaasappelsap (of 1/4 tlp sinaasappel extract)
- 1 eetlepel zeste van sinaas
- 1 kaneelstokje
- 200 ml water (+ eventueel extra)
- 2 eetlepel Sukrin Melis (+ 2 el extra voor de zoetebekken)
- 20 gram Ketocacao Coffee (FunkyFatFoods of pure chocolade)
Bereiding
- Spoel en controleer de veenbessen. Verwijder de slechte (beschadigde of met plekken)
- Doe ze samen met het water, sinaasappelsap, de kaneelstok en de zeste van sinaas in een pan en breng zachtjes aan de kookDe bessen zullen beginnen poffen (openspringen)
- Voeg dan de Sukrin Melis toe en meng goed
- Vanaf nu moet je regelmatig roeren indien nodig extra water toevoegen
- Eens de bessen allemaal gepoft zijn en het water volledig is verdampt (+/-15 min), voeg je de chocolade bij en draai je het vuur uit
- Roer zachtjes tot de chocolade gesmolten is
- Serveer onmiddellijk of bewaar in een gesloten pot in de koelkast