Keto Courgetti met Scampi en Octopus

oolhydraatarme courgetti met scampi octopus avocado tomaat
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Tover de Keto zomer op je bord met deze heerlijke variante op de courgetti bolognaise.

Courgette in sliertjes is een perfecte vervanger voor al je pasta gerechten.

Beperkt je dus zeker niet tot de traditionele bolognaise, maar varieer, probeer nieuwe smaken en combinaties.

Courgette bevat veel water en heeft op zich niet zoveel smaak.

Wees dus niet bang om extra goed te kruiden en gebruik rijkelijk olijfolie en bouillon om hem te garen.

Bak de slierten eerst kort aan in wat geklaarde boter en olijfolie en gebruik een beetje bouillon om hem verder te garen.

Dat geeft meteen zoveel meer smaak.

Kook ze ook niet plat!
Je wil geen smurrie op je bord.

Beetgaar vind ik het lekkerst.

Ik hou ervan om mijn eten te kauwen.

Kauwen van voedsel is belangrijk! Het zet meteen je spijsvertering in gang en zorgt voor verzadiging.

Octopus tentakels kan je kopen in de viswinkel. Ze zijn voorgekookt en meestal diepgevroren.
Je vindt ze ook in de supermarkt, reeds in stukjes gesneden, maar mijn voorkeur gaat naar die van bij de visboer. Zonder toevoegingen.

Ben je niet zo te vinden voor octopus? Gebruik dan extra scampi of andere zeevruchten.

Dit receptje tover je in +/- 30 minuten op je bord, voorbereiding inbegrepen. En je hebt maar 1 pan nodig!

Perfect dus voor een drukke weekdag!

keto courgetti scampi inktvis avocado recept



Keto Courgetti met Scampi en Octopus

Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 octopus tentakel (+/- 400 gram)
  • 24 scampi (gepeld en darmkanaal verwijderd +/- 240g)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember (geraspt)
  • 1 tlp cajun kruiden (Pit en Pit)
  • 1/2 tlp paprikapoeder
  • 1/2 tlp gerookte paprika
  • 1/4 tlp harissa pasta (optioneel)
  • snuifje cayenne of jalapeño poeder (optioneel)
  • 1/4 tlp korianderzaad (gemalen)
  • 1 lente-ui
  • 1 stengel citroengras (geplet)
  • 1/2 tlp zout (Keltisch zeezout of Himalaya zout)
  • peper van de molen
  • 1 el witte wijnazijn
  • 40 ml witte wijn (of extra visfumet)
  • 160 ml visfumet (eventueel wat extra)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el geklaarde boter (of kokosolie)
  • 4 courgettes (in slierten (+/- 800 g))
  • 1 avocado (in blokjes)
  • 1 el citroensap
  • 2 tomaten (ontpit en in blokjes)
voor de afwerking
  • verse koriander
  • extra ringetjes lente-ui
  • extra schijfjes citroen of limoen
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap

Bereiding

Voor de scampi en octopus
  • Pel de knoflook en schil de gember
  • Snijd het wit van de lente-ui in ringetjes (het groen snijdt je ook in ringen, maar bewaar je voor de afwerking)
  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
  • Snijd de octopus tentakels in schijven van +/- 1cm dik
  • Doe in een kom en besprenkel met 1 el van de olijfolie
  • Voeg de kruiden en de lente-ui (het wit) toe, rasp er de knoflook en de gember bij en meng goed
  • Plet de stengel citroengras, verwijder de buitenste harde delen en voeg bij de scampi en octopus
  • Dek af en plaats +/- 10 minuten in de koelkast terwijl je groenten schoonmaakt
  • Was de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes
  • Pel de avocado, verwijder de pit, snijd in blokjes en besprenkel met het citroensap (bewaar in de koelkast tot gebruik)
  • Was de courgette en maak er slierten van met een spiraalsnijder
  • Verhit 1 el geklaarde boter in een grote pan en bak er de scampi en inktvis kort in aan
  • Blus met de wijnazijn en de witte wijn (als je die gebruikt) en voeg vervolgens de visfumet bij
  • Haal de scampi en octopus uit de pan, dek af en giet het vocht uit de pan in een kommetje
  • Verhit de resterende lepel olijfolie en geklaarde boter in dezelfde pan waar net de scampi en octopus hebt in gebakken
  • Bak de courgette aan en voeg het bewaarde vocht van de scampi en octopus bij
  • Laat de courgette beetgaar worden en voeg dan de scampi en octopus bij
  • Laat even verder garen (opwarmen), voeg de tomatenblokjes en avocado bij en draai het vuur uit
  • Haal de stengel citroengras uit de pan, snijdt de citroen in flinterdunne schijfjes en pluk de blaadjes van de koriander
  • Om mooi te serveer gebruik ik altijd een lange vleesvork waarmee ik de courgetti oprol (dit kan ook met een grote gewone vork)
  • Meng de olijfolie met het citroensap en lepel over de courgetti
  • Werk af met een lepeltje jus, enkele ringetjes lente-ui (het groene deel) en verse korianderblaadjes
    Smakelijk!

Notities

Voor meer proteïnen neem je extra scampi of octopus per portie
Nutrition Facts
Keto Courgetti met Scampi en Octopus
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 443.1 Calories from Fat 270
% Daily Value*
Fat 30g46%
Saturated Fat 7.9g49%
Cholesterol 142.8mg48%
Sodium 1013.5mg44%
Potassium 1133.1mg32%
Total Carbs 16.4g5%
Fiber 5.5g23%
Sugar 7.3g8%
Protein 27.8g56%
Vitamin A 1748.2IU35%
Vitamin C 53.1mg64%
Calcium 135.6mg14%
Iron 6.7mg37%
Net Carbs 10.9g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top