Zijdezachte Chocolade Roompudding
Dit recept op basis van de Keto Vanillepudding combineert het beste van beide.
Heerlijke roompudding met echte vanille en echte keto chocolade.
Ik gebruikte de FunkyFatChoc Dark van Funky Fat Foods in dit recept.
Sinds ze de samenstelling van hun chocoladerepen veranderd hebben, smaakt hij sowieso romiger en iets minder zoet.
In deze pudding past de FunkyFatChoc Dark perfect, maar je kan ook FunkyFatChoc Coffee gebruiken en in plaats van vanille- extract een beetje koffie-extract toevoegen.
Doordat de chocolade tijdens het afkoelen terug opstijft, krijg je eerder een soort crème en is de pudding dus wat vaster.
Als je hem graag wat vloeibaarder wil, zoals de Keto Vanillepudding, dan kan je best het gelatinepoeder weglaten.
Ik vind hem op die manier ook lekker, maar met de gelatine vind ik hem nog beter van textuur.
Uiteraard is deze pudding suikervrij, want hij is gezoet met Sukrin erythritol + stevia.
Hier vonden ze deze chocoladecrème versie alvast super geslaagd!
Ja kan de FunkyFatChoc eventueel vervangen door andere donkere, suikervrije chocolade of door de Homemade Keto Chocolade.
Het recept is super eenvoudig.
Maak eerst de Keto Vanillepudding (met of zonder gelatine) en als die zo goed als klaar is, laat je er de chocolade in wegsmelten.


Roer goed door zodat alle gesmolten chocolade goed opgenomen is en doe in glaasje of kommetjes.
Laat even afkoelen en plaats dan minimum 1 uur (liefst langer) in de koelkast om op te stijven.
Ik laat de pudding altijd een nachtje opstijven, zo krijg je het beste resultaat.
Werk de pudding eventueel af met wat nootjes voor een extra crunch of bessen voor een frisse toets.


Dit recept maakt samen met de Keto Vanillepudding en de Luchtige Keto Chocomousse deel uit van het Keto Desserten Trio. Perfect als afsluiter van je feestmenu.
Probeer het recept en geniet van deze heerlijke Keto traktatie.

Keto Chocoladepudding - Suikervrije Fluweelzachte Chocolade Roompudding
Ingrediënten
- 800 ml volle room
- 6 eidooiers
- 4 eetlepel roomboter
- 1/4 cup erythritol (50g)
- 1/8 cup Sukrin :1(vanille) (25g)
- 10 druppels Sweetleaf Stevia drops (Vanilla Cream)
- 1 tlp vanille extract
- 1 vanillestokje
- 1/8 tlp xanthaangom
- 1 tlp gelatinepoeder (Great Lakes)
- 3 repen FunkyFatChoc Dark (150g)
- snuifje zout
Bereiding
- Smelt de roomboter in een ruime pot op het vuur en voeg de room toe
- Snijd het vanillestokje in de langse richting door en schraap er de vanille uit en voeg bij de room, voeg ook het stokje zelf bij en breng zachtjes aan de kook
- Doe de eidooier met de erythritol en de Sukrin :1 in een ruime kom en klop tot een ruban (luchtige eimassa ) Je kan dit met de hand doen of met een mixer
- Zet het vuur onder de room wat harder en laat kort opkoken
- Voeg de Sweatleaf Stevia drops en het vanille extract toe en roer even door met een garde
- Haal van het vuur en giet onder voortdurend kloppen een beetje van de ingekookte room bij de opgeklopte eidooier (handig als iemand je hierbij kan helpen en nog handiger met een keukenrobot die je op een lage stand laat mixen)
- Giet nu het eidooiermengsel (ruban) volledig bij de room, klop er de xanthaangom en het gelatinepoeder onder en zet op een laag vuur
- Laat onder voortdurend roeren opwarmen tot het geheel bindt. Gebruik hiervoor een houten lepel en maak heen en weer bewegingen.
- Wanneer je een streep kan trekken op de achterkant van je lepel en het geheel niet meer in mekaar loopt, haal je de pot van het vuur
- Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in de warme pudding
- Roer de pudding mooi glad tot alle chocolade is gesmolten
- Verdeel in potjes en laat eerst even afkoelen alvorens je hem in de koelkast verder laat opstijven (minimum 2 u)
- Serveer met garnering naar keuze (enkele bessen, een toefje slagroom, wat gehakte nootjes)