Keto Chocolade Hazelnoot Crème au Beurre Taart

Keto chocolade hazelnoot taart suikervrije mokka crème au beurre ganache koolhydraatarm glutenvrij
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Keto crème au beurre taart

Koolhydraatarme, glutenvrije cake gevuld en afgewerkt met suikervrije hazelnoot crème au beurre en chocolade ganache.

Dit is echt een decadent keto dessert.

Een glutenvrije amandelcake met toffee smaak, er tussen en rondom een laag hazelnootmokka crème au beurre, overgoten met een suikervrije chocolade ganache en afgewerkt met de Keto Brésilienne nootjes en nog meer hazelnootmokka crème au beurre. 🤤😋

De hazelnoot – mokka crème au beurre is eigenlijk een variatie op de Keto Mokka Crème au Beurre die ik gebruik in het recept van de Keto Mokka Pudding.

Ik werkte de taart af met heerlijke laag suikervrije Keto chocolade ganache en koos deze keer voor de Suikervrij biologische donkere chocolade van Torras.

Dit is een wat ‘vettigere‘ chocolade en leent zich perfect voor een snelle versie van de ganache.

Je kan natuurlijk ook de Huisgemaakte Keto Chocolade Reep gebruiken, maar aangezien ik deze taart samen met de Keto Slagroomtaart voor de verjaardag van mijn dochter maakte, koos ik voor een iets makkelijkere (snellere) manier.

Ik had nog wat Keto Brésilienne nootjes van de Keto Hazelnoot crème,  dus dat was perfect voor de afwerking.

Een keto dessert is iets wat ik eigenlijk niet zo vaak eet. Meestal maak ik zo’n zoete verleiding enkel bij speciale gelegenheden en omdat het bij keto zeker niet de bedoeling is om tussendoor te snacken, eet je dit dus best ook echt als dessert.
Na je maaltijd dus en liever niet tussendoor.

Keto is een levensstijl en geen echt ‘vermageringsdieet’ zoals sommigen het zien.

Als je gewicht wil verliezen, van je suikerverslaving af wil, diabetes type 2 of insulineresistentie wil omkeren, dan wacht je best met dit soort traktaties tot je je doel bereikt hebt.

Ook als is deze taart helemaal suikervrij, hij is wel gezoet. Alleen al de smaak van zoet is voldoende om je suikerverslaving in stand te houden en kan voor een insulinerespons zorgen.

De beste zoetstoffen binnen de ketogene levensstijl zijn erythritol en stevia.

Erythritol heeft het minste invloed en is de enige suikeralcohol die je (voor 90 à 95%) mag aftrekken van de totale koolhydraten. 
Dat is omdat slechts 5 à 10 % van deze suikeralcohol de dikke darm bereikt en daar kan gefermenteerd (en omgezet worden in energie) worden door onze darmbacteriën.

Je vindt hem in kristalvorm en in poedervorm, al dan niet gecombineerd met stevia.

Wil je weten welke zoetstoffen wel en niet passen binnen keto, lees dan zeker het artikel Zoetstoffen en Keto en check Coach Sofie’s Keto Keuken Voorraadlijst om te weten welke merken ok zijn en waar je ze kan vinden.

Hier koos ik voor een combinatie van zoetstoffen.

Simply Keto Erythrit GoldVoor de cake koos ik de Erythit Gold van Simply Keto.
De Erythritol Bronze van Steviala is een goede, vergelijkbare optie. Deze zoetstof doet eerder denken aan een ‘bruine suiker‘.

Sukrin Icing afbeeldingMijn Keto crème au beure (botercrème) maak ik altijd met Sukrin Icing.

Dat is erythritol in poedervorm, waar een klein beetje stevia aan toegevoegd is.

Je kan erythritol ook zelf in de blender tot een fijn poeder malen.

Erythritol heeft echter maar 70% zoetkracht in vergelijking met gewone suiker, dus als je enkel erythritol gebruikt, zal je wat meer moeten gebruiken dan vermeld in het recept.

Of je kan er natuurlijk ook wat vloeibare Stevia druppels aan toevoegen. Die heb je van verschillende merken en vind je makkelijk online. Check ook hiervoor de voorraadlijst.

Hou je van de romige smaak van crème au beurre die wegsmelt als boter in je mond en van de rijke smaak van een laagje heerlijke chocolade ganache?
Dan moet je deze taart zeker eens proberen.

Het is helemaal niet zo moeilijk en jij en je gasten zullen versteld staan van je eigen Keto dessert creatie!

Ik leg het je graag stap voor stap uit :

De cake - taartbasis

Stap 1 : maak het cake beslag

Meng alle droge ingrediënten en zeef ze in een kom.
Het zeven zorgt ervoor dat je mooi glad beslag krijgt.

Snijd de boter in kleine stukjes en giet er de warme amandelmelk zodat de boter smelt.

Voeg de stevia toffee druppels (of naar keuze) toe en roer even door.

Doe er de eieren bij en klop los.
Giet alles bij de droge ingrediënten en roer tot je een stevig beslag krijgt.

Keto glutenvrij meelmix
Keto slagroom taart boter vanille mengsel
Stap 2 : de cake bakken

Doe het beslag in de springvorm en bak de cake +/- 45 à 50 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.

Keto slagroomtaart Bessen cake koolhydraatarm cake beslag
Keto amandel kokos toffee cake

Laat de cake eerst kort afkoelen en verwijder dan de springvorm.

Hier gebruikte ik een vorm met glazen bodem en siliconen rand. Deze springvorm heeft een diameter van … cm.

Plaats de cake op een taartrooster of ovenrooster en laat volledig afkoelen.

De Mokka Hazelnoot crème au beurre

Stap 1 : maak de hazelnoot-koffie-room

Smelt de hazelnootboter in een pannetje op laag vuur, voeg de room toe en laat heel kort even opkoken.

Bij deze moet je wel blijven roeren om de hazelnootpasta goed op te lossen.

Zet een tas sterke espresso en giet die bij de hazelnootroom.
Roer even door en laat een beetje afkoelen.

Keto hazelnootboter voor suikervrije koolhydraatarme praliné vulling
Keto hazelnoot crème au beurre pasta
Stap 2 : klop de crème au beurre (botercrème)

Doe de eidooiers met de vanille en zoetstof in de keukenmixer (klopper) en klop tot een ruban (een luchtige massa).

Zet de mixer op een lage stand en giet er het koffie-hazelnoot-room mengsel bij.

Voeg nu met een paar stukjes tegelijk de roomboter toe.

Eens alle roomboter is bijgevoegd, zet je de mixer op een hogere snelheid en laat je hem kloppen tot je een gladde botercrème bekomt.

Deze botercrème dient zowel als vulling en als frosting om de taart te maskeren.

ruban voor de keto mokka crème
Keto mokka hazelnoot crème au beurre

bekijk de video en stap voor stap foto’s in het recept van de Keto Mokka en Chocolade Crème au Beurre

De cake opbouwen en afwerken

Tijd om je taart op te bouwen en af te werken.

Stap 1 : de vulling en frosting

Plaats je taart gemakkelijkheidshalve op een taartkarton of andere vlakke onderlegger.

Snijd de cake horizontaal door en bestrijk de onderste helft met een deel van de hazelnoot crème au beurre.

Leg er de bovenste helft op en bestrijk langs boven en rondom met een dun, strak laagje van de botercrème.
Dat heet ‘maskeren‘.
Je kan dit ook doen met slagroom bijvoorbeeld, zoals bij de Keto Slagroomtaart.

Aangezien deze taart ook afgewerkt wordt met chocolade ganache, geeft het niet als er hier en daar nog een beetje van de cake zichtbaar is.

Dat is de volgende stap.

Plaats de taart ondertussen in de vriezer, zo zal de chocolade ganache straks mooi hechten aan de crème au beurre.

Keto mokka hazelnoot crème au beurre
Keto amandel kokos toffee cake met hazelnoot crème au beurre vulling
Stap 2 : maak de ganache

Smelt een deel van de chocolade au-bain-marie en haal de kom dan uit het water.

Voeg de rest van de chocolade toe en laat wegsmelten.

Vervolgens voeg je de boter toe en roert tot deze helemaal weggesmolten is en je een glanzende chocolade ganache bekomt.

Ik gebruikte hier dus de Suikervrij biologische chocolade van Torras, maar je kan hem uiteraard ook met andere suikervrije chocolade of van scratch maken met recept op de site.
Heb je het liever wat bitterder, wat zeker kan omdat de taart en de crème au beurre zo zoet zijn. Dan kan je ook hun 100% pure chocolade gebruiken.

Torras biologische chocolade 0% suiker gezoet met erythritol
torras organic 100 cacao
Stap 3 : Afwerken met chocolade ganache

Haal de taart uit de vriezer en plaats op een taartrooster of ovenrooster.

Giet de ganache over de taart en laat het mooi langs de zijkanten aflopen.

Strijk gelijk met een paletmes (of spatel) en zorg dat de randen nu wel helemaal bedekt zijn. Heel mooi als je er een laagje extra laat afdruipen.

Laat de chocolade even opstijven alvorens de taart verder te decoreren.

Keto suikervrije chocolade gesmolten
Keto amandel kokos toffee cake gemaskeerd met hazelnoot crème au beurre

De taart decoreren

Stap 1 : de brésilienne nootjes

Neem wat van de Keto Brésilienne nootjes in je ene hand en hou de taart in je andere hand.

Draai ze rond, terwijl je de onderrand in de nootjes doopt.

Zet op een serveerschaal / taartplateau.

Stap 2 : de crème au beurre

Doe de resterende botercrème in een spuitzak en werk je taart verder naar believen af met wat extra toefjes van de hazelnoot crème au beurre.

Plaats in de koelkast tot het tijd is om te serveren.

Keto amandel kokos toffee cake met hazelnoot crème au beurre vulling en afwerking met chocolade ganache
Keto chocolade taart koolhydraatarme cake met mokka hazelnoot crème au beurre ganache recept

De taart snijden en serveren

Haal de taart een kwartiertje op voorhand uit de koelkast.

Om de taart aan te snijden, gebruik je best een groot mes dat je even in heet water dompelt. Zo snij je makkelijk door de verschillende laagjes.

Smakelijk!

keto koolhydraatarme chocolade hazelnoot glutenvrije taart suikervrije crème au beurre

Deel jouw creatie op Facebook, in de Facebook Workshop Groep, volg @ketocoaching.be op Facebook en @ketocoachingbelgium en #ketocoachingbelgium op Instagram.

Vergeet het recept ook niet te Pinnen.




Keto Chocolade Hazelnoot Crème au Beurre taart

Print recept Pin recept
Dessert, traktaties
porties 12 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
samenstelling, rusttijd en afwerking 20 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

voor de cake
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram Sukrin kokosmeel (of ander superfijn ontvet kokosmeel)
  • 100 ml amandelmelk (of andere notenmelk)
  • 40 gram roomboter
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram Erythritol Gold (Simply Keto of andere bruine erythritol)
  • 15 druppels Sweetleaf Stevia English Toffee (of andere stevia druppels (toffee))
  • 3 grote eieren
  • 1 tlp baksoda
  • 2 tlp wijnsteenpoeder (of vervang baksoda en wijnsteenpoeder door 3 tlp wijnsteenbakpoeder)
voor de hazelnoot mokka crème au beurre
  • 50 gram hazelnoot boter (hazelnootpasta van geroosterde hazelnoten - ongezouten en ongezoet)
  • 300 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 ml volle room
  • 1 kleine sterke espresso
  • 3 eidooiers
  • 1/2 tlp vanille extract
  • 150 gram Sukrin Icing
voor de ganache
optioneel voor de afwerking

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen
de cake
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom
  • Snijd het vanillestokje door en verwijder het merg
    (doe de stokjes in je zak zoetstof en maak er je eigen vanille suikervervanger mee)
  • Verwarm de amandelmelk met het vanille merg op laag vuur
  • Snijd de boter in kleine stukjes en giet de warme amandelmelk erover zodat de boter smelt
  • Voeg de stevia druppels toe roer kort door
  • voeg vervolgens de eieren toe en klop los
  • Giet het mengsel bij de droge ingrediënten en meng goed door mekaar met een garde (klopper) tot je een stevig beslag krijgt
  • Doe het beslag in de springvorm schuif de cake in de oven
  • Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en bak de cake +/- 45 à 50 minuten
    (controleer door met een houten prikker in het midden van de cake te prikken - als het stokje er droog uitkomt is je cake gaar)
  • Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen in de vorm
  • Plaats nadien op een ovenrooster en laat hem volledig afkoelen
de mokka hazelnoot crème au beurre
  • Smelt de hazelnootboter in een pannetje op laag vuur
  • Voeg de room bij en laat deze heel kort opkoken terwijl je ondertussen blijft roeren (best met een garde) om de hazelnootpasta op te lossen
  • Zet een tas sterke espresso en giet die bij de hazelnoot-room
  • Zet het vuur uit en meng nog eens zodat alles mooi opgelost is (laat enigszins afkoelen)
  • Snijd de roomboter in kleine stukjes
  • Doe de eidooiers met het vanille extract en de zoetstof in de keukenmixer (klopper) en klop tot een ruban (luchtige massa)
  • Zet de mixer op een lagere stand, giet er het koffie-hazelnoot-room mengsel bij maar blijf kloppen
  • Voeg nu de roomboterstukjes beetje bij beetje toe
  • Als alle boter is toegevoegd zet je de mixer op hoge stand en laat je kloppen tot je een mooie gladde botercrème bekomt
de vulling en frosting
  • Snijd de cake horizontaal in twee
  • Bestrijk de onderste helft met een laagje van de hazelnoot crème au beurre en leg er de bovenste helft op
  • Smeer de taart/cake vervolgens volledig in met een dun laagje van de hazelnoot crème au beurre
  • Plaats in de vriezer terwijl je de ganache maakt
de chocolade ganache
  • Smelt 80 gram van de chocolade au-bain-marie en haal de kom uit het water
  • Voeg vervolgens de resterende 20 g chocolade toe en laat ze wegsmelten
  • Voeg dan de boter toe en roer tot alles mooi gemengd is en je een glanzende ganache hebt
afwerken
  • Haal de taart uit de vriezer en plaats op een taartrooster of ovenrooster boven een bakplaat
  • Verdeel de ganache over de cake en wrijf voorzichtig open tot alle randen bedekt zijn
  • Strijk mooi glad met een paletmes of grote spatel
  • Werk de onderste rand van je taart af met de brésiliennenootjes of met wat fijngehakte hazelnoten
  • Doe de resterende hazelnoot crème au beurre in een spuitzak en werk je taartje ermee af
  • Zet minimum 10 à 15 minuten in de koelkast
  • Haal de taart kort voor het serveren uit de koelkast en gebruik een scherp mes dat je even in heet water dompelt om de taart mooi te kunnen snijden
    Smakelijk!

Notities

Dit taartje is goed voor 12 mooie porties (je kan er gerust meer uit halen)
totale KH 25,8 - erythritol 18,1 (95% gerekend) = 7,7 g
voedingswaarde per portie :
totale koolhydraten - suikeralcohol : 7,7 g / proteïne 6,4 g / vet : 22,5 g / vezels 3,9 g
Nutrition Facts
Keto Chocolade Hazelnoot Crème au Beurre taart
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 247.5 Calories from Fat 203
% Daily Value*
Fat 22.5g35%
Saturated Fat 9.3g58%
Trans Fat 0.2g
Polyunsaturated Fat 0.4g
Monounsaturated Fat 2.4g
Cholesterol 119.3mg40%
Sodium 90.4mg4%
Potassium 37.9mg1%
Total Carbs 25.8g9%
Fiber 3.9g16%
Sugar 0.4g0%
Protein 6.4g13%
Vitamin A 400.8IU8%
Vitamin C 0.1mg0%
Calcium 20.2mg2%
Iron 0.4mg2%
Sugar alcohol 18.1g
Net Carbs 3.8g
Total Carbs - sugaralcohol 7.7g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Sofie

Sofie

Sommige posts bevatten links naar producten waar ik mogelijks een kleine commissie of testproducten voor ontvang. Dit verandert niets aan de prijs die jij ervoor betaalt! Op deze manier blijft het voor mij mogelijk om alle recepten en posts gratis te delen.

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top