Keto Chocolade Cake

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter

Koolhydraatarme, graanvrij, glutenvrije en suikervrij chocolade cake!

Heel eenvoudig en toch zo lekker.

Een basisrecept voor een laagjes taart / cake of voor een rolcake. (helft van het recept)

Deze lekkere chocoladecake eet je zo of maak er een laagjestaart van met een vulling van heerlijke mokka-botercrème, of opgeklopte mascarpone en aardbeien of frambozen.

Strooi er wat Sukrin Melis of Steviala Frost over en voilà!

 




Keto Chocolade Cake

Koolhydraatarm, graanvrij, glutenvrij en suikervrij
Dit recept is een goed basisrecept voor een chocolade rol cake, een chocolade laagjes taart, ...
Print recept Pin recept
Dessert, Snack
porties 16 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 75 gram cacao poeder (puur)
  • 1/2 tlp zeezout
  • 35 gram eiwit proteïne poeder (of extra amandelmeel)
  • 100 gram Sukrin :1 of Steviala Kristal
  • 1 tlp baksoda
  • 2 tlp wijnsteenpoeder
  • 1 tlp xanthaangom (optioneel)
  • 125 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 150 gram roomkaas (of volle Griekse yoghurt)
  • of 150 ml notenmelk voor zuivelvrij
  • 1/2 tlp vanille extract

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom
  • Klop de boter en de roomkaas of Griekse yoghurt met de zoetstof tot alles goed gemengd is
  • Klop er één voor één de eieren door
  • Voeg vervolgens het vanille extract toe 
  • Zeef de helft van de droge ingrediënten bij de botercrème en meng goed
    Als je notenmelk gebruikt, dan voeg je die nu toe
  • Voeg nu de tweede helft van de droge ingrediënten toe en klop opnieuw
  • Doe het beslag in de cakevorm en bak gedurende +/- 35 à 40 minuten in de oven (gebruik een houten prikker om de controleren of de cake voldoende gebakken is)
  • Haal uit de oven en laat +/- 10 minuten staan in de cakevorm
    Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster

Notities

Indien 16 porties : totale KH per portie 12 g, vezels 2 g, suikeralcohol 8,3 g
Indien 12 porties : totale KH per portie 16 g, vezels 3 g, suikeralcohol 8,3 g
Nutrition Facts
Keto Chocolade Cake
Amount Per Serving
Calories 198 Calories from Fat 153
% Daily Value*
Fat 17g26%
Saturated Fat 7g44%
Cholesterol 68mg23%
Sodium 121mg5%
Potassium 120mg3%
Total Carbs 12g4%
Fiber 2g8%
Protein 7g14%
Vitamin A 380IU8%
Calcium 23mg2%
Iron 0.9mg5%
Net Carbs 10g
Total Carbs - sugaralcohol 12g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top