Chocoladebroodje, chocoladekoek, chocoladerol, … hoe je het ook wil noemen, het is gewoon lekker en Keto Proof!
Koolhydraatarm, graanvrij, glutenvrij en suikervrij!
Gemaakt op basis van het ‘Fat Head’ deeg en gevuld met heerlijke chocolade.
Heb je ze graag in een rol, of liever een flap of een bolletje?
Ook de kids zullen er van smullen!
Lekker als ontbijt of wanneer je vrienden of familie op de koffie komen.
Koolhydraatarme Chocolade ontbijt koek
Graanvrij, glutenvrij en suikervrij
Print recept
Pin recept
Dessert, ontbijt
porties 12 rolletjes
Voorbereidingstijd 15 minuten minuten
Bereidingstijd 15 minuten minuten
Totale tijd 30 minuten minuten
Ingrediënten
Voor het deeg
- 65 gram amandelmeel
- 25 gram kokosmeel
- 40 gram Sukrin Melis of Steviala Frost (of Erythritol in poeder)
- 1/2 tlp baksoda
- 1 tlp wijnsteenpoeder
- 140 gram geraspte mozzarella (geen verse)
- 80 gram roomboter
- 1 large ei
- 1 tlp vanille extract
Voor de vulling
- 120 ml volle room
- 25 gram Sukrin Melis of Steviala Frost (of Erythritol in poeder)
- 1/2 tlp vanille extract
- 65 gram pure chocolade
- 30 gram cacao nibs
Bereiding
Voor de vulling
- Hak de chocolade in kleine stukken
- Breng in een klein pannetje de room met de zoetstof tot net onder het kookpunt
- Voeg de chocoladestukjes bij de room en laat ze smelten in de room
- Voeg het vanille extract toe en meng met een garde
- Zet opzij
Voor het deeg
- Meng de droge ingrediënten in een kom
- Smelt de mozzarella in een pannetje op laag vuur
- Voeg de boter bij de kaas, laat smelten en haal van het vuur
- Voeg het ei toe en meng alles goed onder mekaar
- Voeg nu de droge ingrediënten toe tot je een deegbal krijgt
- Verdeel het deeg in twee en rol tussen twee bakpapieren uit tot 2 rechthoeken van ongeveer 15 x 20 cm
- Smeer het chocolademengsel over het deeg en strooi er de cacao nibs over Tip : al je overschot hebt, bewaar die dan als extra afwerking
- Rol op in de lengte en wikkel ze in plastiekfolie
- Leg +/- 15 minuten in de vriezer Je kan het deeg ook zo bewaren voor later.
Bakken en afwerken
- Verwarm de oven op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Haal de rollen deeg uit de vriezer en snijd elk in 6 gelijke delen
- Leg ze op de snijkant op de bakplaat en bak in de oven gedurende +/- 15 minuten
- Haal uit de oven en laat afkoelen of eet ze lauw.Had je nog chocolademengsel over, warm dit dan even op en giet over de koeken als extra afwerking.
Notities
Totale KH per koek 10 g, vezels 2 g, suikeralcohol 3,5 g
Nutrition Facts
Koolhydraatarme Chocolade ontbijt koek
Amount Per Serving (1 koek)
Calories 210
Calories from Fat 162
% Daily Value*
Fat 18g28%
Saturated Fat 10g63%
Cholesterol 53mg18%
Sodium 141mg6%
Potassium 120mg3%
Total Carbs 10g3%
Fiber 2g8%
Protein 6g12%
Vitamin A 395IU8%
Calcium 102mg10%
Iron 0.1mg1%
Net Carbs 8g
Total Carbs - sugaralcohol 10g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!