Keto Chocolade broodje

Chocoladebroodje, chocoladekoek, chocoladerol, … hoe je het ook wil noemen, het is gewoon lekker en Keto Proof!

Koolhydraatarm, graanvrij, glutenvrij en suikervrij!

Gemaakt op basis van het ‘Fat Head’ deeg en gevuld met heerlijke chocolade.

Heb je ze graag in een rol, of liever een flap of een bolletje?

Ook de kids zullen er van smullen!

Lekker als ontbijt of wanneer je vrienden of familie op de koffie komen.

 




Koolhydraatarme Chocolade ontbijt koek

Graanvrij, glutenvrij en suikervrij
Print recept Pin recept
Dessert, ontbijt
porties 12 rolletjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Voor het deeg
  • 65 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosmeel
  • 40 gram Sukrin Melis of Steviala Frost (of Erythritol in poeder)
  • 1/2 tlp baksoda
  • 1 tlp wijnsteenpoeder
  • 140 gram geraspte mozzarella (geen verse)
  • 80 gram roomboter
  • 1 large ei
  • 1 tlp vanille extract
Voor de vulling
  • 120 ml volle room
  • 25 gram Sukrin Melis of Steviala Frost (of Erythritol in poeder)
  • 1/2 tlp vanille extract
  • 65 gram pure chocolade
  • 30 gram cacao nibs

Bereiding

Voor de vulling
  • Hak de chocolade in kleine stukken
  • Breng in een klein pannetje de room met de zoetstof tot net onder het kookpunt
  • Voeg de chocoladestukjes bij de room en laat ze smelten in de room
  • Voeg het vanille extract toe en meng met een garde
  • Zet opzij
Voor het deeg
  • Meng de droge ingrediënten in een kom
  • Smelt de mozzarella in een pannetje op laag vuur 
  • Voeg de boter bij de kaas, laat smelten en haal van het vuur
  • Voeg het ei toe en meng alles goed onder mekaar
  • Voeg nu de droge ingrediënten toe tot je een deegbal krijgt
  • Verdeel het deeg in twee en rol tussen twee bakpapieren uit tot 2 rechthoeken van ongeveer 15 x 20 cm
  • Smeer het chocolademengsel over het deeg en strooi er de cacao nibs over 
    Tip : al je overschot hebt, bewaar die dan als extra afwerking
  • Rol op in de lengte en wikkel ze in plastiekfolie
  • Leg +/- 15 minuten in de vriezer 
    Je kan het deeg ook zo bewaren voor later.
Bakken en afwerken
  • Verwarm de oven op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Haal de rollen deeg uit de vriezer en snijd elk in 6 gelijke delen
  • Leg ze op de snijkant op de bakplaat en bak in de oven gedurende +/- 15 minuten
  • Haal uit de oven en laat afkoelen of eet ze lauw.
    Had je nog chocolademengsel over, warm dit dan even op en giet over de koeken als extra afwerking.

Notities

Totale KH per koek 10 g, vezels 2 g, suikeralcohol 3,5 g
Nutrition Facts
Koolhydraatarme Chocolade ontbijt koek
Amount Per Serving (1 koek)
Calories 210 Calories from Fat 162
% Daily Value*
Fat 18g28%
Saturated Fat 10g63%
Cholesterol 53mg18%
Sodium 141mg6%
Potassium 120mg3%
Total Carbs 10g3%
Fiber 2g8%
Protein 6g12%
Vitamin A 395IU8%
Calcium 102mg10%
Iron 0.1mg1%
Net Carbs 8g
Total Carbs - sugaralcohol 10g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven