Koolhydraatarme suikervrije hazelnootpasta!
Die maak je gewoon zelf.
Heb je al eens naar de ingrediëntenlijst van je ‘pot choco’ gekeken.
Dit zijn de ingrediënten van het meest bekende merk

Daarvoor pas ik!
Ik maak hem gewoon zelf en dat kan jij ook met dit eenvoudig recept!
Je kan hem ook heel lang bewaren, weliswaar in de koelkast omdat er roomboter in zit, maar als je hem maakt met alleen kokosolie of met geklaarde boter, dan kan je hem ook heel lang uit de koelkast bewaren.
Hij wordt wat steviger in de koelkast, dus even op voorhand uithalen is nodig om hem makkelijker smeerbaar te maken, maar het hoeft niet, je hebt dan gewoon een dikkere laag choco. 🙂
Zorg er wel voor dat je ongezoete hazelnootboter koopt en puur cacaopoeder.
Met stukjes of zonder stukjes, aan jou de keuze.
Wil je een meer melkchocolade pasta, voeg er wat slagroom bij. Houd er rekening mee dat je hem dan zeker in de koelkast moet bewaren en dat hij niet zolang houdbaar is.
Alhoewel, als je kids in huis hebt is de pot waarschijnlijk leeg voor hij kan slecht kan worden.
Heerlijk op een sneetje getoast koolhydraatarm brood en super lekker op het keto proteïne brood of een oopsie, maar ook heerlijk uitgesmeerd over een kokospannenkoek of kokosboter wafel.
Of als je het helemaal decadent wil maken, doe een laagje van deze hazelnootpasta op de keto brownie wafels!
Dit recept is ook super als vulling voor zelfgemaakte koolhydraatarme hazelnootbonbons.
Een echte chocolade smaakbom! En nog steeds keto!
Probeer hem zelf!
Keto Choco - Nutella
materiaal
- keukenrobot
Ingrediënten
- 200 gram hazelnootpasta/boter (met of zonder stukjes)
- 2 el roomboter
- 2 el kokosolie (of meer boter)
- 5 el cacao poeder (puur en ongezoet)
- 5 el Sukrin :1
- 1 tlp vanille extract
Bereiding
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
- Doe de hazelnootpasta met de roomboter en kokosolie in de blender en mix door mekaar
- Strooi er het gezeefde cacao poeder en de zoetstof in en mix tot er zich een gladde pasta heeft gevormd
- Voeg vanille extract toe en mix nogmaals grondig door
- Doe de pasta in een met heet water omgespoelde glazen pot en sluit af
- Aangezien er roomboter in dit recept zit, bewaar je de chocopasta best in de koelkast. Een pannenlikker is makkelijk om alles uit de keukenmachine te schrapen.