Keto Choco – Nutella

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
Koolhydraatarme suikervrije hazelnootpasta!

Die maak je gewoon zelf.

Heb je al eens naar de ingrediëntenlijst van je ‘pot choco’ gekeken.

Dit zijn de ingrediënten van het meest bekende merk

ingredienten nutella

Daarvoor pas ik!

Ik maak hem gewoon zelf en dat kan jij ook met dit eenvoudig recept!

Je kan hem ook heel lang bewaren, weliswaar in de koelkast omdat er roomboter in zit, maar als je hem maakt met alleen kokosolie of met geklaarde boter, dan kan je hem ook heel lang uit de koelkast bewaren.

Hij wordt wat steviger in de koelkast, dus even op voorhand uithalen is nodig om hem makkelijker smeerbaar te maken, maar het hoeft niet, je hebt dan gewoon een dikkere laag choco. 🙂

Zorg er wel voor dat je ongezoete hazelnootboter koopt en puur cacaopoeder.

Met stukjes of zonder stukjes, aan jou de keuze.

Wil je een meer melkchocolade pasta, voeg er wat slagroom bij. Houd er rekening mee dat je hem dan zeker in de koelkast moet bewaren en dat hij niet zolang houdbaar is.

Alhoewel, als je kids in huis hebt is de pot waarschijnlijk leeg voor hij kan slecht kan worden.

Heerlijk op een sneetje getoast koolhydraatarm brood en super lekker op het keto proteïne brood of een oopsie, maar ook heerlijk uitgesmeerd over een kokospannenkoek of kokosboter wafel.

Of als je het helemaal decadent wil maken, doe een laagje van deze hazelnootpasta op de keto brownie wafels!

Dit recept is ook super als vulling voor zelfgemaakte koolhydraatarme hazelnootbonbons.

Een echte chocolade smaakbom! En nog steeds keto!

Probeer hem zelf!




Keto Choco - Nutella

Koolhydraatarm, glutenvrij en suikervrij met echte ingrediënten!
Print recept Pin recept
Basis, Dessert, ontbijt
porties 12 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
materiaal
  • keukenrobot

Ingrediënten

  • 200 gram hazelnootpasta/boter (met of zonder stukjes)
  • 2 el roomboter
  • 2 el kokosolie (of meer boter)
  • 5 el cacao poeder (puur en ongezoet)
  • 5 el Sukrin :1
  • 1 tlp vanille extract

Bereiding

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
  • Doe de hazelnootpasta met de roomboter en kokosolie in de blender en mix door mekaar
  • Strooi er het gezeefde cacao poeder en de zoetstof in en mix tot er zich een gladde pasta heeft gevormd
  • Voeg vanille extract toe en mix nogmaals grondig door
  • Doe de pasta in een met heet water omgespoelde glazen pot en sluit af
  • Aangezien er roomboter in dit recept zit, bewaar je de chocopasta best in de koelkast. Een pannenlikker is makkelijk om alles uit de keukenmachine te schrapen.

Notities

1 portie = 2 el = 30 g
Totale KH per portie 10,9 g, vezels 1,5 g, suikeralcohol 7,9 g (erythritol)
KH - 95% erythritol = 3g per portie
Nutrition Facts
Keto Choco - Nutella
Amount Per Serving (2 el)
Calories 130 Calories from Fat 113
% Daily Value*
Fat 12.5g19%
Saturated Fat 1.1g7%
Polyunsaturated Fat 1.3g
Monounsaturated Fat 9.3g
Cholesterol 0.4mg0%
Sodium 1.3mg0%
Potassium 6.4mg0%
Total Carbs 10.9g4%
Fiber 1.5g6%
Sugar 1.3g1%
Protein 2.6g5%
Iron 0.1mg1%
Sugar alcohol 7.9g
Net Carbs 1.5g
Total Carbs - sugaralcohol 3g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Volg ons op

Recente recepten

Like onze pagina

Mis geen enkel recept

Scroll naar top