Keto Meatza pizza met chipolata worst als bodem!
Eén grote of liever 5 individuele chipolata meatza’s?
Wie Keto Pizza zegt, denkt daarbij misschien direct aan de traditionele Keto Fathead Pizza bodem. Een deeg gemaakt met geraspte mozzarella, amandelmeel en ei.
Misschien heb je ook wel al gehoord van een Meatza? Een pizzabodem van vlees dus.
Gehakt uitgerold tot een pizzabodem en gebakken als korst. Beleggen naar keuze en klaar!
Dit recept met chipolata worst is een leuke variante op de traditionele Meatza.
Je hebt waarschijnlijk al vele malen chipolatarolletjes gekocht bij je slager. Ook op de BBQ zijn ze heerlijk.
Maar je hebt er misschien nog niet aan gedacht om ze te gebruiken als pizzabodem?
Ik maak er de ene keer één grote pizza / meatza mee en een andere keer kleine individuele pizzarolletjes.
Het voordeel van de kleine individuele is dat je ze per persoon kan beleggen met de toppings die jij het lekkerst vindt.
Ik beleg ze bijvoorbeeld ook eens met camenbert of blauwschimmel kaas.
Soms met geitenkaas en nootjes. Soms met extra chorizo en pikante chilipeper. Net zoals je met een gewone pizza zou doen.
Keuze genoeg dus. Je kan kiezen voor chipolata van kip, lam, varken, …
Ook daar kan je dus mee variëren en combineren.
Een ander voordeel van de individuele rolletjes is dat je enkel het stokje dient te verwijderen en je dus niet eens de moeite moet doen om een grote rol te maken. 😉
Het moet soms eens heel snel gaan en dus is dit het perfecte diner voor een drukke doordeweekse werkdag.
Maar evenzeer voor een leuke familie avond is dit een echte aanrader.
Je bakt de rolletjes op voorhand half gaar, zet kommetjes met garnituur op tafel en ieder maakt zijn eigen versie.
Leuk Keto Party Food dus!!!
Een echte aanrader!
Stap 1
Voor één grote pizza verwijder je de stokjes en plaats een eerst rolletje op de pizzaplaat of bakplaat. Rol de andere chipolata rolletjes af en leg ze rond mekaar zodat je een grote rol krijgt. Voor de individuele hoef je enkel het stokje te verwijderen.


Kruid de rolletjes, verdeel er de vetstof over en bak ze (+/- 12 min. voor de kleintjes en +/- 15 min. voor de grote rol) in de voorverwarmde oven.
Haal uit de oven, bestrijk met de saus en beleg naar keuze (zie recept)
Schuif opnieuw in de oven en bak +/- 12 min. tot de toppings gaar zijn en de kaas goud-bruin kleurt.


Dien op en laat het smaken!
Serveer eventueel met extra gegrilde groentjes.
Maak eventueel wat meer saus, voeg er scheut room aan toe en wat geraspte kaas en warm op in een kommetje in de oven terwijl je de Chipolata Meatza afbakt. Yummy!


Keto Chipolata Korst Pizza - Meatza
materiaal
- oven + pizza bakplaat (of gewone bakplaat) en bakpapier
Ingrediënten
- 5 rolletjes chipolata (+/- 600 gram)
- 2 el ghee (geklaarde boter)
- 1 el olijfolie (extra vierge)
- 1 tlp paprikapoeder (gewoon of gerookt)
- 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit & Pit)
- peper en zout van de molen
Pizza beleg
- 1/2 courgette (in kleine blokjes)
- 1/4 rode paprika (in reepjes of blokjes)
- 3 champignons (in schijfjes)
- 1 tomaat (in schijfjes)
- 1 bol mozzarella (verse)
- 25 gram geraspte Parmezaan
Pizza saus
- 200 gram passata
- zout en peper van de molen
- 1 tlp basilicum
- 1 tlp paprikapoeder (gerookt of gewoon)
- 1 tlp oregano
- 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit & Pit)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de pizzaplaat (of gewone bakplaat) met bakpapier
Maak de bodem
- Leg de chipolata in rolvorm op de met bakpapier beklede plaat en strooi er de kruiden over
- Verdeel de ghee over de worstenrol en besprenkel met olijfolie
- Schuif in de oven en bak +/- 12 à 15 minuten
Pizzasaus en beleg
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom
- Snijd de groenten
- Snijd de verse mozzarella in schijven
- Rasp de Parmezaan
Beleggen, afwerken en afbakken
- Haal de chipolata rol uit de oven
- Bestrijk met de saus en verdeel er de groenten over
- Leg er vervolgens de verse mozzarella op en kruid eventueel met wat extra peper en basilicum
- Strooi er de geraspte Parmezaan over en schuif in de oven
- Bak +/- 10 à 12 minuten tot de kaas begint te pruttelen en een bruin kleurtje krijgt
- Smakelijk!
Notities
Keto Mini Chipolatarol Korst Pizza - Meatza
materiaal
- oven + pizza bakplaat (of gewone bakplaat) en bakpapier
Ingrediënten
- 5 rolletjes chipolata (+/- 600 gram)
- 2 el ghee (geklaarde boter)
- 1 el olijfolie (extra vierge)
- 1 tlp paprikapoeder (gewoon of gerookt)
- 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit & Pit)
- peper en zout van de molen
Pizza beleg
- 1/2 courgette (in kleine blokjes)
- 1/4 rode paprika (in reepjes of blokjes)
- 3 champignons (in schijfjes)
- 1 tomaat (in schijfjes)
- 1 bol mozzarella (verse)
- 25 gram geraspte Parmezaan
Pizza saus
- 200 gram passata
- zout en peper van de molen
- 1 tlp basilicum
- 1 tlp paprikapoeder (gerookt of gewoon)
- 1 tlp oregano
- 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit & Pit)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de pizzaplaat (of gewone bakplaat) met bakpapier
Maak de bodempjes
- Trek de stokjes uit de rolletjes chipolata en leg ze op de met bakpapier beklede plaat en strooi er de kruiden over
- Verdeel de ghee over rolletjes en besprenkel met olijfolie
- Schuif in de oven en bak +/- 12 minuten
Pizzasaus en beleg
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom
- Snijd de groenten
- Trek de verse mozzarella in kleine stukjes
- Rasp de Parmezaan
Beleggen, afwerken en afbakken
- Haal de rolletjes uit de oven
- Bestrijk met de saus en verdeel er de groenten over
- Leg er vervolgens de verse mozzarella op en kruid eventueel met wat extra peper en basilicum
- Strooi er de geraspte Parmezaan over en schuif in de oven
- Bak +/- 10 minuten tot de kaas begint te pruttelen en een bruin kleurtje krijgt
- Smakelijk!
Probeer ook eens de Super Snelle Keto Pizzabodem of de Krokante Keto Pizzakorst.