Keto Chipolata Worst Pizza – Meatza

Keto chipolata rol pizzakorst meatza mini chipolata rolletjes pizza bodem

Keto Meatza pizza met chipolata worst als bodem!

Eén grote of liever 5 individuele chipolata meatza’s?

Wie Keto Pizza zegt, denkt daarbij misschien direct aan de traditionele Keto Fathead Pizza bodem. Een deeg gemaakt met geraspte mozzarella, amandelmeel en ei.

Misschien heb je ook wel al gehoord van een Meatza? Een pizzabodem van vlees dus.

Gehakt uitgerold tot een pizzabodem en gebakken als korst. Beleggen naar keuze en klaar!

Dit recept met chipolata worst is een leuke variante op de traditionele Meatza.

Je hebt waarschijnlijk al vele malen chipolatarolletjes gekocht bij je slager. Ook op de BBQ zijn ze heerlijk.

Maar je hebt er misschien nog niet aan gedacht om ze te gebruiken als pizzabodem?

Ik maak er de ene keer één grote pizza / meatza mee en een andere keer kleine individuele pizzarolletjes.

Het voordeel van de kleine individuele is dat je ze per persoon kan beleggen met de toppings die jij het lekkerst vindt.

Ik beleg ze bijvoorbeeld ook eens met camenbert of blauwschimmel kaas.
Soms met geitenkaas en nootjes. Soms met extra chorizo en pikante chilipeper. Net zoals je met een gewone pizza zou doen.

Keuze genoeg dus. Je kan kiezen voor chipolata van kip, lam, varken, …

Ook daar kan je dus mee variëren en combineren.

Een ander voordeel van de individuele rolletjes is dat je enkel het stokje dient te verwijderen en je dus niet eens de moeite moet doen om een grote rol te maken. 😉

Het moet soms eens heel snel gaan en dus is dit het perfecte diner voor een drukke doordeweekse werkdag.

Maar evenzeer voor een leuke familie avond is dit een echte aanrader.

Je bakt de rolletjes op voorhand half gaar, zet kommetjes met garnituur op tafel en ieder maakt zijn eigen versie.

Leuk Keto Party Food dus!!!

Een echte aanrader!

Stap 1

Voor één grote pizza verwijder je de stokjes en plaats een eerst rolletje op de pizzaplaat of bakplaat. Rol de andere chipolata rolletjes af en leg ze rond mekaar zodat je een grote rol krijgt. Voor de individuele hoef je enkel het stokje te verwijderen.

Keto chipolata pizza korst sausage pizza base
Keto chipolata rolletjes pizza basis sausage rolls pizza base

Kruid de rolletjes, verdeel er de vetstof over en bak ze (+/- 12 min. voor de kleintjes en +/- 15 min. voor de grote rol) in de voorverwarmde oven.

Haal uit de oven, bestrijk met de saus en beleg naar keuze (zie recept)

Schuif opnieuw in de oven en bak +/- 12 min. tot de toppings gaar zijn en de kaas goud-bruin kleurt.

Keto chipolata pizza korst met garnituur en kaas
Keto chipolata rolletjes pizza korst met garnituur

Dien op en laat het smaken!

Serveer eventueel met extra gegrilde groentjes.

Maak eventueel wat meer saus, voeg er scheut room aan toe en wat geraspte kaas en warm op in een kommetje in de oven terwijl je de Chipolata Meatza afbakt. Yummy!

Keto chipolata rol pizzakorst meatza
Keto chipolata rolletjes mini pizza korst meatza



Keto Chipolata Korst Pizza - Meatza

Een keto alternatief voor de traditionele Keto Fathead Pizza! Heerlijke chipola worst als basis van je pizza - een variante op de Meatza!
Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 5 stukken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
afbakken 12 minuten
Totale tijd 32 minuten
materiaal
  • oven + pizza bakplaat (of gewone bakplaat) en bakpapier

Ingrediënten

  • 5 rolletjes chipolata (+/- 600 gram)
  • 2 el ghee (geklaarde boter)
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tlp paprikapoeder (gewoon of gerookt)
  • 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit & Pit)
  • peper en zout van de molen
Pizza beleg
  • 1/2 courgette (in kleine blokjes)
  • 1/4 rode paprika (in reepjes of blokjes)
  • 3 champignons (in schijfjes)
  • 1 tomaat (in schijfjes)
  • 1 bol mozzarella (verse)
  • 25 gram geraspte Parmezaan
Pizza saus

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de pizzaplaat (of gewone bakplaat) met bakpapier
Maak de bodem
  • Leg de chipolata in rolvorm op de met bakpapier beklede plaat en strooi er de kruiden over
  • Verdeel de ghee over de worstenrol en besprenkel met olijfolie
  • Schuif in de oven en bak +/- 12 à 15 minuten
Pizzasaus en beleg
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom
  • Snijd de groenten
  • Snijd de verse mozzarella in schijven
  • Rasp de Parmezaan
Beleggen, afwerken en afbakken
  • Haal de chipolata rol uit de oven
  • Bestrijk met de saus en verdeel er de groenten over
  • Leg er vervolgens de verse mozzarella op en kruid eventueel met wat extra peper en basilicum
  • Strooi er de geraspte Parmezaan over en schuif in de oven
  • Bak +/- 10 à 12 minuten tot de kaas begint te pruttelen en een bruin kleurtje krijgt
  • Smakelijk!

Notities

De nutritionele waarde voor 1 portie indien 5 stukken :
571 kcal / 7,8 totale KH / 27,4 eiwit / 48 vet
De nutritionele waarde voor 1 portie indien 4 stukken:
714 kcal / 9,7 totale KH / 34,2 eiwit / 60 vet
Nutrition Facts
Keto Chipolata Korst Pizza - Meatza
Amount Per Serving (1 portie)
Calories 571.2 Calories from Fat 432
% Daily Value*
Fat 48g74%
Saturated Fat 18.9g118%
Cholesterol 125.9mg42%
Sodium 1012.3mg44%
Potassium 673.3mg19%
Total Carbs 7.8g3%
Fiber 2.2g9%
Sugar 4g4%
Protein 27.4g55%
Vitamin A 1410.9IU28%
Vitamin C 19.8mg24%
Calcium 220mg22%
Iron 2.9mg16%
Net Carbs 5.6g
Total Carbs - sugaralcohol 7.8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!




Keto Mini Chipolatarol Korst Pizza - Meatza

Een keto alternatief voor de traditionele Keto Fathead Pizza! Heerlijke chipolarolletjes als basis van je pizza - een variante op de Meatza!
Print recept Pin recept
hoofdgerecht
porties 5 rolletjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
afbakken 10 minuten
Totale tijd 27 minuten
materiaal
  • oven + pizza bakplaat (of gewone bakplaat) en bakpapier

Ingrediënten

  • 5 rolletjes chipolata (+/- 600 gram)
  • 2 el ghee (geklaarde boter)
  • 1 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tlp paprikapoeder (gewoon of gerookt)
  • 1 tlp Italiaanse kruiden (Pit & Pit)
  • peper en zout van de molen
Pizza beleg
  • 1/2 courgette (in kleine blokjes)
  • 1/4 rode paprika (in reepjes of blokjes)
  • 3 champignons (in schijfjes)
  • 1 tomaat (in schijfjes)
  • 1 bol mozzarella (verse)
  • 25 gram geraspte Parmezaan
Pizza saus

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de pizzaplaat (of gewone bakplaat) met bakpapier
Maak de bodempjes
  • Trek de stokjes uit de rolletjes chipolata en leg ze op de met bakpapier beklede plaat en strooi er de kruiden over
  • Verdeel de ghee over rolletjes en besprenkel met olijfolie
  • Schuif in de oven en bak +/- 12 minuten
Pizzasaus en beleg
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom
  • Snijd de groenten
  • Trek de verse mozzarella in kleine stukjes
  • Rasp de Parmezaan
Beleggen, afwerken en afbakken
  • Haal de rolletjes uit de oven
  • Bestrijk met de saus en verdeel er de groenten over
  • Leg er vervolgens de verse mozzarella op en kruid eventueel met wat extra peper en basilicum
  • Strooi er de geraspte Parmezaan over en schuif in de oven
  • Bak +/- 10 minuten tot de kaas begint te pruttelen en een bruin kleurtje krijgt
  • Smakelijk!

Nutrition Facts
Keto Mini Chipolatarol Korst Pizza - Meatza
Amount Per Serving (1 rolletje)
Calories 571.2 Calories from Fat 432
% Daily Value*
Fat 48g74%
Saturated Fat 18.9g118%
Cholesterol 125.9mg42%
Sodium 1012.3mg44%
Potassium 673.3mg19%
Total Carbs 7.8g3%
Fiber 2.2g9%
Sugar 4g4%
Protein 27.4g55%
Vitamin A 1410.9IU28%
Vitamin C 19.8mg24%
Calcium 220mg22%
Iron 2.9mg16%
Net Carbs 5.6g
Total Carbs - sugaralcohol 7.8g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @ketocoachingbelgium of tag #ketocoachingbelgium!

Sofie

Sofie

Belangrijk : Alle informatie op de Website en de inhoud van de blog, inclusief tekst, afbeeldingen en geciteerde statistieken, evenals al het andere materiaal dat hierin is opgenomen (‘de inhoud”), is alleen voor informatiedoeleinden. De inhoud is niet bedoeld als vervanging voor professioneel, medisch advies, medische diagnose en/of behandeling. Negeer geen medisch advies en raadpleeg altijd uw arts als u vragen heeft over een medische aandoening of voordat u iets implementeert dat u heeft gelezen of gehoord in onze inhoud of tijdens eventuele webinars, life video’s, enzovoort. Als bezoeker of gebruiker van de Website verbind je je ertoe op geen enkele wijze en onder geen enkele vorm dan ook het geheel of zelfs een deel van elementen waaruit de Website bestaat te kopiëren, te bewerken, te reproduceren, door te verkopen of op enige andere wijze te gebruiken. zie onze voorwaarden

Recente recepten

Scroll naar boven